Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynova pistole legalne v aute?

Od: tomtomtom odpovědí: 7 změna:
Je trestne plynovou pistoly vozit v prihadce v aute?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Není žádný zákon to neřeší.

jm*
25.02.14 15:02
hodnocení

0x

Není

hanher*
hodnocení

0x

U nás ne, v jiných zemích ano.

abcd*
hodnocení

0x

Pokud si toho všimne policista při dopravní kontrole, počítejte, že Vám tu svou "ostrou" strčí přinejmenším rovnou do pusy.

hodnocení

0x

Zákon o střelných zbraních a střelivu č.119/2002 Sb. zadejte ve vyhledávači a celý si pročtěte jen jsem ho proběhl a je tam paragraf cituji Zbraň nasmí být nošena viditelně atd. takže tak

Zbraň v přihrádce auta jednak není viditelná, jednak podle okolností nemusí být považovaná za "nošenou". Já ten zákon jen neproběhl, ale mám z něho zkoušku :)

zabu
hodnocení

0x

Není to trestné. Nejedná se viditelné nošení. Problém by mohl nastat v případě, že ji tam necháte a vykradou Vám auto. Pak jste ji neměl řádně zabezpečenou. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o plynovku, tedy zbraň kat.D asi by se Vám nic nestalo.
Na druhý problém tu už kdosi upozornil výše. Při silniční kontrole neotevírat kastlík před policajtem. Pokud by jste přesto musel, předem ho na pistoli upozornit a dbát jeho pokynů. Opravdu by se Vám mohlo stát, co je psáno výše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]