Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porcelánový popelník

Od: rypat* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,nevíte přibližnou cenu porcelánovýho popelníku?léta sloužil jako hračka a později na odkládání drobnosti,než jsem si ho vzal do opatrovnictví.

Porcelánový popelník
Porcelánový popelník #2
Porcelánový popelník #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zklamu Vás. Prakticky žádnou.

rypat*
hodnocení

tak aspon bude sloužit jako hračka dál

ukulele*

ani za poštovný, teda pro mě, pro vás jako památka, třeba...

hodnocení

0x

Popelník do popelnice.

hodnocení

0x

Za naprosto bezcenné bych to nepovažovala, firemní značka byla používána v letech 1926 - 1952. A dnes se ke starožitnostem začínají řadit i předměty z 50. let. Odhadovala bych to na několik (spíš méně) stokorun. Zvažte sám, jestli to stojí za obcházení starožitníků či nabízení na aukru.

Nějakého sběratele by mohlo zaujmout i překvapivé spojení kouření cigaret s farmaceutickou firmou Bayer.

pohanka*
hodnocení

0x

Na Wikipedii najdete info o porcelánce v němčině Pozellanfabrik Arno Fisher. Porcelánka zřejmě vyrobila popelník jako reklamní předmět pro firmu Ceresan GmbH, která se zabývá zpracováním modifikované obilné mouky pro technické účely. Funguje dodnes.

rypat*
hodnocení

díky za poznatky ohledně popelníku.i kdyby byla hodnota vyšší,tak bych ho určítě neprodal.jen jsem chtěl vědět,co mám doma.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já osobně bych ho dal na Aukro s výchozí cenou třeba 100,- Kč, aby se mi případný prodej alespoň trošku vyplatil. A když se neprodá, tak tu symbolickou částku za vystavení aukce snadno oželím. Ale různí sběratelé jsou často nevyzpytatelní a mohou překvapit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]