Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj život

Od: i2io* odpovědí: 13 změna:
Tak, kde bych začal, je mi 16, nemám žádné zdravotní omezení, a tomu jsem díky bohu rád. Věnuji se sportům, nejvíce amatérské kulturistice a boxu, protože to mi do teď dodávali ten pocit, že má cemu za něco bojovat, nevzdávat se, mám spoustu přátel, ale stále mi něco chybí. Doteď jsem neměl žádnou holku, prostě, pokaždé se ukázalo, že já jsem ten druhý na seznamu. Nebylo to jednou, ale vícekrát. A Nebo když o vás holka projevuje zájem ale přitom je zadaná. Kde je ten problém? Nikdy jsem nedokázal někomu ublížit, pokaždé jsem se snažil každému pomoct, a to ať to stojí co to stojí, prostě, vcítit se do jeho role, jak by mu asi bylo, kdybych se zachoval jak hajzl, přijde mi, že jsem tu jako ten třetí. Ba dokonce jsem mohl mít i holku přes postel, ale, co je na tom, když člověk k té osobě nic necítí? Asi jsem snílek v tyhle době. Chtělo mě pár holek, ale já k nim nic necítil. A nehodlám nikoho vodit za nos. Možná mám velký nároky. Takže jsem do teď nepoznal, jaký to je mít holku. prožít s někým ty nádherný chvíle. Kolem sebe mám přátele, co to střídají tzv jak ponošky, mohl bych taky, ale to já nedokážu . Čím to teda je? Jsem vybíravej? Prostě, každý mi napíše, když něco potřebuje, potřebuje s nečím pomoct, nebo nechat si poradit, nejčastěji o problémech s jejich protějšky, radím lidem ve vztahu, ale přitom jsem to sám nerušil, dobrý detail nemyslíte? . Měl jsem kamaráda, za něj bych strčil ruku do ohně, prostě, doplňovali jsme se, a měli stejné zájmy, co víc si přát, dokázal mě vyslechnout, poradit mi. A teď se najednou odstěhoval xxx kilometrů pryč, čas běží, je dost možný, že si na mě možná už ani nevzpomene. Je to nějaký čas, ale mě vzpomínky stále zůstávají, poslední dobou mě neustále užírají. Vím, v mém věku bych si mezi užívat, ale to já prostě nedokážu, tahle doba je úplně obrácená na ruby, nebaví mně chlastat, kouřit, hulit, ale bohužel v mým kraji kde žiji jiné skupinky lidí nejsou. A já se nehodlam měnit, chci být sám sebou, ale právě to mě užírá a na to neustále doplácím mám skvělou postavu, každý ke mě vzhlíží jako k tomu Silnému, bez problémů, ale tak to doopravdy není . Nechci aby to vypadalo, že si stěžuji. A tak denně cvičím, posedávám u pc a doufám, že někdy potkám Tu pravou, kterou bych od sebe nejradši nikdy nepustil. Přátelé, kteří mi za to budou stát a chovali se ke mně tak, jak já bych se choval k nim. Mohl bych chodit na diskotéky, chlastačky, a pokusit se seznámit například s nějakou dívkou, ale představte si, kdybych se s někým seznámil a při otázce ,,Kde jste se seznámili?“ bych odpověděl na chlastačce. Tohle není pro mě. Doba je uspěchaná, nebo já jsem ten, který je v tomhle Ten pomalejší? Děkuji za přečtení a za jakoukoliv odpověď, vážím si toho. A ještě mě zajímá, jestli jsem či nejsem jediný co to takhle vidí...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

i2io*
hodnocení

Přitom jsem to sám nezažil, omlouvám se, ale je to napsané z mobilu.

sargo*
hodnocení

0x

No jo, ale když zrovna v kulturistice, boxu či u pc moc holek nepotkáte... :)
Vím, že je to něco, co nechcete slyšet, ale: 16? To je lepší si užívat kamarádek, ne přítelkyň. Vypadáte jako normální slušný kluk a vaše cena jako takového časem jenom poroste :-D Využijte každé příležitosti účastnit se někde, kde je houf vrstevníků (a tím vážně nemysím ty chlastačky - šermíři, ochránci přírody, skauti, larpisti, nějaký takový spolek by vám nezarezonoval?) a nechte to tak nějak plynout, mnoho snahy bývá na škodu. Čestné pionýrské, že vážně nemáte kam spěchat, a s vyšším věkem se zvyšuje i pravděpodobnost na pevnější vztah, což, mám ten dojem, i byste raději. :)

i2io*
hodnocení

Děkuji za odpověd, a skrz kroužky mám radši adrenalinové apod...

hodnocení

0x

V 16 letech jsi teprve na začátku cesty - a jak se říká, každý začátek je těžký. Jsi podle všeho citlivý a přemýšlivý kluk, nebereš, co se kde samo nabízí, a i tím se vymykáš z postojů dnešních mladých lidí, kteří jsou celý svůj život masírováni konzumem. Tvůj stesk a smutek po kamarádovi je normální u senzitivních lidí, a nikdy nebudeš zcela imunní a otrlý proti smutku, když někoho ztratíš. V tak mladém věku se povahy a názory teprve formují a mění s nabýváním dalších zkušeností, takže i když by sis teď našel děvče, nemuselo by ti povahou vyhovovat třeba za 5 let, změní se jak ona, tak ty. Neber tedy příliš vážně vztah, který by se ti teď podařilo navázat. Tohle je pro tebe doba hledání, zkoušení, ověřování a taky dělání chyb, z nichž načerpáš poučení. Tu pravou zřejmě potkáš až později, v dospělosti, ale nebude k ničemu dobré, když se do té doby uzavřeš před jinými vztahy, potřebuješ si nazkoušet, jak se chovat k dívce, jak s ní mluvit, co NIKDY neříkat... je to docela alchymie. Přeji hodně štěstí a v tomhle věku i trochu víc lehkosti a nadhledu.

doplněno 20.02.14 18:46:

pohanka: *hi* děkuji... léta zkušeností, no...

pohanka*

lépe napsat již nejde *palec*

eulalie*
hodnocení

0x

Tak jsem si to všechno přečetla. No co se týká té vaší jinakosti, já žádnou nevidím. Asi proto, že moje nejbližší okolí je taky takové, včetně tedy mě. Nemám ráda chlastačky atd. Prosím, neměňte se. Buďte trošku originálnější než ta většina. Jinak by byla na světě nuda, kdyby byli všichni stejní. Asi máte v sobě hodně altruismu. Každého vyslechnete, pomůžete... ale oplácí vám to okolí? Asi moc ne, viďte. Ono tomu totiž tak často bývá. Zkuste někdy někomu říci ne, máte na to plné právo. A proč si myslíte, že v šestnácti letech máte už vše za sebou a děvče pro sebe žádné nenajdete? Fakt si myslíte, že všechny holky chodí na chlastačky? Nechodí. Některé sedí doma, protože je trápí naprosto stejný problém jak vás, ale zase z té holčicí strany. Řekla bych, že ztraceno ještě nic nemáte.

hodnocení

0x

Buď i nadále sám sebou. Jsi ještě velice mladý a to pěkné Tě v životě ještě čeká. Nějaké vážné vztahy a sex v 16 mi připadá předčasný. My jsme se v 16 ještě jen tak škádlili a oťukávali, nanejvýš padla nějaká ta pusa. víc ne. Pokud tomu podlehneš už teď, ve 20 budeš už vyprahlý, vyžilý a nic příjemného Tě v lásce už nepřekvapí.

Našlápnuto máš dobře a rozumné názory taky. Kamarád se sice odstěhoval, ale dneska jsou už takové možnosti, že s ním můžeš být v kontaktu každý den. To není jako před lety jít s dopisem na poštu, čekat, až mu dojde a až Ti zase adresát odepíše.

Jinak určitě najdeš mezi svými kamarády jiného s podobnými názory, jako máš ty. Všechna mládež není špatná, určitě se nějaký kluk zaměřený na sport s myšlením podobným tomu Tvému, časem najde.

Dívku svého srdce už dneska nenajdeš v kostele, jako tomu bývalo v minulosti. Přesto mě zarazilo to Tvé slovo "chlastačka". My chodívali na večerníky. A říct doma taťkovi, že jdu na chlastačku a navíc v 16 letech, věř, že v nemocnici na chirurgii by mě dlouho dávali dohromady. Táta byl dobrý člověk, spravedlivý, ale i přísný a ruku měl pádnou, když jsem si to zasloužila. A říct mu právě tohle - to by opravdu facky lítaly.

Jistě časem potkáš dívku na výletě, na vodě, ve vlaku, na plese, na kole, ve škole a co já vím, kde. Ale dívku z chlastačky bych tedy opravdu nechtěla, bude asi stejná, jako řada těch ostatních, pokud navštěvuje podobné akce.

My se chtěli pobavit, zatancovat si, zasmát se a dneska se mnoho mladých schází zřejmě jen proto, aby si lili alkohol do hlavy. Proto zústaň, jaký jsi, nic nemáš zmeškáno. Jaga.

72mona3*
hodnocení

0x

Obdivuju tě. Opravdu. Víš co chceš a nenecháš se strhnout proudem. Drž se svých názorů, protože tvé vnímání světa (aspoň v to doufám) je správné. Taky věřím, že takových lidí je víc, jen se prostě zařadili. Bojí se lišit a světu představují jen pózu...třeba na chlastačkách :) Jsi teprve na začátku, tak se neboj...život je pestrý a dokáže překvapit... *slunce*

hodnocení

0x

To je z jaké knihy..? Pokud je to tvůj příběh, a je ti teprve 16, opravdu zírám. V době silného mainstreamu se tvůj přístup k životu, zdá být jako něco archaického, ale naopak. Pokud vydržíš ve své cestě, a nevydáš se cestou masy plné bezohlednosti, pýchy, bolesti, smutnu, zažiješ životní uspokojení, které je pro většinu osob materiální společnosti skryto.

Nechci rozebírat body, jen zmíním, že tvůj přístup a hodnoty jsou správné. Podobné rady typu "jako ohleduplný člověk to daleko dotáhnneš", "užívej si dokud jsi mladý", "užívej si sexuálního potěšení", bych strčil za klobouk. Poslední rada je natolik průhledná a hloupá, ale v době kdy lidé skáčou z postele do postele, cítí se oprávněni uspokojovat sami, bez ohledu komu tím ublíží, a kolik bolesti způsobí, je zbytečné na podobná témata veřejně diskutovat. Lásku, kterou považuje nejen odborná veřejnost za nejdůležitější hodnotu v lidských životech, nedokáže nic jiného nahradit.

amadeus*

Nemam v umyslu s vami souhlasit, nebo vam to vyvracet, ale zatahovat do debaty o lasce "odbornou verejnost" je primo k posrapopukani. :)

Děkuji za velmi zajímavou připomínku.
Pro člověka, hledajícího životní uspokojení, není na škodu mít alespoň elementární znalosti z oboru psychologie/psychiatrie/filozofie. Vycházím jen z poznatků literatury.
Proto pokud shledáváte na kompozici "láska - odborná veřejnost", něco co ve vás vyvolává podobné stavy, klidně pokračujte.

sejny*
hodnocení

0x

No, podívej - ve tvém věku jsem taky hledal nějakou holčinu, kterou budu moci mít rád (teď nemyslím žádný sex atd.). Taky jsem jako ty nikam nechodil a pořád čekal, kdy ta pravá přijde. A víš, co mi tenkrát řekl kamarád? "Jak chceš někoho najít, když nikam nejdeš? To jako myslíš, že tu pravou potkáš na zastávce nebo v obchodě? Možná tak ve filmu." Měl pravdu. Nakonec jsem našel skvělou holku, krásnou, se kterou jsme si opravdu rozuměli. A víš kde? V tanečních. Takže určitě doporučuji tančit:) Problém u té mé "jediné" byl v tom, že už byla zadaná. Její přítel mě chtěl vždy zabít pohledem, když ji viděl v mé přítomnosti. Ale já jsem se do ní zamiloval - a hodně. Skoro na 3 roky. A jak to dopadlo? Když jsem měl maturitní ples, kamarád mě "donutil" zajít pro jednu dívčinu - sestru jeho holky. No a s touto dívčinou už jsem letos 7. rokem a budeme se brát. A teď perlička na závěr - až po letech jsem zjistil, že holčina z tanečních je pořád se stejným klukem, který je (což jsem se také dozvěděl až časem) bratrancem mé současné přítelkyně. Dokonce jsme jim byli loni i na svatbě. Není ten život plný paradoxů? Takže si nic nedělej z toho, že bys byl nějak jiný - to já byl odjakživa také. A neboj, ta pravá se časem určitě najde - jenom ne doma na židli:)

i2io*
hodnocení

Víte, s tou holkou jsem to myslel tak, že musí být *fajn k někomu patřit:) a vím, jenže dnešní doba je úplně odlišná než dřív, neříkám že všichni děcka se takhle chovájí, ale většina vrstevníků v zábavě vidí pouze alkohol a marihuanu neli dokonce i leckde drogy, a to.mi věřte, bohužel. A právě tady s tímhle já nesouhlasím ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]