Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte ještě vánoční stromeček?

Od: cobrak* odpovědí: 13 změna:

Cestou domů jsem šel kolem popelnic a na zemi ležel vánoční stromeček. Jelikož my jsme ho dávali jako každý rok pryč již nějak po 3 králích, napadlo mě se Vás zeptat, kdo ještě ho máte stále doma? :-D A jaký je recept na dlouhověkost vánočního stromečku vlastně? Nám vždycky pojde tak týden po králích :-D

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tři králové přinášejí konec vánoc. Na Tři krále se mají odstranit všechny vánoční výzdoby. ;) Dlouho jsem měla dřevěné kvedlačky. Mému muži bylo líto stromek jen tak vyhodit, tak vyráběl kvedlačky. Třísky jsme uklízeli týden. Ale měl pocit, jak je šetrný *haha*

hodnocení

0x

Pokud je umělý,může Vám zdobit domov po celý rok*haha*Pokud je živý,někdo ho má v zemině,také může být po celý rok/květináč/-v létě se prdne na zahradu*smich*Jinak nevím...

hahanaj*
hodnocení

0x

známá odstrojovala minulý týden - měli stříbrný smrček

hodnocení

0x

My stromeček máme vždy do tří králů, syn má ve svém pokoji malý, umělý stromek stále, ale je to z důvodu jeho lenosti ho uklidit. :D

cuca*
hodnocení

0x

Smrcek, ikdyz urizneme cerstvy,sotva do tri kralu,, strasne rychle opadava.borovice prave mozna doted pro zaryte milovniky Vanoc.

Ja ji po 3 kralich vyhazuji kvuli mistu v obýváku

Ale musim se k necemu priznat: stale mi lezi na balkone a nejsou lidi, co by ji hodili dolu a rozrezali :)

lidus*

Já se zrovna včera smála, návštěva u tety a ta smrček měla, vnučka se ho jen dotkla a hned byl bez jehličí, teta říkala, že ho chtěla odstrojovat až v březnu ale bude muset dřív. I když máme umělý, odstrojuji po třech králích ale světýlka z okna sundal manžel minulý týden až jsem zvýšila hlas.

hodnocení

0x

Už je hoooodně dlouho po Vánocích, takže vážně - ne *smich*

Stromek odstrojujeme, jak většina dalších, po Třech králích, "Betlém" necháváme do Hromnic :)

hodnocení

0x

Stromek míváme živý - borovičku a stojan na vodu. Takže stromek má vláhy dostatek.Letos jsem ho sundávala v sobotu 22. února. Ozvala se totiž dcera, že by chtěli přijet, celá rodina, tak aby bylo v obýváku víc místa a přehledněji. Jinak bychom ho ještě nechali. Neopadával, neuschl, nezešednul, vypadal pořád, jako by ho Ježíšek právě nadělil. Ozdoby dáváme jen slaměné, pravé velké vlašské ořechy, červená jablíčka a červené stuhy.

Docela mi ho bylo líto, ale už i děda začal pobrblávat, že bychom ho mohli už dát pryč. Přesto jsme se jím potěšili skoro 2 měsíce, tak to, myslím si, bylo dost. Jaga.

cobrak*
hodnocení

Jago, a máte ho žezaný těsně před svátky nebo koupený na parkovišti? :) Protože podle mě, ty z parkovišť jsou kácené bůhví, kdy, a proto tak dlouho vydržet nemohou, ale to jest jen má domněnka ;)

Mám ho vlastnoručně uříznutý, těsně před Vánocemi. Nejsem žádný pytlák, ale borovičky se vysely náletově na louku vedle silnice, kde bude v blízké době čtyřproudovka. takže ta louka i se stromky přijde do pryč. Proto ani nemám výčitky svědomí. Na podzim vždy 3 - 4 vyberu, nenápadně označím a před Vánoci jdu na věc. Vyberu tolik proto, že tam nikdy nezůstanou na mě čekat všechny, které jsem si vybrala. Je nás prostě víc. Až tam tu silnici udělají, budu používat umělý, do lesa chodit na pych nebudu.

Pokud člověk stromek koupí, je skutečně uříznutý bůhvíkdy a na Vánoce je z něj už koště. Možná tak někde u lesníka, ti je snad řežou později, takže je to čerstvější.

Škoda, že jsem teď toho svého krasavce nevyfotila, klidně by ještě měsíc vydržel. Musím se tedy těšit na další Vánoce. Jaga.

doplněno 27.02.14 15:00:

Tady jsem našla z poloviny února 2013.Měli jsme ho asi tak stejně dlouho jako letos. To už je u nás taková tradice. Takže nekecám.

Máte ještě vánoční stromeček?

hodnocení

0x

jakmile začne svítit jarní sluníčko, je vánoční stromeček "přežitek" - takže, jiné roky jsme ho ještě touto dobou měli, ale letos už je minulostí a těšíme se na jaro...

hodnocení

0x

Bývalí majitelé mého domečku zasadili na zahradu dva smrčky. Když jsem to tady koupila, byla jsem trdlo a líbilo se mi to. Už tady jsem osm let a to byste koukal, co z toho je za borovice. Až do nebe a stíní mi zahradu. Vloni jsem přemluvila známého, aby uřízl u toho většího kus nahoře. Bylo to o tu hubu a druhý řezat odmítl. Mám vztek. Ale úplně je vykácet nechci, je mi jich líto. Tak trpím...

doplněno 26.02.14 19:53:

No to jsem ale pitomá, ze smrku nemůže být borovice. *bzum* Jsou to pořád smrky, ale velké jako borovice...*smich*

hodnocení

0x

Já jsem odstrojovala 9.2.:D Měli jsme balkánský smrk:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]