Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, otázka je vcelku jednoduchá. Jak na Vás působí oznámení, např. v programu TV, že: "Tento film byl natočen podle skutečné události"? Odpuzuje Vás to od sledování filmu či přesně naopak? Je Vám to zcela jedno? Předpokládám, že když je to takto hodně rozšířené, že to má zvyšovat sledovanost filmu. Za sebe mohu říci, že je to odpudivé. Děkuji Vám za případné reakce a zdravím!
Spíše negativně, protože obsah filmu je v drtivé většině případů z 90% přikrášlen kvůli divácké atraktivitě. Například světoznámý film Půlnoční expres je také natočen podle skutečné události. Na internetu lze snadno dohledat, nakolik se skutečná událost s filmem shoduje.
Dobrý den, abych to upřesnil. Pokud je to film natočený podle události všeobecně známé, např. politické, tak je to v pohodě. Může se to brát jako hraný dokument s částečnou fikcí.
Ale, pokud je to příběh "z běžného života", tak to má asi diváka přitáhnout - jako bulvár.
A tam mám ten problém to přijmout. Zdravím!
Nevadí mi, ale nevěřím na skutečnou pravdu a že obsahuje všechny poctatné informace. Nejnovějším příkladem může být film Jobs o Steve Jobsovi. Udělali z něho ve filmu lidumila a IT génia a přitom film a jeho kariéra je jen postavená na reklamě a geniálním a náhodném úspěšném marketingu.
Podobný příklad je třeba Schindlerův seznam. Udělali z něj světce, přitom ve skutečnosti ty lidi cíleně zachraňovat nechtěl, chtěl zachránit svoji továrnu a obchody. Nakonec díky tomu ti lidé přežili, ale vlastně jen díky jeho ziskuchtivosti. Film je úžasný, perfektně natočený i hraný, ale skutečnost byla dost odlišná.
Pozn.: poctatné?
Hezký večer. Zřídka odpovídám na poradně, jen čtu pro poučení a pobavení. Ale teď musím reagovat. Na mne to oznámení nepůsobí odpudivě. Zbystřím, beru to jako sdělení, že se to stalo a není vymyšleno. Asi přikrášleno a nějak upraveno. Když se mi to líbí- dokoukám, když se mi to nelíbí -nedokoukám. Mám to podobně jako s Vámi. Vidím Vaše jméno a nick, a já zbystřím. Pro mne záruka dobré, trefné a slušně formulované odpovědi. A Vás si pamatuji hlavně proto, že jste mi poradil s názvem filmu natočeného podle skutečné události (Zázraky se dějí). Byla to moje první nebo druhá otázka na poradně. Vy jste odpověděl jako první a správně. Já měla vééééélikou radost . Poslední film natočený podle skutečnosti, který jsem viděla bylo ARGO. Četla jsem stručné info.o té události. Neumím posoudit zda se film přiblížil zcela skutečnosti či ne, ale že se podařilo ty lidi zachránit takovým způsobem, to je k neuvěření. Ten film mi zůstal dlouho v hlavě. Hezký večer
Dobrý den, děkuji Vám za názor a hezky se to četlo - zvláště ty pasáže o mé osobě jsou hodně povedené . Ano, na tu otázku si pamatuji a ona byla i dobře položená, tak to nebylo tak těžké uhádnout. A vidíte, u tohoto filmu to také beru a nijak negativně to nevnímám. Já jen nemám rád (tedy, je to můj dojem), když se toto slovní spojení nadužívá patrně kvůli zvýšení sledovanosti, protože lidé už jsou tací, že je hrozně zajímá cizí neštěstí a problémy. Nadruhou stranu nikomu ten jeho jiný názor na toto neupírám. Také přeji hezký večer a zdravím!
Ahoj. Tenhle detail moc neřeším. Buď mě to dílko zaujme, nebo ne. Někdy ho dokoukám až do konce, a někdy přepnu. To, s čím mám problém jsou filmy s tématikou 2 sv.války a po válce s osudy lidí. Třeba Habermanův mlýn jsem nějak nemohl. Jak tam příslušník nějaké poválečné české samozvané milice flákne dítě pažbou, to je na mě moc. To už Vetřelec, je pro mě přítulné kotě. Vyšší princip, to je také skvěle natočené dílo, u kterého se dokážu dojmout.
Dobrý den, zmiňujete film Habermannův mlýn - ten je, bohužel, natočen také podle skutečné události. Událost, která se neměla stát a která náš národ ukazuje ve špatném nebo pravdivém světle. Ano, ve filmu jsou drastické záběry, ale já jsem viděl dokument o tomto zvěrstvu ještě mnohem dříve, než byl hraný film natočen. Mohu Vás ubezpečit, že skutečnost byla ještě horší a ten dokument bylo opravdu těžké odsledovat. V tom filmu to bylo trochu zaobaleno a nebylo tam vše, co tu rodinu postihlo. Zdravím!
Hezký večer. Mezi příspěvky píšete větu "Ale, pokud je to příběh z běžného života, tak to má asi diváka přitáhnout - jako bulvár". Bulvár tedy nemusím. Napište prosím názvy filmů co jste měl na mysli. Pokud je to film ze současnosti třeba k poučení čeho se vyvarovat, ne pro radost z cizího neštěstí, proč ne. Mrknu a bud dokoukám - nedokoukám. Ten Habermanům mlýn jsem viděla - děsivé. Jak ho přivázali na ten mlýn, já zavřené oči a prsty v uších. Ale film dokoukala. To zlo v lidech. Komentář by byl na dlouho. Zdravím
Habermanův, Habermannův je lepší
Dobrý den, já Vám nejsem schopen napsat název konkrétního filmu, protože je nesleduji.
Projdu program TV a většinou skončím stejně u ČT24. Ty TV stanice, které vysílají reklamu, kterou občas přeruší filmem, nesleduji. Ale, jenom v tom programu jsem zaznamenal, že těch "skutečných" filmu je nějak mnoho. Možná je to jen můj dojem. Mimochodem, nesleduji už ani pořady typu "Film o filmu" nebo "Jak se točilo", protože to zase beru, jako reklamu a jsem odrazen takový film shlédnout. Ale, patrně si zajdu za lékařem a poptám se na své duševní zdraví, když to vnímám jinak, než většina, na kterou to působí pozitivně - jinak by to experti na sledovanost nedělali. Zdravím!
Hezký den. Podle mne nemusíte chodit za lékařem ptát se na své duševní zdraví. Jste zdravý, nasvědčují tomu Vaše odpovědi na otázky. A že něco vnímáte jinak než většina? No a, o nic nejde. Hodně programů, pořadů, filmů a možnost volby podle svého.Taky občas projdu tv program, myslím, že těch filmů podle skutečnosti zas tak moc není, Čt2 i Čt1 dávají dobré filmy, zrovna tedˇ v pátek na Čt2 dávali dva francouzské hned za sebou. Dobrý relax. Na reklamy mám vychytávku. Nahraju na dvd rekordér a mrknu, až když je čas a chutˇ. Reklamu přejedu, na to mám příšernou alergii. Ano, Čt24 je skvělá stanice. Ekonomika, Horizont, Historie, Hydepark, Hydepark civilizace, @online a dá se i na internetu v ivysílání. To je moje. Hezký den
Dobrý den, nejste psycholožka, když jste určila mou diagnózu? Tak dobře, za lékařem nepůjdu - on by mohl něco najít, neb od toho tam je . A včera byl hezký i zábavný Hydepark civilizace.
Jinak, hodně poučný (smutný) byl i cyklus Neznámí hrdinové - Pohnuté osudy. Pokud chci vidět film, tak také dávám přednost jeho ucelené podobě a proto volím ČT nebo svůj archív. Mějte hezký zbytek neděle a zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.