Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení do klinické studie?

Od: babulka® odpovědí: 10 změna:

prosím co přesně znamená zapojení do klinické studie nového léku?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Že na vás budou zkoušet nový lék. Jde spíš o statistiku, než riziko že vás to nějak poškodí. Budou počítat kolik lidí z určitého počtu dostane vyrážku, kolik se pozvrací atd. Ale zase dostat se k novému léku jako první a možná vám to pomůže 10x víc než všechny léky dosud...

hodnocení

0x

testování nového léku (bezpečnost, nežádoucí účinky, stádia léčby, porovnání s již zavedenými léky atd.) Podrobný příklad rozebrán zde mammahelp.cz/...

hodnocení

0x

A možná se taky dostanete jen k placebu. Testování nového léku tak tak může probíhat; dostanete něco, o čem ani vy, ani doktor nebudete vědět, jestli je to, modelově řečeno, aspirin nebo cukr. (Tomu se říké dvojitý slepý pokus.)

hodnocení

-tak to je fakt dilema,kdyby měl člověk čas,ale ten já nemám a bojím se,že jen ztratím půl roku:(

myse*

řešili jsme to před pár lety s maminkou (leukemie) - konzultovala jsem to se známým lékařem, který vše doporučil.

Říkal, že je to prakticky výhra, protože se dostane k léku, který není na trhu, navíc bude dostávat podpůrné látky a vitamíny, které by musela jinak platit (měla injekce 1ks za 5000), měla pobyt v nemocnici zdarma také všechna vyšetření bez poplatků, navíc propláceli cestovné. Farm. firmě vždy jde o to, aby lék měl co nejlepší účinnost s co nejmenšími negativními výsledky, proto pacientovi přilepšují jak to jen jde.

MÁMA SE Z TOHO DOSTALA! *ua*

myse, to je úžasné... gratuluju *palec*... a to nejlepší doporučení pro tazatelku :)

hodnocení

moc děkuju za krásný a pravdivý příběh.

lidus*
hodnocení

0x

Mám RS před 15ti lety jsem se jedné studie účastnila. Každý týden injekce něčeho a krev na rozbor, doma jsem musela pečlivě vedla jakýsi deník, každý den zapsat jak se cítím... Studie trvala 2 měsíce, dodnes netuším zda jsem brala lék nebo placebo. Před 5 lety mě můj neurolog žádal o účast v další studii, přečetla jsem si papíry a zjistila, že bych také mohla dostat zánět mozku a nebo upadnout do bděleho komatu, odmítla jsem a příští měsíc jsem už na kontrolu šla k jinému lékaři jelikož ten můj už o mě neměl zájem. Já chápu, že být všichni jako já tak nové léky asi nebudou ale pan doktor za studii dostane zaplacené a nechápu, proč pacient by měl toto podstupovat zdarma a s možností, ještě víc si své zdaví ničit. Děkuji, nechci.

hodnocení

děkuji moc i za tento názor já v tom vidím zatím jen jediné plus a to možnost vyzkoušet lék který MOŽNÁ ZABERE

myse*

přesně tak, když nemáte co ztratit, když je nemoc opravdu fatální...proč by do toho člověk nešel...

Já opravdu mohu jen doporučit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]