Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc. Prodal jsem osobní autoa s kupujícím jsem sepsal kupní smlouvu .Dal jsem mu plnou moc na přepis ale kupující přepis neudělal.V kupní smlouvě jsem uvedl že musí přepis udělat do deseti dnů jinak jdou veškeré následky na jeho hlavu.V kupní smlouvě mam ještě uvedeného svědka.Jsem z Tachova a kupující má trvalé bydliště nedaleko Tachova.Když jsem ho scháněl kvůli přepisu tak jsem zjistil že auto rozebraly na díly a kupující zmizel někam do Ostravy. Na dopravce mi řekly že mam smůlu a že si kupujícího musim najít . Nevim kde bych ho mohl hledat.Potřebuju auto odhlásit ale velký techničák nevim kde vlastně je .Plnou moc jsem mu dal k převodu a polopřevod se proto nedělal.Poradte mi prosím co mam dělat.
Udělej to tak,jak radili v televizi předevčírem.Nahlas na policii odcizení vozu.Až od nich dostaneš patřičný doklad,běž s ním auto odhlásit.Maximálně po tobě ještě budou chtít čestné prohlášení,že ho nemáš někde ve stodole.
JABRAKA
no a pak přijde na polici ten co to auto koupil s kupní smlouvou a původní majitel pujde sedět
Chtělo by se to na dopravním inspektorátě zeptat, jestli je kupující povinen auto po koupi zaregistrovat. Asi ne, takže Vám nezbyde, než celou situaci popsat v čestném prohlášení a na základě tohoto nechat vozidlo vyřadit z evidence. To vše proto, že kupující neudělal, k čemu se před svědkem zavázal, tedy nepřepsal vzidlo na sebe. Je stále registrováno na Vaše jméno, tedy na to máte právo. Duplikát TP asi nedostanete. Už nejste majitel a taky nemáte ani malý ani velký techničák, podle kterého by byl duplikát vystaven. Do ohlašování krádeže bych asi nešel. Na DI Vám vyjdou vstříc, nic jiného jim stejně nezbývá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.