Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaký máte názor na spánek s rádiem u ucha? zvykl jsem si usínat s rádiem v posteli mám ho potichu puštěné a vetšoniu spím s uchem u reproduktoru, spím celou noc, takže asi mi to pomáhá, myslíte že to vadí mě nebo i rádiu že na něm spím a je kolikrát přikryté peřinou, může se něco stát? díky moc
tak tohle je asi oblíbený styl usínání důchodců, což tazatel předpokládám zdaleka není...
no, já bych se tohodle způsobu radši hleděl zbavit, dokud na něm ještě nejsem moc závislej, to se pak může někdy v budoucnu stát, že to s tím rádiem nepůjde (nebude k dispozici, nepůjde ani velice potichu pustit, protože by někoho jiného rušilo), a tazateli nastane problém... (rádiu to samozřejmě nevadí , jen bych, pokud tazatel nedá na mou radu, doporučoval používat nabíjecí baterky, při x hodin každou noc už se to vyplatí...)
(P.S. abych zas tak nestrašil - já na spaní používám hlušičku (to jest motor (větráku)) roztočený na větší či menší rychlost - když se to osolí, je to kravál už pořádnej, v téhle souvislosti je mi naprosto k smíchu řešení hluku ledniček, nebo dokonce chladičů PC - jediná vada ledničky je, že vypíná (na rozbité, stále běžící ledničce jsem si tenhle zvyk osvojil), případně, že běží moc potichu; u toho motoru je ovšem vtip v tom, že jde o monotónní, stálej, nerytmizovanej zvuk, takže mě do velký míry ochrání od rušivejch hluků), a přestože to používám už roky, a u sebe jsem na to jasně zvyklej (aspoň na minimum si to pustím vždycky), pořád ještě jsem schopnej v nějakém cizím prostředí usnout (a neprobudit se dřív) i bez toho..., ale lepší je to nepokoušet...)
Špatně usínám, čtu, rádijko na sluchátka, pokud není na nabíječi, po cca hodině vybitý aku, ale.. občas utrhnu sluchátka. A co by se mu mělo stárt? Je na síť?
Důchodce rozhodně nejsem, není mi ani 30, ale moc toho opravdu nenaspím, a bez rádia nebo nějaké hudby těžko, rádio je na baterky i na elektřinu, ale baterky se často musely nabíjet tak to mám na sít, taky si myslím že by se tomu nemělo nic stát, ale radši se ptám, přehřát se to nemůže,? když na něm občas ležím, nebo je pod peřinou?
Usínám nejraději při klasických scénkách z Radia Humor na abradio. Ale nastavuji si sleep na hodinu, pak už mě to budí a vadí...
Rozhlasovému přijímači by to vadit nemělo, a pokud to nevadí Vám tak není co řešit...
Dobrou noc...
Dobrý den, já bych se teda trošku bála těch vln, který rádio přijímá. A vůbec ten zvuk může sice uspávat, ale pak narušovat nějaké spánkové procesy v mozku. Nechci nějak strašit, ale za mě je lepší si odvyknout. O rádio bych se naopak nebála vůbec, přinejhorším si pořídíte nové...
Ty vlny co rádio přijíma-ty jsou tam i bez rádia!Takže to neovlivníte!
PS obdobně to mám už někdy od 83 roky co jsem dostal byt,tenkrát jetš MGF B115 + T110 .Dnes s manželkou máme radio kazeťák na poličce nad postelí a jedine ze vzduchu "poslouchané" rádio -Rock radio Golg,přes den na PC Oldies nebo sedmdesátky na internetové F1.
Dobrý den, k tématu jsem se dostala náhodou, nicméně si nemyslím, že by bylo zrovna zdravé spát s rádiem v posteli. Je už dlouho prokázáno, že elektrická zařízení vydávají vlnění, která škodí lidskému mozku (tedy nejen rádia, ale i mobily, tablety apod.)
Doporučovala bych se proto zlozvyku zbavit a nahradit ho něčím jiným (myšleno jiný spací rituál) - např. zkusit si přečíst knihu, nějaký bylinný čaj, či si dát uvolňující koupel nebo tak. Já osobně si před spaním dávám s levandulovým olejíčkem a k tomu mi na spánek pomáhá heřmánkový čaj s tabletkou Dormian Rapid (což je také bylinné) .
Rozhodně bych se pokusila to poslouchání omezit.
miriamsta:
radiový přijímač vysílá v porovnání s mobilem asi tak jako je oheň svíčky vůči lesnímu požáru.
To víc uškodí ty bylinky i když jsou přírodní
Půl roku v nemocnici a sluchátka od rádia jsem vyndala jen když byla vizita nebo návštěva, moje mini rádijko několikrát v noci skončilo na zemi, pod peřinou běžně a rádio i já stále žijeme. Musím se smát, moje sousedka na noc dává mobil do jiné místnosti než spí, prý aby ji neozařoval, já mám dva na nočním stolku a nemoc z ozáření nepřichází.
nemoc z ozáření získáte ze zdrojů ionizujícího záření RTG, atomový výbuch a podobně. Mobil nemá ionizující záření a hlavně dodnes ještě nedokázaly jednoznačně jeho škodlivost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.