Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vidět inteligenci?

Od: kkozelik* odpovědí: 14 změna:
Ahoj. Poznate na prvni pohled ze je nekdo inteligentni? Myslim vzhledove. A podle ceho usuzujete pripadne?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle vzhledu člověka se to poznat nedá. Možná v některých případech podle chování, ale ani to není jisté.

hodnocení

0x

Ani náhodou.

hodnocení

0x

Přesně tak. Nepoznáte nic. Znám oba extrémy ze života několikanásobně. Jednou přišel takový vyšší štíhlý mladík s brýlemi. Typický intouš... než promluvil. Byl to místní blázen. Druhý extrém. Pankáč z kterého měl každý jen srandu. Oranžové vlasy, náramky, náušnice. Ale časem jsem zjistil, že kluk má IQ kolem 140!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, lze to poznat vcelku dobře, ale jen v zrcadle - a ještě se to může dost měnit denní či noční dobou (případně požitím či nepožitím). U jiných osob to poznat nejde a to je dobře. Zdravím!

buss
hodnocení

0x

Otázkou je, kde se člověk pohybuje, dá se potkat s debilem, málo s imbecilem a už ne s idiotem. Ve spec literatuře vzhled bývá uváděn.

laik*
hodnocení

0x
Myslim, ze dokud ten clovek neotevre pusu, tak tezko z jeho vzhledu na 100% soudit jeho intelekt. Nekterym inteligentnim lidem je jejich obleceni a vzhled opravdu jedno, protoze maji na mysli mnohem dulezitejsi a zajimavejsi veci a na druhe strane nekteri inteligencne slabsi se peknym oblekem mohou snazit zamaskovat pro okoli svoje nedostatky v inteligenci.

hodnocení

0x

Nejprve je potřeba si uvědomit, co inteligence je, co za tím slovem hledáme. Jestli třeba to, jak to definoval Marx: Který označil inteligenci za domýšlení důsledků činů nebo je to schpnost přežít nebo spolupracovat nebo řešit různé úkoly. . Takových "nebo"je hodně. I inteligence jsou různé. psychotesty.kvalitne.cz/...Takže nějakou inteligenci poznáte na první pohled, nějakou až po hlubším pozorování a nějakou až v mezní situaci. ;)

doplněno 17.03.14 11:05:

Joe, a proč u nepříjemného člověka nepředpokládáme že je špičkový matematik. A u příjemného člověka, s vysokou sociální inteligencí předpokládáme, že matematik je? O tom to je!

doplněno 17.03.14 11:06:

Sociální inteligence je na dálku vidět. Ale ten člověk může být dost velký hňup, který je rád, že se umí podepsat.

majsterjoe*

Ano, ale ne vzhledove jak upresnuje tazatel.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Po přeštení vašich odpovědí se bojím podívat do zrcadla. :)

Nejvíc se mi líbí , když někam přijdu na opravu a zákazník se mi prvně představí titulem. ,,Dobrý den Inženýr Novák .",,Instalatér Xxxxx". Naco já potřebuji vědět titul , když jdu vyměnit baterku. :-D . Narozdíl od toho mám kamaráda , který má tři tituly před a jeden za a na dveřích a nebo zvonku má jenom přijmení. Nikdy jsem neslyšel , že by o tom mluvil.

titul

Myslím, že také záleží, jak titulu dosáhl, jestli s červenou knížečkou, nebo za pár měsíců v Plzni.

instalater*

titul - jestli myslíš toho mého kamaráda o kterém jsem mluvil , tak to všechno bylo poctivou cestou. napřed měl školu s maturitou a potom to vše doháněl při zaměstnání. Trvalo mu to přes 20 let .

jirka36
hodnocení

0x

Pohybuju se v obchodu už 25 let, potkávám mraky lidí a raději mám člověka bez titulu a s logickým přehledem, než zmiňované lidi kteří při představení okamžitě vytasí titul, z toho je jen patrné, že je to to jediné na čem jim záleží...

ivik*
hodnocení

0x

Můj poznatek ze života je, že čím jednodušší člověk,tím je ale drzejší a vyčůranější,tím víc mu prochází průšvihy,je drzejší v prosazování toho, co chce,mnohdy na úkor těch chytřejších,kteří víc přemýšlejí a jsou raději stranou, než by se takto ztrapńovali...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Po převratu, v r.1990 jsme se bavili se sousedem, inžynýrem elektro o tom, jak při vyběhávání materiálu a potom při jeho shánění, na stavbu domku, vědomě tajil svůj titul. Divní lidé mu to prý často dávali sežrat. Na nich ta,, inteligence,, musela být určitě vidět. Mohla z nich přímo čišet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]