Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysokotlaky cistic

Od: draco123 odpovědí: 8 změna:

Dobry den.

Muze me nekdo poradit. Ke kazde vysokotlakemu cistici je psano, že ma byt zabojen pres oddelovac vody a ne primo na pitnou vodu. Nechapu to muze me to nekdo vysvetlit a poradit , kde bych pripadny oddelovac vody sehnal.

Piste prosim na email jirousekves@seznam.cz

Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x

Asi bud oddelovaci kohout nebo kybl/sud.

Taky by jsi zrejme nechtel, aby ti to cerpadlo pri poruse zacalo cpat tu znecistenou vodu kvuli svemu vyssimu pretlaku nez je tlak vody v rozvodnych trubkach, zpet do trubek v baraku, kde to budes pit.

pfpetr*

po pravdě jsem o tom nikdy neslyšel ani při výběru wapky nečetl. Také netuším kde by se ve wapce vzala špinavá voda která by mohla proudit zpět do řádu. Pokud vám jde o domací malou wapku tak to nemá cenu řešit případně sem dejte odkaz kde přímo vám to psali a nebo o jaké zařízení jde

luke237
Napriklad v navodu [PDF, 680KB] pro tento Karcher (str. CS-4, kapitola "Privod vody" ).
pfpetr*

nějak mě u toho nesedí norma čsn a ještě jsem to nikde osobně neviděl každopádně nejlevnější typ BA je skoro za 4600 a zrovna mojí wapku bych za to koupil 2krát unimarcz.cz/...

luke237

Ja ten ventil uvedl jen jako priklad toho, co se tim oddelovacem asi mysli.

Ta norma asi bude spravne. Ceska CSN 75 5462 tu evropskou EN 1717 plne zahrnuje a oznacuje se take jako ČSN EN 1717 (75
5462).

On asi bude vtip v tom, do jakeho stupne zajisteni musi ten ventil fungovat. Precetl bych si tu normu, ale jak je pro zavazne normy dobrym zvykem, tak je tajna (k precteni jen po zaplaceni):(

Ta povinnost ochrany proti zpetnym vtokum do vodovodu s pitnou vodou byla udajne zavedena uz pred 70 lety.

luke237
Sorry, 80 lety (spatne jsem pocital *zed*)

draco123
hodnocení

Zdravim

Takže stačí dat hadici do sudu a ta wapka si tu vodu vytahne sama. Jestli to chapu tak.

Dekuji

pfpetr*

Nenatáhne musí se tam dát nějaké čerpadlo. Wap musí mít na vstupu tlakovou vodu. Sama si nasaje pouze vodu se saponátem přes hadičku k tomu určenou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]