Nejste přihlášen/a.
Ahoj včera jsem se dozvěděla, že jsem v 6 tydnu mam tři měsice do maturity takže pohoda... jen nevim zda budou o mě někde v praci stát a jak je to s davkama vim že jako studentka nemam narok ale take vim o ochrane lhutě od školy ale nevim co do ni spada za davky... Po skonceni školy mě chce mamka nechat odhlasit z bytu takže budu evidovana na obecaku ... mám přítele momentálně změnil práci tak má 16t. měsičně jeho vydaje na pujčku apod. jsouo 10t. plus cesty do prace jidlo a pod. takze mu nic nezbyva a nevim jak to mam řešit ...kdyby jste věděli dejte vedět... a ještě jedna otazka nevěděla jsem že jsem těhotna a posledni dva tydny jsem brala hormonalni antinu a o vykendu jsem lokala ditustan na kašel ktery neni vhodny pro těhotné... také jsem byla před tydnem na solarku na tom turbo co se v nem stoji ...celych 6tydnu jsem kouřila a jsem silna kuřačka bojim se že ditě nebude v pořádku myslite žy by bylo lepši jit na potrat? ja to nechci chceme ho ale mam strach že bude mit nejake vady...
Zdravím, možné poškození plodu se dá určit i v raném stádiu těhotenství, takže pokud by vyšetření u gynekologa odhalilo nějaké vady, téměř vždy se můžeš rozhodnout, zda si dítě nechat, či nikoli. Znám dost holek, co o těhotenství nevěděly, pařily, chlastaly, kouřily... a dítě je zdravé a normální. Samozřejmě předpokládám, že IHNED přestaneš kouřit.
Co se týče studia, maturu doděláš a vysoká škola se dá zvládnout i s dítětem, takhle se mnou několik slečen studovalo. Ve škole byl dětský koutek s dohledem, mača šla na přednášku, pak si mimčo vyzvedla a pohoda. Ty coby matka dostaneš mateřskou, která se může rozložit do 2-4 let věku dítěte, to ti všechno řeknou na sociálce (tam si určitě zajdi), ve věku dvou let dítě běžně přijmou do jeslí, po dohodě i do školy (jen někde), a ty můžeš začít pracovat.
Mam tři měsíce do maturity takže pohoda...?!
Prosla jsem necim podobnym. Ona to tak uplne sranda neni. Muzou prijit nevolnosti, do toho stres z uceni.
Pokud se rozhodnete z vlastniho svedomi a vedomi ( nikdo vam tady s cistym svedomim nemuze rict zda si dite nechat ci nikoliv, takovou zodpovednost ani ja nehodlam vzit na sebe) si dite nechat, nejdrive dojděte ke gynekologovi, ktery vam udela vysetreni.popiste mu obavy, ktere jste nam napsala zde. Vystavi vam tehotenskou prukazku, ve skole to nahlasite, budete osvobozena z telocviku.
Nekurte, pokud jste zodpovedna, nebude to lehke, ale to dite "ji a dycha" to co vy.
Problem vidim v tom, ze nemate podporu v rodine, kdyz vas chce matka odhlasit z trvaleho bydliste
Pokud vas pritel miluje, hodla se o vas postarat, proberte to dukladne s nim, zda si je vedom vsech důsledků, co to muze prinest.financni zavazek na prvnim miste...
Pokud si jste jista tim, ze to nezvladnete, je tu ta druha moznost
Nikdo vas za to odsoudit nemuze, pouze vas by to mohlo v budoucnu mrzet, takze rozhodovani je tezke
Do Prace nikdo tehotnou nevezme, az se dite narodi, budete brat mateřskou .
Jak to je s zdr.pojistenim do doby od maturity do porodu se radeji kdyztak zeptejte na pojistovne zdr. A na socialnim odboru se zeptejte na jake davky dosahnete.z
Nebudete mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství, dostanete až po porodu rodičovský příspěvek. Otec dítěte pracuje, takže si budete moci vybrat délku rodičovského příspěvku (dvouletá, tříletá nebo čtyřletá varianta a dle délky se odvíjí měsíční částka). Když otec nesplní podmínky pojištění pro výběr varianty RP, automaticky spadnete do čtyřleté varianty (RP v prvních devíti dítěte 7 600 Kč/měsíc a následující měsíce jen 3 800 Kč)
doplněno 18.03.14 22:21:zdravotní pojištění si budete muset platit sama (1148kč/měsíc) jako OBZP (osoba bez zdanitelných příjmů) od září 2014 nebo se v září budete muset registrovat na pracáku jako nezaměstnaná (v tomto případě hradí ZP od září stát)
ZP máte placené státem jako absolventka posledního ročníku sš až do 31.8.
V případě, kdyby se vám nepodařilo odmaturovat na jaře, ale až v září, platí: u opravných termínů maturity máte status studenta opět do 31.8. U náhradního termínu, kde student ze zdravotních důvodů nevykonal zkoušku v řádném termínu, trvá status studenta až do dne vykonání zkoušky.
doplněno 18.03.14 22:26:důležité je informovat v září zdrav. pojišťovnu, kdo vám bude hradit zdrav. pojištění (nejvýhodnější je registrace na pracáku)...jinak vám vznikne dluh na zdrav. pojišťovně a bude skákat penále, takže v září dejte vědět zdrav. pojišťovně!
Viděl bych to asi tak - dostudovat, pokusit se alespoň do maturity naučit se češtinu, najít si práci, bydlení, vydělat si dostatečně na to, abych dokázal dítě zaopatřit bez natažené ruky ke státu a potom souložit za účelem zplození potomka. Ve Vašem případě už holt musíte nějak zabojovat, dle mého je to ale těžká nezodpovědnost, Vaše i Vašeho přítele.
Než začnete takto zbytečně soudit, zkuste si něco najít třeba o selhání antikoncepce, osobně znám hned několik žen, co otěhotněly i přes pečlivé užívání HA či třeba tělíska. Ne každá těhotná osmnáctka je nezodpovědná.
To je sice pravda, nicméně pokud je to někdo, komu je třicet, je už zajištěný a stane se, má trochu jiné možnosti co s tím dělat, nehledě na to, že v tomto věku už obvykle děti člověk buďto má nebo o nich uvažuje. Navíc solárko, silné kouření... v sedmnácti, osmnácti? Nezlobte se, moc důvěryhodně a tím pádem ani zodpovědně to na mně nepůsobí. Ale je jasné, že antikoncepce může selhat. Pokud by se tak stalo, tak v případě, že dotyčný dítě ještě nechce protože pro něj nemá zázemí nebo ví, že se choval tak, že by ho mohl nějak zdravotně ohrozit bych byl nejspíše pro potrat. Ovšem to je volba té ženy. Její partner do toho sice může mluvit, ale to je asi tak všechno. Nejhorší na tom je, že v tomhle věku člověk ještě neví, co všechno dítě obnáší a co ho v realitě čeká.
Máte pravdu, člověk neví, co ho čeká a všechno okolo, ale muž nemůže nikdy pochopit pocity dívky, která v sobě nosí plod. Někdo jej prostě nedokáže jen tak "dát pryč"...
doplněno 19.03.14 19:22:Právě, velmi těžké...
Tomu věřím, v tom případě ale je nutné dělat vše proto, aby se to nestalo dřív, než je to žádoucí. Možností je v dnešní době velmi mnoho a nemusí jít jen o jeden druh antikoncepce, je možné to kombinovat tak, aby to riziko bylo opravdu téměř nulové. A to už je jen a jen o zodpovědnosti. Dále záleží na tom, zda nedokázat "jen tak dát pryč" vyváží případné další životní komplikace, bohužel velmi často i toho dítěte, které nemělo možnost ovlivnit vůbec nic. Těžké...
jste velky teda necita... a nicmeně mam měsic do 19let...nezodpovědna nejsem! a vim co ditě obnaši děti miluji školu mam takovou abyh se k nim jedou dostala i v praci a jsem sedminasobna teta!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.