Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co by jste dělali vy?

Od: henrys odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chtěl bych se vás na něco zeptat co by jste dělali vtomto případě.

Je mi 16 let a chodim do druháku na obor, který mě absolutně přestal bavit, protože jsem si pod tim pojmem představoval trošku něco jinýho no a nakonec to skončilo tak, že se mi do tý školy vůbec nechce chodit, když beztak vim, že v životě se tim živit nebudu, protože nechci dopadnout jako další miliarda lidí.

No a problém je takovej, že jsem si na internetu našel způsob jak se docela dost dobře finančně zajistit.

Jen za jeden měsíc jsem byl schopný si vydělat 5 tisíc no a popravdě to jsou furt dost malý peníze, protože tomu jobu věnuju úplný minimum času - díky škole ztrácim denně cca 12 hodin, takže se tomu opravdu věnuji málo.

A vim moc dobře, že kdyby teď nastalo něco ve stylu, že bych nemusel každý den vstávat v 6 hodin do školy tak za rok bych byl docela dost za vodou, protože už bych měl celý dny času se věnovat tomu co by mě bavilo a i živilo.

Takže tak no a jak jsem tedy říkal tak chodim už do druháku jsem na tříletym oboru no a prostě jsem zjistil, že mě to vůbec nebaví, ale když to řeknu rodičům to co tady teď píšu tak začnou nadávat, že nejprve si dodělám školu a pak ať si dělám co chci.

Což samozřejmě chápu, já být rodič tak říkám to samý, protože nerad bych aby moje dítě skončilo jako nějakej nevyučenej debil, ale prostě dost mě to štve, když vim že už teď se můžu něčim dost dobře uživit a divné mít za měsíc víc jak oba rodiče a to bych jen seděl doma za počítačem.

Sice je pravda, že už zbývá jen rok a půl a mohl bych si tedy dělat co chci, ale problém je takovej, že až půjdu k závěrečkám tak si moc šancí nedávám, že bych je složil jak v teorii tak i v praxi..

No nevim no, ani nevim proč to sem píšu, ale prostě jsem to někde chtěl na někoho vyklopit aby mi někdo sdělil i svůj názor na toto.

Děkuji za přečtení a případně za nějaký názor.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

0x
Chybí mi tam jaký obor děláš a jak ty peníze vydelavas. Já praštil s vejskou kvůli podnikání, vydělal jsem za tu dobu asi 3 milióny. Pak zase prodělal jedním blbým rozhodnutím a co mám teď? Jen blbou maturitu. Ikdyby jsem ty peníze měl tak bych litoval ze jsem toho nechal...

3axel
hodnocení

0x

ten váš výdělek vám nemusí vydržet dlouho. a co pak, v dnešní době jen se základním vzděláním..

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Nevím, co je ten super úžasnej job? Budeš ho dělat celej život? (Bude tě bavit, bude vydělávat, bude o něj zájem?)

Výuční list si udělej, takže prostě zatni zuby a udělej to. Dokonce bych pak doporučovala i nástavbu (2 roky) a maturitu. Bez ní se dneska shání práce špatně.

Druhá možnost je přestoupit na jinou školu, ale tam budeš muset dělat rozdílové zkoušky a možná rok ztratíš (info o přestupu u ředitele škoy, kam by si chtěl), ale rodiče z toho asi taky nebudou nadšení.

jancakk
hodnocení

0x

Dodělej si učňák. Rok a půl ti uteče jako voda, stačilo by aby jsi aspoň prolezl (i s odřenýma ušima) a podařilo se ti získat výuční list. Pak si můžeš v životě dělat co budeš chtít :)

hodnocení

0x

O kluka, co má jen základku asi holky zájem mít nebudou. Nevadí?

eulalie*
hodnocení

0x

No není problém přeci vydělávat na internetu a zároveň si dodělat vzdělání, byť tě to vůbec nebaví. V životě dělá člověk více věcí, co ho nebaví. Já třebas musím umývat okna doma. Nesnáším to, ale dělám to. Na školu se nevykašlej. Čím pak se budeš živit, je na tobě, ale výuční list ti nikdy nesebere...

luke237
hodnocení

0x
Jestli vim, ze zaverecky stejne neudelas, tak bych se podival po prestupu na jiny, pro tebe zajimavejsi obor, treba i na stejne skole.

Na druhou stranu uz se rozjelo 2.pololeti 2.rocniku, takze nevim, kam by jsi mohl prestoupit. Snad az od zari zase asi do druhaku toho noveho oboru.

Na tom Internetu vydelavas jak? Nejaky ten Forex nebo burza? Otazka je, jestli ti to dokaze vydrzet nasledujicich 50 let do duchodu.

Se zakladkou se fakt blbe hleda prace. Cely zivot by ti nezbyvalo nic jineho, nez delat sam na sebe nebo byt v tom internetovem vydelavani tak dobry, ze by te nekdo na tu praci najal bez ptani se na vzdelani a musel by jsi doufat, ze ti da sanci naucit se i neco noveho, co ti umozni bud vydelat vice nebo si tu praci udrzet a automaticky yi neodepre postupy ve firme jen proto, ze si bude myslet, ze jsi blbec, kdyz mas jenom zakladku a ze nejsi nic noveho se schopny naucit.

Na 3-leten ucnaku snad neni tolik hodin a takovy fofr, aby to zabiralo 12 hodin denne. Porid si notebook/tablet a muzes jet ten internet i behem cesty z/do skoly, o prestavkach, ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]