Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řetězové e-maily - jak se jich zbavit

Od: mudsill* odpovědí: 11 změna:

Zajímal by mě váš postup jak těm mejlům zabránit. Jak to těm lidem vysvětlujete aby už konečně dali pokoj a zároveň se neurazili. Nevím jestli mám kolem sebe takový blby,nebo mluvim nesrozumitelně,ale i přes moje výslovné přání mi přesto minimálně polovina lidí ty blbosti pořád posílá

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wlassta*
hodnocení

0x

existuji programy ktere blokuji takove emaily,podobne jako spam...;)

slonbonjohn*

To by mě zajímalo, jak takový program pozná, že je to řetězák.

mudsill*
hodnocení

Blokovat jdou například všechny mejly s přílohou,nebo všechny mejly které obsahují slovo FWD i bez programu.Občas se ale stane že si nějaký mejl nechám přeposlat, nebo dostanu mejla ve kterém jsou obrázky které mám dát na web.Jak takové programy rozeznají jestli je to vyžádané nebo ne?Spíš mi jde o to jak lidem srozumitelně vysvětlit aby neposílali kdejakou ptákovinu co jim přijde.

slonbonjohn*

Z vlastní zkušenosti vím, že blbě. A jak to dělám já? Buď jim to přímo řekni nebo toho emila pošli dotyčnýmu nazpět. Někteří pochopí, někteří ...

mudsill*
hodnocení

No i tak by se to dalo, ale tady je zase problém v tom, že některé mejly obsahujou právě tu kouzelnou větu "Pošli to co nejvíc lidem ´I MNĚ´, pokud se mi ten mejl vrátí,tak mě někdo miluje a... blablabla... Když to budu posílat zpátky tak si budou myslet že se zapojuju taky (podle mě) a hlavně bych byla nucená to otvírat což nechci kvůli možný nákaze. Antivir sice mám, ale nic není dokonalé že?!

wlassta*
hodnocení

0x
McAfee SpamKiller

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Jednou, třikrát, pětkrát varuju se vzrůstající arogancí a klesající slušností, pak blokuju. Je fakt, že někteří IQáci jsou nepoučitelní. Taky používám víc mailových adres a tu "hlavní" jen tak každému nedám. Sklon k posílání podobných kravin mají děcka, pak lidé, kteří mají comp a net krátce, takže mají pocit, že musí každému vše poslat, neboť to určitě ještě neviděl a lidé s nižším IQ, kteří se nudí :) Tolik moje zkušenost. A zkuste mi něco poslat! :)

wlassta*
04.01.09 19:06

souhlas*zed*

mudsill*
hodnocení

Tak to radši ani zkoušet nebudu *smich* Já jsem to s tou blokací taky u pár lidí udělala a byl klid,ale když jsou natvrdlí i lidi z kruhu nejbližších dokonce i z rodiny,tak je to pak těžký.jen tak pro zajímavost:Jedna bývalá kolegyně mi posílala nárazově několik desítek mejlů.Napsala jsem mu aby mi ty ´řetězovky typu FWD´neposílala,že to neotvírám od doby kdy mě jedna z těch blbostí zavirovala pc.Odpověděla mi,že to určitě nebylo od ní a během jedné hodiny mi jich poslala dalších 8.Tak jsem jínapsala že jde do bloku a šla do bloku.Druhý den brácha.Píšu mu to samé a dočkám se odpovědi,že mě už nic neposlal ani nepamatuje.Během dvou dnů mi poslal další dva.Tak já nevim jak už jim to vysvětlit.Všechny jsem prosila,polovina lidí pochopila,druhá polovina ne.Prostě jak praštěný.Člověk nechce vypadat jak škarohlíd a někoho urážet,ale v takových případech už je to fakt o nervy.

pravdomluvny*

Jo, je to boj! Tak ještě si můžeš vytvořit okruh adres lidí, kteří těmto mailům holdují a zahltit jim schránky řetězovými maily, třeba Tě pak proklejí a budeš mít pokoj. Nebo taky ne :) Musíš si prostě vybrat, jestli budeš hodná teta a necháš se otravovat, nebo to rázně utneš.

petr123*
hodnocení

0x

Jednoduché, ale mě se to osvědčilo. Chodí mi jich opravdu minimálně:

1 - lidem co ti to posílají slušně říct že o to nestojíš

2 - ani ty jim nesmíš nic posílat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]