Nejste přihlášen/a.
0x
Ta kočka je tam hodně nepovedeně přidaná ![]()
requied:
až na to, že na první pohled je velikánský rozdíl v ostrosti kocoura a v ostrosti okolí ![]()
joudic to dokázal názorně, trochu si pohrál a už to vypadá věrohodněji...
doplněno 13.04.14 23:45:Na tom kmenu je vidět určitá hloubka ostrosti, ale kocor je neostrý všude.
Kocour je neostrý proto, protře levný kompakt nedokáže ostřit.
Původně autor chtěl fotit kmen s kočkou vzadu, foťák si to zaostřil a mezitím se kocour dostal moc blízko.
requied:
jasně, ten levný kompakt neumí natolik ostřit, že tlapky jsou neostré v místech kde kmen je ostrý
![]()
Zkuste vyfotit běžící kočku kmenem.
Foťák si zaostří na kmen a na kočku v nějaké vzdálenosti.
Jelikož kočka ale běží, tak než domáčknete spoušť tak kočka je o 1m blíž a foťák to vyfotí s původním nastavením
requied:
ano, tak foťák v původním nastavení vyfotí kmen ostře a v té samé vzdálenosti packy neostře - to je ovšem docela úlet
Navíc ten kocour je focen bleskem a na tom kmeni bych možná čekal alespoň náznak stínu té hlavy...
doplněno 14.04.14 14:22:A ten kmen není osvětlen bleskem jde do něj normální světlo část ze zadu a část zepředu.
jinak pro doplnění, přiznám se, že jsem jedna z mnoha, které do vybrané 20tky nevybrali (je to soutěž českych drah cdprovas.cz/... netvrdím teda že fotím až tak skvěle a výjimečně a neříkám, že jiné z těch vybraných fotek jsou horší než ta co jsem poslala já, ale toto?! to nechápu, buď je to p*del, nebo je soutěž zmanipulovaná...hmmm...
0x
kdybych mel obrazek kocky a kmenu "vyfotil" bych to pravdepodobne lip
jen jsem si chvilicku hral s tim obrazkem v PS ![]()
rikal jsem si, zajdu tam omrknout ten kmen a za 10 minut prisla uplne jina kocka z googlu ![]()

Neni to ok, leda že by ta kočka pod sebou měla desku...
doplněno 14.04.14 12:03:Se podívejte jak má přední packy... chcete říct že ta levá je na kmenu?
Prozožr jinak má přední tlapky ve zduchu.
doplněno 14.04.14 12:10:Protože jinak...
...se mi dneska ňák třesou prsty ![]()
nikdo nerikal ze to je dokonale
trvalo mi to 10 minut i s vykrytim kocky a ta puvodni kocka je za ni ![]()
no jistě,,proto je blíže,,ale každý si to udělá jaké chce..nesnáším že je to nanic a pod.. Nikdo není dokonalý a vše chce čas ,,,učíme se všichni a není fér to člověku znepříjemňovat..že je to na kočku. a pod..
Ty jsi ji nevygumoval? Já něco gumuji a pokrývám novým objektem,,jsem laik a jsem ráda,že jsem se něco naučila ..I když mám starý mozek,,,haha
joudic. Se vvší úctou k Vaší snaze udělat montáž kočky dokonalejší, ale není. Ta první je přirozenější. Máte tam kontury kolem kočky jako hrom a navíc, jak již bylo zmíněno, kočka má tlapky v luftě (v rovině) a přitom kmen pod kočkou je prohnutý. Jinak snímky jsou opravdu "pro kočku".
doplněno 14.04.14 15:28:Se vší úctou...
jofa:
zde přece nejde o to zdali je montáž od joudic dokonalejší nebo ne, jde spíš o to přesvědčit zdejší obhájce pravosti fotky o tom, že fotka je fotomontáž a dost nepovedená na první pohled - rozdílná ostrost, absence stínů atd...
doplněno 14.04.14 15:57:Na první pohled je ta první úprava od joudic mnohem věrohodnější než originál ![]()
Jistě, že tomu tak rozumím, ale nedával bych sem fotku jako vzor dokonalejšího provedení, když tomu tak není. Jedině, že to jde udělat ještě hůř.
doplněno 14.04.14 16:05:Souhlasím, je lepší než originál. Ta druhá montáž již ztratila smysl proč byla focená a je to kočka s pouhým"pozadím".
Myslím, že ta druhá montáž byla jen pro představu, jaký výsledek lze získat bez nějaké námahy za pár minut.
@bmbx presne pochopil, co jsem se tim snazil ukazat...
nudil jsem se a nebyly zadne otazky, ktere by me bavily, tak jsem jeste zfouknul nahodnou kocku z google pro zabavu ![]()
byla to jen ukazka, co jde za par minut udelat, prece se nebudu cely den srat, kvuli nake kocky, abych ukazal, jak dobra montaz lze udelat, a jak by mela vypadat... takovou montaz zdarma jen tak ze srandy nikdo nedela
Myslite si, ze vsechny titulni strany v casopisech jsou s puvodnim pozadim?
nejsou
a ladi se to nekolik dni nez to jde do tisku, a samozrejme tam jsou klidne i poletujici vlasy trcici z ucesu ![]()
... prece se nebudu cely den srat, kvuli nake kocky
... takovou montaz zdarma jen tak ze srandy nikdo nedela
Myslím si totéž - a i právě proto si nemyslím, že by někdo věnoval tolik úsilí na fotomontáž nějakýho kocoura.
To bude spíš odměna pro výherce soutěže ![]()
jethro:
když pominu nesouhlasné světlo a stíny obou objektů, tak pokud to není fotomontáž, tak ta kočka by musela být ve skutečnosti v tom kmenu úplně placatá, stačí se podívat na různou ostrost kmenu a na zcela stejnou neostrost čumáku a pacek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.