Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
existuje nějaký odborný název pro povídku na pokračování? Nebo jak se to řekne anglicky?
Předem dík.
Mandie
Jak to myslíš? Chceš psát povídku a třeba ji vydávat v nějakých novinách na pokračování? Tak napřed tu povídku napiš a uvidíš, jak bude dlouhá a podmínky pak prodiskutuj s případným zájemcem. Pokud bys chtěla psát příběh na pokračování, tak už to není povídka. Tedy podle mne, ale mohou se ozvat i jiní, kteří tomu budou rozumět více. Přeji hodně inspirace...
Ne myslím tím jestli se nějak odborně říká povídkám na pokračování =) jestli má ten pojem-povídka na pokračování-odborný název
Povídka je povídka. Má začátek a konec, většinou nebývá dlouhá. Odborný výraz jiný není. Zajímalo by mne, jak a proč Vás tohle napadlo. Máte třeba knihy, kde je soubor povídek.
Povídka je prostě povídka. Krátká, pobaví, nebo čtenáře poučí. A proč právě anglicky, proč ne třeba svahilsky či turecky? Nevím, co všichni od té angličtiny očekáváte a proč ji do všeho cpete.
Právě čtu knihu povídek od kolínské spisovatelky Ireny Fuchsové: Fuchsoviny II. Krásné povídky, každá tak na 1 - 2 stránky, některá pobaví, jiná potěší, další je spíš k zamyšlení, nad některou se chce třeba i brečet. Témata běžná: Vánoce, Velikonoce, děti, rodina, povolání, pes, divadlo, ...nebo třeba i povídky o bufetu Jitřenka na kolínském náměstí. Znala jsem ho taky, dneska už neexistuje. Prostě všední, obyčejná témata a povídka pak člověka pohladí, potěší, vede k přemýšlení. A tak to má být.
Pokud něco takového dokážeš napsat, klobouk před Tebou dolů. A nebudeš do toho muset ani míchat angličtinu. Nám, obyčejným Čechům, to stačí předložit česky. Jaga.
Anglicky bych to rekl asi jako A Serial Story nebo A Continuous Story.
A nebo nejvystiznejs Soap opera. Ale to je oznaceni spise pro TV nebo radio.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.