Nejste přihlášen/a.
Zajímal by mě váš postup jak těm mejlům zabránit. Jak to těm lidem vysvětlujete aby už konečně dali pokoj a zároveň se neurazili. Nevím jestli mám kolem sebe takový blby,nebo mluvim nesrozumitelně,ale i přes moje výslovné přání mi přesto minimálně polovina lidí ty blbosti pořád posílá
Blokovat jdou například všechny mejly s přílohou,nebo všechny mejly které obsahují slovo FWD i bez programu.Občas se ale stane že si nějaký mejl nechám přeposlat, nebo dostanu mejla ve kterém jsou obrázky které mám dát na web.Jak takové programy rozeznají jestli je to vyžádané nebo ne?Spíš mi jde o to jak lidem srozumitelně vysvětlit aby neposílali kdejakou ptákovinu co jim přijde.
Z vlastní zkušenosti vím, že blbě. A jak to dělám já? Buď jim to přímo řekni nebo toho emila pošli dotyčnýmu nazpět. Někteří pochopí, někteří ...
No i tak by se to dalo, ale tady je zase problém v tom, že některé mejly obsahujou právě tu kouzelnou větu "Pošli to co nejvíc lidem ´I MNĚ´, pokud se mi ten mejl vrátí,tak mě někdo miluje a... blablabla... Když to budu posílat zpátky tak si budou myslet že se zapojuju taky (podle mě) a hlavně bych byla nucená to otvírat což nechci kvůli možný nákaze. Antivir sice mám, ale nic není dokonalé že?!
Jednou, třikrát, pětkrát varuju se vzrůstající arogancí a klesající slušností, pak blokuju. Je fakt, že někteří IQáci jsou nepoučitelní. Taky používám víc mailových adres a tu "hlavní" jen tak každému nedám. Sklon k posílání podobných kravin mají děcka, pak lidé, kteří mají comp a net krátce, takže mají pocit, že musí každému vše poslat, neboť to určitě ještě neviděl a lidé s nižším IQ, kteří se nudí Tolik moje zkušenost. A zkuste mi něco poslat!
Tak to radši ani zkoušet nebudu Já jsem to s tou blokací taky u pár lidí udělala a byl klid,ale když jsou natvrdlí i lidi z kruhu nejbližších dokonce i z rodiny,tak je to pak těžký.jen tak pro zajímavost:Jedna bývalá kolegyně mi posílala nárazově několik desítek mejlů.Napsala jsem mu aby mi ty ´řetězovky typu FWD´neposílala,že to neotvírám od doby kdy mě jedna z těch blbostí zavirovala pc.Odpověděla mi,že to určitě nebylo od ní a během jedné hodiny mi jich poslala dalších 8.Tak jsem jínapsala že jde do bloku a šla do bloku.Druhý den brácha.Píšu mu to samé a dočkám se odpovědi,že mě už nic neposlal ani nepamatuje.Během dvou dnů mi poslal další dva.Tak já nevim jak už jim to vysvětlit.Všechny jsem prosila,polovina lidí pochopila,druhá polovina ne.Prostě jak praštěný.Člověk nechce vypadat jak škarohlíd a někoho urážet,ale v takových případech už je to fakt o nervy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.