Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem muzikantum...Ráda bych získala takový nadhled,jak kdo dlouho cvičí hru na kytaru,či jiný hudební nástroj.Jistě je něco jiného,když někdo studuje konzervatoř a i to by mě zajímalo,jak to v praxi vypadá..Ale také mě zajímá,jak je to s uplným začátečníkem,který se rozhodl,naučit se obstojně hrát..takže mluvím o dospělácích,u dětí to bude trošku jiné.kdysi jsem zaslechla,že na housle to chce 6 hodin denně..tak nevím..Jistě je u každého nějaká individualita,to proto,kdo je větší dřevo,ale takový střed mě zajíma..děkuji za názory,zkušenosti..
Podle sebe: Nikdy mě nikdo neučil, nikam do lidušky jsem nechodil. Když jsem začínal, hrál jsem každý den tři hodiny vždycky a to trvalo tak rok a půl. Pak jsem hrál tak dvě hodiny a pak už jen, jak se mi chtělo. Jenže já měl výhodu, že mně se chtělo od samého začátku a tak jsem moc ani na hodiny nekoukal a prostě do toho mydlil a přestal až, když venku začínalo být šero a teprve pak si řekl, sakra, vždyť už hraju půl dne! A dneska hraju docela dobře se říká o mně a jsem spokojen. Tím jsem chtěl říct, že není důležité určit si "každý den budu hrát 4 hodiny." To je špatně! Prostě hrát tak dlouho, dokud to nepřestane bavit. Musí Vás to bavit, musíte to dělat s lehkostí a radostí. Řiďte se náladou a srdcem, ne časem...
Pokud má dospělý hudební talent, tak se naučí, základ je, aby mu někdo ukázal jak naladit kytaru a kdo má hudební sluch, tak to rychle pochytí, co a jak, i s pomocí ladičky. Já jsem zkoušela hrát ve 13 letech, ale nemám hudební sluch, takže to nešlo. Kytara se darovala o dům dál. Juglans, dlouho jste tu nebyla. Co Vaše stádečko?
Pokud je to začátečník samouk, který se sám a dobrovolně rozhodl, tak přesně podle toho jak ho to baví, a jak ho bolí packy. Nemá to cenu přehánět a mít rozpůlená bříška na levačce - to je evidentní "přetrénování", protože pak by "to" člověk chtěl vzít znova do ruky, ale bolí to tak, že to nejde. Samouk zpočátku může trénovat i bez nástroje - uklízečka může zkoušet prstoklady na násadě od koštěte - jde především o pohyblivost prstů a jejich vzájemnou pohybovou nezávislost...
Z donucení - minimálně tři hodiny denně, bez donucení-jak dlouho tě to bude každej den bavit a budeš chtít.
Přeju krásný muzicírování .
Dobrý den všem a díky za názory.Přečetla jsem si od vás všech a beru je k srdci.Myslím si také,že je to o tom jak dlouho člověk chce a tak ,yby si nezrychtoval na začátku prsty.Tak mám to tak,že chci hrát moc,moc,proto na stará kolena doháním,na co jsem až doposud neměla vnitřní klid..Hraji první týden a jde to jen po chvilkách,bolí prsty,ale hraji 10 minut a za hodinu třeba zase a takhle celý den.Těším se,až přestanou bolet,že budu hrát a hrát..konečně v mém životě,mám učitele,dřív to nešlo a tak si toho vážím..Kámen urazu je,že jsem v mládí jako samouk,se naučila překládat z akordu na akord,jiným stylem a tak mě nejvíc dá záhul,se vlastně přecvičovat...Jinak s laděním problém nemám,jak tu někdo zmínil a ladičku ještě nekoupila,zatím..Ještě jednou díky za urovnání myšlenek..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.