Nejste přihlášen/a.
jak se nazývá manžel ženy s titulem, neboli, existuje mužský ekvivalent k oslovení paní paní doktorová, inženýrová, vrchní zástupcová, atp.? Děkuji za odpověď
Mimo otázku . Nechal jsem si u kamaráda udělat navštívenky a on mi ze srandy dal před jméno titul . Ins. jako instalatér . Je to velice podobné Ing . Já jsem si toho nevšimnul a pár jsem jich rozdal. Jsem se mohl hanbou propadnout. No stála ho ta sranda pulčáka slivovice a nové navštívenky.
Milý Pablbe, takhle se mluvilo někdy na sklonku 19. a začátku 20. století.
Paní vrchní oficiálová, paní přednostová, paní doktorová, paní profesorová, paní důchodní, paní učitelová...Přitom často jen seděla doma a hrála si na paničku.
Připadala bych si nedůstojně, být takto oslovována. Připadala bych si jako majetek pana oficiála, přednosty, doktora...Jeho titul je jeho a proč ho přenášet na manželku? Daleko raději bych byla prostá paní Nováková, než paní vrchní revírníková...
Jak by to bylo dnes: paní popelářová, paní skladníková, paní uklízečová, paní zámečníková, paní svářečová? I to jsou práce a důležité, neohrnuji před nimi nos a přesto by se takto podle muže určitě žádná žena oslovovat nenechala.
Co Vás k této otázce vede? Dneska už se podobné přechýlené tituly nepoužívají. A je to dobře. Pokud žena sama něco dokáže,ať je klidně paní doktorka, profesorka, ale proč profitovat z manžela? Bylo to prostě snobské. A je dobře, že už je to pryč. Jaga.
Nikdy nás s manželem nenapadlo, napsat si titul na domovní zvonek v podstatě ho používáme velmi málo, jen tam, kde je nutné ho uvádět. Nemyslím si, že je důvod uvádět titul před a za jménem třeba na parte nebo svatební oznámení a už vůbec nevidím důvod oslovovat manželku lékaře, paní doktorová. I kdyby bylo oslovení pro partnera paní doktorky, nikdy bych ho neužila. I když vím, že soused v domě je lékař, právník, lékárník a ex ministr obrany, zdravím je dobrý den pane (příjmení).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.