Nejste přihlášen/a.
Ahoj Jsem obyčejná holka a je mi 14 let. Máme na škole jednu prima učitelku. Na hodinách je přísná, ale o přestávkách, když si s ní chcete popovídat, nebo něco potřebujete, to je zlatíčko! <33 Umí povzbudit, poradit... Já jsem tak nějak za ní začala chodit, když mě něco trápilo. Ona se na mě pokaždé usmívá, hladí mě, poradí... je zlatá zkrátka! ( a myslím, že mě má i ráda... tuhle mi řekla, že je ráda, že už jsem zdravá a jsem ve škole
) ... ) Ale... Myslím si, že to co jí říkám a chodím za ní tolik, to už je příliš. Taky by mě za chvíli nemusela mít ráda jak za ní pořád lezu! ... Jenže já prostě nevím jak toho nechat... Nechci přestat si s ní povídat a něco jí svěřovat. Ale lézt za ní skoro každý den?...
(( Jenže mě prostě vždycky napadne něco, co jí chci říct,já si řeknu-NE...PROSTĚ ZA NÍ NEPŮJDU! ...no ale vždycky za ní stejně nakonec jdu!
( ... Ona je prima, poradí a nevadí jí to... Ale já za ní opravdu chodím dá se říct každý den!...
Prosím, poraďte... jak si mám říct "STOP" a trochu se přibrzdit !?
Někdy si třeba i řeknu, že za ní nepudu a necham si to pro sebe... jenže pak jí vidím na chodbě, nebo s ní máme hodinu, ona se na mě směje, tak se stejně neovládnu a jdu za ní...
Asi to není dobrá volba. Být Tebou, svěřuji se mamce -pokud s ní máš dobré vztahy a je mezi vámi důvěra, nebo nějaké dobré kamarádce. Ta bude v Tvém věku, proto Tě i snáz pochopí.
Paní učitelka má sice ráda všechny své žáky, snaží se vás vyslechnout, ale Tvé povídání zakrátko hodí za hlavu. Nemyslím to ve zlém, i ona má své - třeba děti ve škole, před sebou čtvrtletní hodnocení, opravu stohů sešitů apod. Proto jí podobné výlevy asi moc nepotěší. Nechce Ti to dát najevo, je to dobrá učitelka, ale uvědom si, že na ní přehazuješ své problémy. Ona s nimi nemá nic společného.
Ano, třeba jednou týdně si s ní popovídej, pokud si udělá na Tebe čas, ale lézt za ní každý den? To se jí brzy znechutí, i když bude natolik slušná, že to asi nedá najevo.
Zkus popřemýšlet, s kým jiným probrat své problémy. Byla bych opravdu pro nějakou kámošku, navíc paní učitelka je už od Tebe starší a má jiné starosti, jiné názory na život. Jistě Ti to neřekne natvrdo, ale určitě uvítá, když jí dáš občas pokoj a nebudeš jí krmit uši každý den. Jaga.
Vím to z vlastní zkušenosti. Na táboře jsem měla v oddílu dívku, která s ostatními příliš nesplynula, uvrtala se na mě. Když jsme někam šli, ona jedině vedle mě. A po celých 18 dní pusu nezavřela. Ostatní holky neměly takřka šanci na mě promluvit. Nepomohlo nic, slušně ani razantně, držela se mě jako klíště. Poslední večer jsem už po večerce seděla u potůčku pod olší a tekly mi slzy ulehčení - zítra už budu doma já a taky Lenka, každá úplně jinde! Byla jsem na tom táboře celkem 10 let a nikdy jsem se netěšila domů, jen tento rok. Tak ten život jediné děvče dokázalo znechutit.
Děkuju za rady...
Včera jsem za ní byla se jí omluvit, za to neustálé otravování. Ona mi řekla, že jí to vůbec nevadí.. a myslím, podle toho jak to říkala, že to myslela vážně. Jasný že když za ní polezu každý den, tak jí to už otravovat bude!... ale myslím, že ZATÍM jí to opravdu nevadí. Ona někdy ke mě přijde sama, pohladí mě... Někdy se mě i zeptá, jak se mám a něco hezkého mi řekne.. ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.