Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám rady

Od: rhr odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, První dotaz:::jak je to teda s eko daní, tahle ta daň se platí pouze při přepisu vozidla na jiného majitele nebo i při vyřažení vozidla z evidence (likvidace)? Hledám někoho kdo je přeci jen zběhlejší v odhlášení a likvidaci vozidel, mám takový problém snad jako dneska každý 2. byl jsem vlastníkem 2 vozu značky Vaz podotíkám že vozi už fizycky neexistjí u prvního vozu jsem byl registrován jako majitel, vůz skončil na vrakovišti asi někdy v roce 2003, doklad o zvrakování samozřejmě nemám,SPZ jsem sice vzal i doklady,ale nemohu je již naleznout. Co mě čeká? Jak se tohoto problému rychle zbavit?*uspech*Musím vozidlo pojistit hned s příchodem roku2009? vystaví mi duplikát velkého TP i bez jakéhokoli dokladu od vozidla? a kolik mě to bude staát?

Druhé vozidlo mám sice TP i malý techničák, ale nemám SPZ jak to bude fungovat na vrakovišti? u tohoto vozidla jsem byl pouze na odhlášení. co musím udělat jako první? Musím vozidla již neexistujíci pojištovat? neexistuje nějaká klička jak se tohle dá řešit poraťte

Děkuju za každou dobrou radu R.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

0x
První auto je celkem snadné odhlasit na úřadě Zažádejte o duplikát tech.průkazu kvuli ztrátě a sním potom auto zrušite na čestné prohlášení že zanikl účel užívání vozidla.Druhé auto je složitější jelikož vůz nemáte přehlášen na sebe,takže musíte na úřad ještě do konce roku auto na sebe přihlásit za 800kč po novém roce za 10tis bez pardonu,a po té můžete postupovat stejně jako u prvního auta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]