Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Foto - Je to photoshop nebo ne?

Od: hour odpovědí: 36 změna:

Ahoj, chci se zeptat, je tahle fotka vyphotoshopovaná nebo ne? mě tam ten kocou připadá přidaný až to do očí bije, ale radši se zeptám (mimochodem toto pustili "porotci" do fotografické soutěže jako jednu z 20ti vybraných fotografií do soutěže)

Foto - Je to photoshop nebo ne?

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dle mého názoru je fotka pravá.

Je to focené s bleskem a to nějakým obyčejným kompaktem.

doplněno 13.04.14 23:01:

Myslete si co chcete, ale ta fotka je prostě pravá.

Nebo ať mi někdo ukáže retušovanou fotku s takto provedeným detailem prosvítajících chlupů...

Foto - Je to photoshop nebo ne? #2

Přidávám se k tomuto názoru. Obyčejný kompakt, čelní blesk - proto ten kocór působí tak ploše a nepřirozeně.

joudic*

delate jako by bylo nemozne vykryvat vlasy a chlupy :)

slon
hodnocení

0x

Jsem si na 100 % jistý, že je to koláž či jak se říká photoshoped, gimped ...

hour
hodnocení

také si to myslím, přijde mi, že si páni porotci dělají asi p*del, toto snad není možné...

jezevecmoudry
hodnocení

0x

U tlapek je jasně vidět, jak mocný Photoshop je... :)

zajixxx*

Ta kočka mi připadá trochu mázlá, oproti tomu kmenu poblíž (u tlapek třeba...)

hodnocení

0x

Ta kočka je tam hodně nepovedeně přidaná :)

doplněno 13.04.14 23:37:

requied:

až na to, že na první pohled je velikánský rozdíl v ostrosti kocoura a v ostrosti okolí :-D

joudic to dokázal názorně, trochu si pohrál a už to vypadá věrohodněji...

doplněno 13.04.14 23:45:

Na tom kmenu je vidět určitá hloubka ostrosti, ale kocor je neostrý všude.

Kocour je neostrý proto, protře levný kompakt nedokáže ostřit.

Původně autor chtěl fotit kmen s kočkou vzadu, foťák si to zaostřil a mezitím se kocour dostal moc blízko.

requied:

jasně, ten levný kompakt neumí natolik ostřit, že tlapky jsou neostré v místech kde kmen je ostrý :-D :-D :-D

Zkuste vyfotit běžící kočku kmenem.

Foťák si zaostří na kmen a na kočku v nějaké vzdálenosti.

Jelikož kočka ale běží, tak než domáčknete spoušť tak kočka je o 1m blíž a foťák to vyfotí s původním nastavením

requied:

ano, tak foťák v původním nastavení vyfotí kmen ostře a v té samé vzdálenosti packy neostře - to je ovšem docela úlet :-D :-D

Navíc ten kocour je focen bleskem a na tom kmeni bych možná čekal alespoň náznak stínu té hlavy...

doplněno 14.04.14 14:22:

A ten kmen není osvětlen bleskem jde do něj normální světlo část ze zadu a část zepředu.

asd*

Kmen je zaostřený někam na zadní nohy kocoura, u předních pacek je neostrý.

hour
hodnocení

jinak pro doplnění, přiznám se, že jsem jedna z mnoha, které do vybrané 20tky nevybrali (je to soutěž českych drah cdprovas.cz/... netvrdím teda že fotím až tak skvěle a výjimečně a neříkám, že jiné z těch vybraných fotek jsou horší než ta co jsem poslala já, ale toto?! to nechápu, buď je to p*del, nebo je soutěž zmanipulovaná...hmmm...

joudic*
hodnocení

0x

kdybych mel obrazek kocky a kmenu "vyfotil" bych to pravdepodobne lip ;) jen jsem si chvilicku hral s tim obrazkem v PS :)

doplněno 14.04.14 01:39:

rikal jsem si, zajdu tam omrknout ten kmen a za 10 minut prisla uplne jina kocka z googlu :)

Foto - Je to photoshop nebo ne? #3
Foto - Je to photoshop nebo ne? #4

,je to OK ,jen si myslím,že by bylo zajímavější,kdyby měla nad hlavou ten otvor

Neni to ok, leda že by ta kočka pod sebou měla desku...

doplněno 14.04.14 12:03:

Se podívejte jak má přední packy... chcete říct že ta levá je na kmenu?

,,requied,,,proč desku?

Prozožr jinak má přední tlapky ve zduchu.

doplněno 14.04.14 12:10:

Prote jinak...

...se mi dneska ňák třesou prsty *hi*

,,já nic nevidím,,že by nebyla na kmenu ,ta fotka je/kočka je více zblízka / .

joudic*

nikdo nerikal ze to je dokonale :) trvalo mi to 10 minut i s vykrytim kocky a ta puvodni kocka je za ni :)

no jistě,,proto je blíže,,ale každý si to udělá jaké chce..nesnáším že je to nanic a pod.. Nikdo není dokonalý a vše chce čas ,,,učíme se všichni a není fér to člověku znepříjemňovat..že je to na kočku. a pod..

Ty jsi ji nevygumoval? Já něco gumuji a pokrývám novým objektem,,jsem laik a jsem ráda,že jsem se něco naučila ..I když mám starý mozek,,,haha

hodnocení

0x

jen tak jsem zkoušela,ale nevím

Foto - Je to photoshop nebo ne? #5

asd*
hodnocení

0x

První pohled: je dodělávanej

Druhý pohled: fotka je pravá

Třetí pohled: je dodělávanej (na kmeni chybí stín kocoura od blesku)

V každém případě zajímavá fotka. Kolik hodin přemýšlení asi způsobila?

ria*
hodnocení

0x

Je to stopro fotomontáž :)

jofa*

joudic. Se vvší úctou k Vaší snaze udělat montáž kočky dokonalejší, ale není. Ta první je přirozenější. Máte tam kontury kolem kočky jako hrom a navíc, jak již bylo zmíněno, kočka má tlapky v luftě (v rovině) a přitom kmen pod kočkou je prohnutý. Jinak snímky jsou opravdu "pro kočku".

doplněno 14.04.14 15:28:

Se vší úctou...

jofa:

zde přece nejde o to zdali je montáž od joudic dokonalejší nebo ne, jde spíš o to přesvědčit zdejší obhájce pravosti fotky o tom, že fotka je fotomontáž a dost nepovedená na první pohled - rozdílná ostrost, absence stínů atd...

doplněno 14.04.14 15:57:

Na první pohled je ta první úprava od joudic mnohem věrohodnější než originál :)

jofa*

Jistě, že tomu tak rozumím, ale nedával bych sem fotku jako vzor dokonalejšího provedení, když tomu tak není. Jedině, že to jde udělat ještě hůř.

doplněno 14.04.14 16:05:

Souhlasím, je lepší než originál. Ta druhá montáž již ztratila smysl proč byla focená a je to kočka s pouhým"pozadím".

Myslím, že ta druhá montáž byla jen pro představu, jaký výsledek lze získat bez nějaké námahy za pár minut.

joudic*

@bmbx presne pochopil, co jsem se tim snazil ukazat...

nudil jsem se a nebyly zadne otazky, ktere by me bavily, tak jsem jeste zfouknul nahodnou kocku z google pro zabavu ;)

joudic*

byla to jen ukazka, co jde za par minut udelat, prece se nebudu cely den srat, kvuli nake kocky, abych ukazal, jak dobra montaz lze udelat, a jak by mela vypadat... takovou montaz zdarma jen tak ze srandy nikdo nedela
Myslite si, ze vsechny titulni strany v casopisech jsou s puvodnim pozadim? :) nejsou :) a ladi se to nekolik dni nez to jde do tisku, a samozrejme tam jsou klidne i poletujici vlasy trcici z ucesu :)

... prece se nebudu cely den srat, kvuli nake kocky
... takovou montaz zdarma jen tak ze srandy nikdo nedela

Myslím si totéž - a i právě proto si nemyslím, že by někdo věnoval tolik úsilí na fotomontáž nějakýho kocoura.

joudic*

no nekteri lidi pro 3000 udelaji cokoliv :)

ria*

Opravdu ceníte takovouto fotomontáž na 3 litry? :)

To bude spíš odměna pro výherce soutěže :)

jethro:

když pominu nesouhlasné světlo a stíny obou objektů, tak pokud to není fotomontáž, tak ta kočka by musela být ve skutečnosti v tom kmenu úplně placatá, stačí se podívat na různou ostrost kmenu a na zcela stejnou neostrost čumáku a pacek.

ria ,,,,,to snad ne ,,to se udělá za chvilku ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]