Nejste přihlášen/a.
Dobry den.
Muze me nekdo poradit. Ke kazde vysokotlakemu cistici je psano, že ma byt zabojen pres oddelovac vody a ne primo na pitnou vodu. Nechapu to muze me to nekdo vysvetlit a poradit , kde bych pripadny oddelovac vody sehnal.
Piste prosim na email jirousekves@seznam.cz
Dekuji
Asi bud oddelovaci kohout nebo kybl/sud.
Taky by jsi zrejme nechtel, aby ti to cerpadlo pri poruse zacalo cpat tu znecistenou vodu kvuli svemu vyssimu pretlaku nez je tlak vody v rozvodnych trubkach, zpet do trubek v baraku, kde to budes pit.
po pravdě jsem o tom nikdy neslyšel ani při výběru wapky nečetl. Také netuším kde by se ve wapce vzala špinavá voda která by mohla proudit zpět do řádu. Pokud vám jde o domací malou wapku tak to nemá cenu řešit případně sem dejte odkaz kde přímo vám to psali a nebo o jaké zařízení jde
nějak mě u toho nesedí norma čsn a ještě jsem to nikde osobně neviděl každopádně nejlevnější typ BA je skoro za 4600 a zrovna mojí wapku bych za to koupil 2krát unimarcz.cz/...
Ja ten ventil uvedl jen jako priklad toho, co se tim oddelovacem asi mysli.
Ta norma asi bude spravne. Ceska CSN 75 5462 tu evropskou EN 1717 plne zahrnuje a oznacuje se take jako ČSN EN 1717 (75
5462).
On asi bude vtip v tom, do jakeho stupne zajisteni musi ten ventil fungovat. Precetl bych si tu normu, ale jak je pro zavazne normy dobrym zvykem, tak je tajna (k precteni jen po zaplaceni)
Ta povinnost ochrany proti zpetnym vtokum do vodovodu s pitnou vodou byla udajne zavedena uz pred 70 lety.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.