Nejste přihlášen/a.
zdravím vás všechny chci se vás zeptat jestli na založení firmy potřebuju vysokou školu. hodně podnikatelů je mají.
na ho*no stejne jako ti co maji ing a nepodnikaji
jsou to jen papiry, bez praxe a samovzdelavani obycejne papiry
osobne podnikam uz skoro 15 ve 3 ruznych oborech, na ktere nemam skolu, ve 2 z tech oboru uz bych mohl vyucovat na vysoke skole takze tak
* 15 let
ne ...
(1) Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami, pokud tento zákon nestanoví jinak, jsou:
a) dosažení věku 18 let,
b) způsobilost k právním úkonům,
c) bezúhonnost.
Většina lidí co znám já a mají firmu právě vysokou nemají .. buď ji začali a odešli nebo ji ani nezačali (uspěšné, velké firmy) ostatně i dost opravdu známých velkých firem založili lidé bez vysoké - Apple, Facebook...
živnost a firma s.r.o. jsou dvě rozdílné formy podnikání. ZŠ stačí pouze pro volné živnosti. Pak jsou živnosti vázané, řemeslné a koncesované u kterých musíte splnit podmínky vzdělání či praxe pro obor podnikání (případně odpovědného zástupce pokud nemáte určené vzdělání či praxi do zvolené oblasti podnikání)
podmínky pro založení živnosti a firmy jsou téměř totožné (až nad některé věci) to jsou ale detaily které nás tady nezajímají. Ani u jednoho nemusí mít zakladatel Vysokou školu. Krom lékařství kde se to dá také obejít ... Nebyl zde dán obor v kterém by se firma angažovala.
doplněno 10.04.14 15:34:s tím že ZŠ je jen pro živnosti vázané nemáte pravdu ... pro mnoho ostatních oborů nepotřebujete školu ale stačí praxe několik let a osoba která ručí ...
pouze ZŠ bez praxe je pro volné živnosti. Dále jsem psala, že musíte splnit dané vzdělání NEBO praxi (například může mít ZŠ + splněnou praxi). Pokud nesplní dané podmínky vzdělání či praxe, musí mít odpovědného zástupce (osoba která ručí), což jsem rovněž uvedla v mém předchozím příspěvku
doplněno 10.04.14 15:45:samozřejmě praxi či vzdělání v oboru ve kterém chcete podnikat
doplněno 10.04.14 18:23:oficiálně lze podnikat od 16 let (s povolením soudu) dle nového občanského zákoníku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.