Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsou to Lužické hory?

Od: christoph odpovědí: 14 změna:

Na několika webech je u Lužických hor uvedena tato fotka s velkým vodopádem - experience-prague.com/...

Konkrétně třeba na této stránce - experience-prague.com/...

Nějak si nemůžu vybavit, že by u nás něco takového bylo, tak by mě zajímalo, jestli někdo neví, kde se tohle místo nachází. Je to případně v nějaké německé části hor?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Netvrdím, že znám Lužické hory jako své boty, ale takovýhle vodopád bych jistě nepřehlédl. Ani se mi nezdá, že by to bylo někde jinde v Česku. Buď jde o omyl, nebo (a to se mi zdá vzhledem k trochu nepřirozené krajině i pravděpodobnější) je to fake a nikde to neexistuje.

doplněno 22.02.14 11:12:

Je to hnus, velebnosti! *blee*

pohanka*
hodnocení

0x

Takovýto vodopád u nás by byla přírodní zajímavost a určitě bychom se s ním setkali jak ve škole, tak v televizi, nebo v časopisech. Ne za mě ne, nic mi to neříká. Nějaká chyba.

vis*
hodnocení

0x

Je to čirý fake. Fotomontáž. Jinak Lužické hory jsou mým oblíbeným výletním cílem a nabízejí tolik přírodních krás, že použití uměle vytvořeného ilustračního obrázku naprosto nechápu.

Fotomontáž.

Souhlasím a i vidím i znám:)Takový vodopád tam není.

sargo*
hodnocení

0x

Fotomontáž a ještě nijak zvlášť dobrá. Připomíná mi to takové ty architektonické návrhy, co visí s velkými nápisy "chystaný projekt" - včetně těch naskládaných lidiček okolo - jen doufám, že si někdo hrál, a nemá roupy urvat si z fondů EU na obskurní, uměle vybudovanou turistickou atrakci... :)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Počkej, kouknu se z okna. Ne, nic tam takového není. A včera taky nebylo. Počítám, že ani zítra tam něco takového nebude. Když je dost vody, tak jsou docela pěkný vodopády na Mumlavě v Krkonoších. Doporučuji si tam udělat výlet.

hodnocení

0x

Tohle mi připadá jako dost sprostý podvod na turisty, zejména ty zahraniční. A tuhle fotku používají i některé penziony na svých stránkách. To vážně nemají Lužické hory co nabídnout?

doplněno 21.02.14 20:42:

zabu: Souhlas, jsou tam další chyby, je to děs ! *cert*

christoph
hodnocení

Když si zadám do googlu Lužické hory, tak na mě taky jako první vyskočí toto foto. Docela šílený.

zabu
hodnocení

0x

Je tam spousta chyb. Ty ostatní fotky: s jistotou není správně fotka u Jizerek, u Krkonoš, Javorníky, Lužické Hory. U kryšných hor ta přehrada si nejsem jistý, ty strmý břehy se mi nezdají.

hujer123*
hodnocení

0x

vodopady.info/...

Z okna se dívám na Jedlovou horu, ale takový vodopád a potažmo ani tak vodnatou řeku tady opravdu nemáme.

Ale i tak je tady krásně.

Jsou to Lužické hory?

christoph
hodnocení

Náhodou jsem narazil na tento vodopád v jednom videu. Je na Islandu - en.wikipedia.org/...

No jo, Island. Že mě to hned nenapadlo!. To je hned vedle Lužických hor. Člověk se splete, ani neví jak *haha* .

Mimochodem, jste si jistý, že na tom Islandu opravdu je? Může to být stejný podvod, jako s těmi Lužickými horami. Možná se časem tenhle vodopád objeví ještě v řadě jiných zemí ;)

christoph
hodnocení

Zadejte si na youtube název vodopádu a vyjedou vám i videa, je to skutečný vodopád a určitě je na Islandu. Je to velmi působivé místo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]