Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
-kam by jste se vydali z hlediska práce (popřípadě i město)?
-boužel jsem zatím jsem bez znalosti Němčiny (ale počítam, že by mě to tam nakoplo se učit )
-je tedy reálná šance najít něco bez znalosti jazyka
-google jsem již samozřejmě použila ( http://www.ams.at/ , hedvabnastezka.cz/... , rakousko.net/... ) atd.
-popřípadě neslyšeli jste něco o balení bonbonů v Rakousku? (zatím jsem nikde nic nenašla...)
-ale byla bych nesmírně ráda, kdyby mi někdo dal své cenné rady, popřípadě jakkoliv jinak pomohl
Děkuji
asi se ti nebude moc líbit co ti napíšu německy neumíš, ale chceš hledat práci ve státech Německo,Rakousko,Švýcarsko? tedy v zemích, kde se mluví převážně německy? naučit němčinu se ti nechce, jenom čekáš, že ti někdo dá práci a postupem času se jazyk naučíš z nutnosti
co to je za kravinu balení bonbonů? :D na to jsou stroje, ty sice musí obsluhovat lidi, ale pokud neumíš jazyk a nemáš technický znalosti,tak na bonbóny zapomeň
moje rada zní: nauč se nejdřív německy, a pak vyjeď, možná najdeš práci jako pomocná síla v kuchyni, nebo v úklidové službě.
Tak..
-z hlediska práce, bych se zásadně vydal do větších měst.Je tam větší šance uspět a práci najít.
-máte problém s jazykem.Občas se dá i v německy mluvících zemích začít s AJ,ovšem pak děláte takové ty podřadnější práce za minimální mzdu.
-bez znalosti Nj nebo Aj práci nenajdete...jak si budete tu práci domlouvat,kdy,kde ,jak,co a za kolik?...leda tak s tlumočníkem...
-a o balení bonbonů,jsem nic neslyšel,alespoň ne u našich soudedů...
Kdysi jsem ale pracoval v UK jako team leader,u mašin na balení bonbonů.Bylo to pro spol.Cadbury a já jen obsluhoval tu mašinu a hlídal ty lidi co tam stáli v řadě a řeknu vám,byl to hukot.Mašina měla nastavenou svoji rychlost na balení,každý z těch poláků,maďarů apod. měli svojí krabici a z tý museli házet do projíždějích misek určitý počet kusů bonbonů nebo mini tyčinek.Finální balík sladkostí byl nastaven na váhu,plus mínus pár gramů,takže když to nemělo tu váhu tak to další pás odhodil bokem,ovšem to se pak muselo rozbalit a opět použít.Za směnu byl dán limit,když nebylo splněno,byl rachot. Za 2 hodiny si nemohli dojít ani na záchod,nezastavili se,takže ono to balení zas taková sladkost není.
Pokud ale umíte alespoň Aj,poohlídněte se po práci na farmách ve skotsku,začnete takhle a máte ubytování v místě.Pak se můžete poohlížet i jinde..
Kdo chce v uvedených zemích slušnou práci (míním slušné zacházení i slušný výdělek), měl by se dokázat německy dorozumět v běžných životních situacích: v zaměstnání, na úřadech, v obchodě, u lékaře i ve společnosti.
Měl by si umět vyjednat nástupní a platové podmínky, nájemné, ... Jinak bude dělat jen podřadné mizerně placené práce.
Nestačí si tamní plat v € přepočíst na Kč, je potřeba vědět, že většinu toho platu (ne-li celý minimální plat) tam člověk nechá za ubytování a stravu. Z minimálního platu nezůstane moc na zábavu, a že by si z toho člověk něco ušetřil - to je spíš přání než realita.
Já bych začala jazykem, seznámila bych se minimálně s pracovně právními předpisy a pak bych teprve hledala práci v německy mluvících zemích.
Nebo bych poradila vyjet do země, jejíž jazyk znáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.