Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej a rozvoz zboží do Německa

Od: graffjam* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mám v plánu založit firmu, která by ve zkratce fungovala takto. Zákazník (Němec) si na našich webových stránkách vybere zboží nebo nákup, my zboží nakoupíme, zabalíme a odvezeme ho přímo ke spotřebiteli do Německa. Firma by prozatím fungovala pouze v regionálním měřítku (Horní Falcko).
Řeším otázku, zdali mám firmu založit v ČR nebo v Německu (webová stránka bude německá.) Vůbec netuším, jak je to s DPH, zda musím odvádět daně v ČR nebo i do Německa. Také nevím, zda musím povinně vystavovat faktury. Dále bych potřeboval vědět, jak je to přímo s prodejem zboží, zdali potřebuju nějaké speciální povolení. Četl jsem totiž, že převoz zboží v rámci EU může být pouze pro osobní účely, tzn. ne za účelem prodeje. Prodej a převoz alkoholu, tabáku a pohoných hmot je navíc omezen regulací.

Předem děkuji za odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jancak
hodnocení

0x

na dopravu máte mít koncesi, v ČR povoluje dopravní úřad

"zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1071/2009 ze dne 21. října 2009, kterým se zavádějí společná pravidla týkající se závazných podmínek pro výkon povolání podnikatele v silniční dopravě a zrušuje se směrnice Rady 96/26/ES"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]