Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tipy na referát o zajímavém umělci

Od: barboraaa odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Mám mít referát na výtvarnou výchovu na libovolné téma. Minule jsem si zvolila Stephena Wiltshira. Ráda bych opět psala o někom takovém. Nemyslím přímo o autistovi s ohromným nadáním, ale o někom, kdo je zajímavý, liší se. Hledala jsem různě, i na design magazinu, ale nic moc mě nezaujalo dostatečně. Proto žádám o radu vás, jestli nemáte v rukávu nějakého malíře, kreslíře, sochaře nebo prostě jiného umělce.

Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x
Pro mne je nejzajímavější Leonardo da Vinci, dle me to byl génius.

hop®
hodnocení

0x

Pan Vojtěch Sedláček, většinou kolorované perokresby, téma vesnice, málokdy v obraze chybí kůň - můj nejoblíbenější malíř vůbec...

Z kreslířů mne napadá třeba Pavel Kantorek, nebo Foglarův comics Rychlé Šípy, jméno kreslíře mi bohužel teď vypadlo z feritové pměti...

hodnocení

0x

A co Vladimír Jiránek? Ten se přímo nabízí, když nedávno zemřel?

geryw
hodnocení

0x

Vyber si to nejjednodušší. Já bych volil Michaela Jacksona.

askmenow*

Myslím, že se má jednat o výtvarníka, když to má být malíř, sochař, kreslíř a když je to na výtvarku, no ne?! ;)

ifkali*
hodnocení

0x
Zdravím,
a František Skála?
www.frantaskala.com/
cs.m.wikipedia.org/wiki/František_Skála
Jeho tvorbu mám ráda,tak doporučuji oblíbence))

askmenow*
hodnocení

0x

Doufám, že se nemusí jedna t o umělce žijící, jako je S. Wiltshire.
Pokud ano, napadá mě například dost "profláknutý" český sochař David Černý, jistě by se dalo hodně napsat nejen o jeho dílech, ale i o jejich odezvě. zajímavé by mohlo být i psaní o Marii Brožové, která kreslí velká díla výhradně pastelkami, a často kreslí "živě" ve veřejných prostorech, nákupních cenrech atd.
Pokud může jít o autory zesnulé, napadá mě Frida Kahlo, Salvador Dalí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]