u nás má žena stejný plat. výměr jako muž. když je potřeba vyházet 20 tun. kontejner, tak má zrovna své dny. pak je lepší, když se jí povede uklidit do kanclu, tam je to za víc (nemyslím práce)
protože muž je na stéjné pozici výkonější dokáže dělat těžší práci než žena - tak to je, potvrzují to lékaři i všemožné výzkumy .. akorád se to nesmí říkat ..
Nonevim, ale to je problém toho zaměstnavatele, a né Váš. Že si může dovolit dávat někomu za stejnou práci více peněz. Já třeba vím že někteří kolegové v práci mají také více peněz, ale beru to tak, že pokud mi moje peníze stačí, je to opět problém zaměstnavatele. To on sám sebe okrádá.
Přemýšlím nad tím již nějakou dobu. Dle mého je to kvůli tomu, že žena jde na mateřskou a muž by jí měl živit, tak aby na to měl dost peněz . Ohledně nějakých výkoností, pokud se nejedná o velmi težkou manuální práci, ale např. o práci v kanceláři, pak jsou na tom myslím stejně, né-li žena lépe. Určitě pracuji více než kolega, jsem ve firmě mnohem déle, ale kolega má skoro stejný plat. Tak to prostě je, smiřuji se tím, že můj přítel má víc než já a kdyby nastal čas mateřské, bude nás jeho výplata zajišťovat.
Když srovnám svoje tři kolegy na stejné pozici, tak ani jeden nepracuje lépe. Tedy není rychlejší, přesnější ani pečlivější. A naštěstí také neberou víc, protože to by mě opravdu naštvalo.
Plat v soukromych firmach budete mit takovy, jaky si vyjednate a do platu ostatnich zamestnancu, at uz jsou na jakekoli pozici a jakehokoli pohlavi, vam proste nic neni. Ve firmach, kde jsou platy tabulkove dane, tam zadne rozdily mezi platy muze a zeny nejsou.
Já myslím, že je to kvůli tomu, že ženy v jistém věku zpravidla odcházejí na mateřskou; potom častěji bývají doma s dětmi (nemoci atd.). Prostě nejsou tak "spolehlivé a nadějné" pracovnice jako muži.
doplněno 12.04.14 10:11:
Navíc rodinu zpravidla živí z větší části muž, žena má jiné primární povinnosti.
Dobrý den, nejspíše to bude kvůli tomu, jak již bylo výše řečeno, že ženy se obvykle starají o děti. Další důvod by mohl být, že je to pozůstatek z dob hodně dávno minulých (pokud se nemýlím, tak ženy kdysi standardně pracovaly za podstatně menší peníze než muži) a zamestavatelům to stále prochází. Ať už je to jak chce, rozhodně to neschvaluji. Domnívám se, že pokud by se dalo dokázat, že ženy mají nižší plat opravdu jen proto, že jsou ženy, tak je to i protizákonné. Noviny
tak kdyz mel u vas na masokombinate vic penez...nemohlo to byt tim, ze ma vyssi kvalifikacni tridu, nebo pracuje v podniku uz dele, nebo dela v akordu, totiz to muze byt i tak, ze budes ty mit vic, nez nejaky novacek, ne?
doplněno 14.04.14 00:10:
a v mensich firmach zalezi na tom, jak se usmivas na sefa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.