Nejste přihlášen/a.
Nejsem naivní a uvědomuji si, v jaké žijeme zemi, době a společnosti. Nicméně bych trochu apeloval na tazatele, aby se alespoň obtěžovali s reakcí na požadové odpovědi. Pokud tazatel hledá něco konkrétního, například film podle synopsis, mohl by v reakci na správnou odpověď utrousit cosi jako Ano, to je ono. Úplný king a jakoby free-cool-in pak ještě dodá slůvko děkuji. Myslím, že zase tolik práce to nedá. Děkuji za pozornost.
Jo jo jo! To by mělo být zakotveno v pravidlech. Asi určitě s tím nic neuděláme, ale mně to hrozně vadí. Hledám, píšu se s tím a pak ani netuším, jestli si to tazatel alespoň přečetl. Navíc, píše několik lidí, diskutují, někdy se shádají a tazatel nic nic.
Zakotveno v pravidlech? Myslím, že někteří noví kolegové a neregistrovaní tazatelé se o nějakých pravidlech dozvědí, až když jsou upozorněni na jejich porušení, ale s tím asi nic nenaděláme...
Je to tak...někteří tazatelé si myslí, že rádci tahají svoje rady z rukávu a vše znají. Někdy snaha odpovědět je pěkný oříšek. Tu a tam se to tu i dobře poškorpí a výměna názorů bývá ostřejší, ale to už sem patří. Štve nás to všechny, že po snaze odpovědět a po poskytnuté radě se tazarel ani neozve a neřekne alespoň dík. Někdy to zamrzí, hlavně tehdy, kdy rádce se dotazu věnuje a snaha odpovědět ho stojí nemalé úsilí. To ovšem tazatel netuší. ...
Dobrý den, toto se zde již řešilo vícekrát a došlo se k závěru, že se to nedá ani nařídit, kontrolovat a vyžadovat - vše je v hlavě konkrétního tazatele, tedy zda má určité vychování, slušnost a snahu spolupracovat na dotazu (to zvláště v otázkách odborných, kde se někdy dlouho a obtížně hledá řešení). Ale, radíme zde zdarma a dobrovolně, tak s jistou arogancí a ignorací ze strany tazatele, musíme počítat. Pokud je to tazatel náhodný, tak to zamrzí, ale pokud je to tazatel registrovaný, tak to někdy i nase*e.
Také si někdy spolu s Cimrmanem říkám, že pokud bych někdy v budoucnu byl snad ještě požádán, abych pomohl, tak slibuji, že se na to vyse*u. Pozdravit, poděkovat nebo požádat je pro mnoho lidí asi nepředstavitelná potupa. A kliknout na ohodnocení, aby rádce potěšil a motivoval, je už výkon nadlidský. Zkrátka, někdo si pomoc a radu vysvětluje jako povinnost ze strany rádců vyhovět jejich potřebě a tak "vo co de". Takže, celé to je o lidech, slušnosti a vychování či úrovni (a i inteligenci tazatele). Zdravím!
doplněno 01.03.14 10:26:Ještě dovětek, který má souvislost s jinou otázkou. Je zde několik "vyvolených" rádců, kteří se starají dobrovolně o chod této poradny a aby to tu zcela "nezvlčilo". Ta jejich činnost je nutná, ale pochopení a ocenění se mnohdy nedočkají - spíše jsou vystaveni útokům, nepochopení a výrokům o cenzorování. Jsou to moderátoři poradny (syslové).
Nechci jim lézt někam, tak snad jen poděkování. A to i za to, že je to prostředí zde ještě snesitelné, vcelku kultivované a stále relativně slušné i příjemné. Ono by to totiž bez nich potom tady vypadalo, jako v hospodě čtvrté cenové kategorie nebo ve chlévě.
Tak odpovedi nehledejte a odpovidejte pouze na to, co sami vite. Pak Vas to bude stat daleko mene casu a usili.
Ze tazatele kolikrat ani nepodekuji je mi tak nejak jedno. Nechtellich bych, neradim.
Ahoj. Tak tohle, mi tu taky vadí a už jsem to tu taky jednou psal. Budeme se muset smířit s tím, že od některých tazatelů, se doplnění informace prostě nedočkáme. Třeba já, dobře kvituju, že se bez toho, abych se kolikrát nějak připojil k věci, dozvím spoustu zajímavých věcí a informací. Mnohokrát je ten dotaz tak hodně a dobře zodpovězen, že se už ani nemusím nějak připojovat. Přeju nám hodně správných odpovědí. Ahoj.
Už mne mockrát napadlo, když napíši odpověď a tazatel NIC, že napíši po čase další odpověď s textem - hele, tak co? Našel jsi řešení? co bylo správně? atd Nenakoplo by to tazatele po přečtení? Možná někoho jo. Stačilo by - je dobrý, pomohlo mi to, rada stála za prd, u mne nepoužitelné atd.
doplněno 02.03.14 12:34:Jo Hope, tak aspoň nakopnout registrované uživatele. Pokud by tazatel udělal závěr, tak spousta lidiček najde modelový příklad pro svoje trápení a nemusí se otázky pořád opakovat. Možná jsem najivní já. Je jednodušší napsat dotaz než vyhledávat v již napsaných, že jo?
Uško, to už mne také napadlo, ale pokud jde o neregistrované tazatele, nedělám si iluze o tom, že při psaní dotazu zadají platnou mailovou adresu, aby je to mělo "kam" nakopnout. A že by se po úspěšném vyřešení problému k dotazu vrátili, to asi nehrozí. Možná by Admin prozradil úspěšnost těchto odesílaných mailů, jestli tahle úvaha vůbec má smysl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.