Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připomínky k příspěvkům

Od: vis* odpovědí: 10 změna:

Nejsem naivní a uvědomuji si, v jaké žijeme zemi, době a společnosti. Nicméně bych trochu apeloval na tazatele, aby se alespoň obtěžovali s reakcí na požadové odpovědi. Pokud tazatel hledá něco konkrétního, například film podle synopsis, mohl by v reakci na správnou odpověď utrousit cosi jako Ano, to je ono. Úplný king a jakoby free-cool-in pak ještě dodá slůvko děkuji. Myslím, že zase tolik práce to nedá. Děkuji za pozornost. *jasne*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jo jo jo! To by mělo být zakotveno v pravidlech. Asi určitě s tím nic neuděláme, ale mně to hrozně vadí. Hledám, píšu se s tím a pak ani netuším, jestli si to tazatel alespoň přečetl. Navíc, píše několik lidí, diskutují, někdy se shádají a tazatel nic nic. *bum*

hop®

Zakotveno v pravidlech? Myslím, že někteří noví kolegové a neregistrovaní tazatelé se o nějakých pravidlech dozvědí, až když jsou upozorněni na jejich porušení, ale s tím asi nic nenaděláme...

hodnocení

0x

Je to tak...někteří tazatelé si myslí, že rádci tahají svoje rady z rukávu a vše znají. Někdy snaha odpovědět je pěkný oříšek. Tu a tam se to tu i dobře poškorpí a výměna názorů bývá ostřejší, ale to už sem patří. Štve nás to všechny, že po snaze odpovědět a po poskytnuté radě se tazarel ani neozve a neřekne alespoň dík. Někdy to zamrzí, hlavně tehdy, kdy rádce se dotazu věnuje a snaha odpovědět ho stojí nemalé úsilí. To ovšem tazatel netuší. ...:)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, toto se zde již řešilo vícekrát a došlo se k závěru, že se to nedá ani nařídit, kontrolovat a vyžadovat - vše je v hlavě konkrétního tazatele, tedy zda má určité vychování, slušnost a snahu spolupracovat na dotazu (to zvláště v otázkách odborných, kde se někdy dlouho a obtížně hledá řešení). Ale, radíme zde zdarma a dobrovolně, tak s jistou arogancí a ignorací ze strany tazatele, musíme počítat. Pokud je to tazatel náhodný, tak to zamrzí, ale pokud je to tazatel registrovaný, tak to někdy i nase*e.

Také si někdy spolu s Cimrmanem říkám, že pokud bych někdy v budoucnu byl snad ještě požádán, abych pomohl, tak slibuji, že se na to vyse*u. Pozdravit, poděkovat nebo požádat je pro mnoho lidí asi nepředstavitelná potupa. A kliknout na ohodnocení, aby rádce potěšil a motivoval, je už výkon nadlidský. Zkrátka, někdo si pomoc a radu vysvětluje jako povinnost ze strany rádců vyhovět jejich potřebě a tak "vo co de". Takže, celé to je o lidech, slušnosti a vychování či úrovni (a i inteligenci tazatele). Zdravím!

doplněno 01.03.14 10:26:

Ještě dovětek, který má souvislost s jinou otázkou. Je zde několik "vyvolených" rádců, kteří se starají dobrovolně o chod této poradny a aby to tu zcela "nezvlčilo". Ta jejich činnost je nutná, ale pochopení a ocenění se mnohdy nedočkají - spíše jsou vystaveni útokům, nepochopení a výrokům o cenzorování. Jsou to moderátoři poradny (syslové).

Nechci jim lézt někam, tak snad jen poděkování. A to i za to, že je to prostředí zde ještě snesitelné, vcelku kultivované a stále relativně slušné i příjemné. Ono by to totiž bez nich potom tady vypadalo, jako v hospodě čtvrté cenové kategorie nebo ve chlévě.

xixi*
hodnocení

0x

Jojo, člověk se píše s odpovědí, třeba i vyhledává správné údaje na netu, zeptá se známého apod. A pak se nedočká ani reakce, jestli byla odpověď užitečná. Případné děkuji by bylo velmi potěšující.

hodnocení

0x

Tak odpovedi nehledejte a odpovidejte pouze na to, co sami vite. Pak Vas to bude stat daleko mene casu a usili.

Ze tazatele kolikrat ani nepodekuji je mi tak nejak jedno. Nechtellich bych, neradim.

Axus, nalezení odpovědi mě také obohatí. Dozvím se něco nového. Čas není mým pánem, to se mám! Ale přesto mě sejří, že ani nevím, jestli to tazatel četl.:-D Jen povzdechnutí.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Tak tohle, mi tu taky vadí a už jsem to tu taky jednou psal. Budeme se muset smířit s tím, že od některých tazatelů, se doplnění informace prostě nedočkáme. Třeba já, dobře kvituju, že se bez toho, abych se kolikrát nějak připojil k věci, dozvím spoustu zajímavých věcí a informací. Mnohokrát je ten dotaz tak hodně a dobře zodpovězen, že se už ani nemusím nějak připojovat. Přeju nám hodně správných odpovědí. Ahoj.

uska*
hodnocení

0x

Už mne mockrát napadlo, když napíši odpověď a tazatel NIC, že napíši po čase další odpověď s textem - hele, tak co? Našel jsi řešení? co bylo správně? atd Nenakoplo by to tazatele po přečtení? Možná někoho jo. Stačilo by - je dobrý, pomohlo mi to, rada stála za prd, u mne nepoužitelné atd.

doplněno 02.03.14 12:34:

Jo Hope, tak aspoň nakopnout registrované uživatele. Pokud by tazatel udělal závěr, tak spousta lidiček najde modelový příklad pro svoje trápení a nemusí se otázky pořád opakovat. Možná jsem najivní já. Je jednodušší napsat dotaz než vyhledávat v již napsaných, že jo?

hop®

Uško, to už mne také napadlo, ale pokud jde o neregistrované tazatele, nedělám si iluze o tom, že při psaní dotazu zadají platnou mailovou adresu, aby je to mělo "kam" nakopnout. A že by se po úspěšném vyřešení problému k dotazu vrátili, to asi nehrozí. Možná by Admin prozradil úspěšnost těchto odesílaných mailů, jestli tahle úvaha vůbec má smysl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]