Nejste přihlášen/a.
prosím co přesně znamená zapojení do klinické studie nového léku?
testování nového léku (bezpečnost, nežádoucí účinky, stádia léčby, porovnání s již zavedenými léky atd.) Podrobný příklad rozebrán zde mammahelp.cz/...
řešili jsme to před pár lety s maminkou (leukemie) - konzultovala jsem to se známým lékařem, který vše doporučil.
Říkal, že je to prakticky výhra, protože se dostane k léku, který není na trhu, navíc bude dostávat podpůrné látky a vitamíny, které by musela jinak platit (měla injekce 1ks za 5000), měla pobyt v nemocnici zdarma také všechna vyšetření bez poplatků, navíc propláceli cestovné. Farm. firmě vždy jde o to, aby lék měl co nejlepší účinnost s co nejmenšími negativními výsledky, proto pacientovi přilepšují jak to jen jde.
MÁMA SE Z TOHO DOSTALA!
Mám RS před 15ti lety jsem se jedné studie účastnila. Každý týden injekce něčeho a krev na rozbor, doma jsem musela pečlivě vedla jakýsi deník, každý den zapsat jak se cítím... Studie trvala 2 měsíce, dodnes netuším zda jsem brala lék nebo placebo. Před 5 lety mě můj neurolog žádal o účast v další studii, přečetla jsem si papíry a zjistila, že bych také mohla dostat zánět mozku a nebo upadnout do bděleho komatu, odmítla jsem a příští měsíc jsem už na kontrolu šla k jinému lékaři jelikož ten můj už o mě neměl zájem. Já chápu, že být všichni jako já tak nové léky asi nebudou ale pan doktor za studii dostane zaplacené a nechápu, proč pacient by měl toto podstupovat zdarma a s možností, ještě víc si své zdaví ničit. Děkuji, nechci.
děkuji moc i za tento názor já v tom vidím zatím jen jediné plus a to možnost vyzkoušet lék který MOŽNÁ ZABERE
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.