Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balík na dobírku - jak vypočítat poštovné?

Od: sil odpovědí: 7 změna:

Zákazník si objednal knihu a chce ji doručit poštou. Nevím ale, jak správně vypočítat poštovné a jak určit konečnou cenu, když je to na dobírku (běžně zboží zasíláme jinak než Českou poštou). :( Je to kniha, hmotnost 250 g (vč. balení), cena knihy 250 Kč. Jaký typ zásilky mohu zvolit? A když to posílám na dobírku, jak určím správně výši dobírkovného? Zákazník má uhradit cenu zboží + poštovné. Dále nevím, u čeho připočítat DPH.

Ve služnách České pošty se opravdu nevyznám a online kalkulačka mi moc nenapověděla.

Prosím pomoc, potřebuju ten balík ještě dnes odeslat. Předem děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, za takto malý balíček budete platit na poště kolem 60 kč, pošta mi to spočítala na 59,- kč při běžném pojištění doporučeného do 500,- kč, což v tomto případě určitě stačí.

doplněno 10.04.14 10:49:

Já mám např. poštovné pevné, u malých zásilek 45- 50,- kč, u větších 65,-. Ale v této ceně jsou zahrnuty i bublinkové obálky, folie, zakoupené krabice, izolepa apod. Odesílám poměrně často a nezdá se to, ale i tyto věci je třeba kupovat. Zákazníci tak vidí výši poštovného předem a jsou se vším obeznámeni.

doplněno 10.04.14 14:21:

Myšleno poštovné mimo dobírku. Celá částka je pak těch 250,- kč za knihu + 50 kč,- poštovné.

nikitice*
Ale to neni cena za dobirku, ale za zasilku s podacim listkem ne? Za ty ceny co pisete posilam vecicky z Mimibazaru. Dobirka je mnohem vyssi.

vosikac*
hodnocení

0x

Já to dělal tak, že jsem měl vše připravené, kromě vyplnění ceny a šel na poštu. Až když mi řekla cenu poštovného, tak jsem jí připočetl k ceně zboží a vypsal celkovou cenu do složenky ;)

hodnocení

0x

Souhlas s vosicka. Se zakaznikem se dohondu, ze k cene pridam cenu postovneho, dojdu na postu a necham si to nacenit a az potom vyplnim.

hodnocení

0x

Možná by bylo vhodné si také uvědomit, že cena za dopravu není totéž, co poštovné. A že je možné ji stanovit dohodou.

hodnocení

0x

A co takhle zkusit na stránkách pošty cenovou kalkulačku.Osobně když jsem prodaával cokoliv na aukru,tak jsem vždy parametry balíku s danou věcí zadal na kalkulačce a vyšla +- cena balíku! Na poště díky jejich přesnější váze jsem někdy platil o kousek méně a někdy zase o kousek více!

nikitice*

Ale tam nejde ta dobírka ne? Já takhle právě taky počítám balíčky , ale když chci na dobírku, tak to taky neumím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]