Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych se zeptat někoho kdo má zkušenosti s piercingem do bradavky. Moje přítelkyně o něm přemýšlí ale bojí se toho že by se mohl vytrhnout, což by bylo velmi nepříjemné.
Jak to máte s tímto piercingem vy? Je to bezpečné?
Díky
zaujal mě váš dotaz, pohledala jsem na netu pár článků, docela výstižný o piercingu bradavek vse-mozne-inemozne.blog.c/...
dále z wikipedie:
Doba hojení po tomto druhu piercingu je individuální, některé zdroje uvádí 2 až 4 měsíce, jiné 6 až 9 měsíců Piercing bradavek s sebou může nést různé komplikace. U ženy se mohou projevovat nepohodlím při kojení a při uvolnění může být vdechnut dítětem. Přesto by však při správném provedení piercingu neměla být schopnost kojení narušena. Existují však ale případy, kdy nesprávně provedený piercing bradavek vedl k ucpání mlékovodů. Neodborně provedený piercing může způsobit infekci či zánět (např. mastitida), případně jiná onemocnění (např. endokarditida). Piercing bradavek se rovněž nedoporučuje u dospívajících dívek, u kterých by růst ňader mohl způsobit komplikace.
osobní zkušenosti samozřejmě nemám, ale viděla jsem to na vlastní oči. Dívka, která to měla, nebyla psychicky v pořádku. problémy v její rodině, problémy s vlastní existencí, nespokojená s vlastním životem. Chtěla něčím upoutat a být vyjímečná. Nic lepšího ji nenapadlo, než devastovat vlastní tělo. Mimo ten kroužek v prsní bradavce, kroužek v pupíku, v obočí, pod jazykem, potetované celé předloktí a kotníky a stále nespokojená. Už jsem ji ztratila z očí, ale bylo mi jí hodně líto. Pokud ale vím, tak normální vztah s klukem, po čemžš vlastně toužila, nenašla. Nemohla totiž nabídnout nic jiného, než pomalované a kovem prošpikované tělo. To může být jako kuriozita třeba zajímavé na první pohled pro určitý typ lidí. Já být Vámi, tak bych jí to rozmluvila.
Nemyslím si,že člověk,který má tetování a piercing by musel být psychicky v nepořádku. Nenapadlo Vás,že to může být jen životní styl a způsob zdobení? Třeba zrovna v tomto případě piercingu bradavky...
Jezebelll, já jsem tak někde na půl cesty. Nemá smysl něco vysvětlovat odpůrcům tetování a piercingů, sama mám tetování dvě, které - chci-li - nikdo neuvidí. Vyjadřují moji lásku k přírodě. Sem tam obrázek, žádný problém. A jen tak na okraj, učím v mateřince a dětem se mé obrázky moc líbí a s rodiči nemám problém, někteří z nich jsou také tetovaní.
Pokud je ale někdo propíchaný skrz nasrz a má na sobě víc barvy, než volné kůže, tak to mi také přijde přehnané a v jistém smyslu kompenzační.
doplněno 13.02.14 18:44:A k dotazu - nedávala bych si ho. Piercing z ucha nebo obočí se dá kdykoli vyndat bez toho, aby byly s místem nějaké potíže. S bradavkou mohou být problémy dost velké.
Mě je to uplně jasný,jen se prostě někdy neudržím :D Já tedy mám tetování cca na 40% těla (a není mi už dávno 20) a většina lidí a zákaznic taky nemá problém.Je to jen barva v kůži,nic víc Jen se prostě vždycky najde pár "škatulkářů",kteří si před váma dokážou na ulici i odplivnout...
Jezebelll. Nepatřím mezi ty, kteří by si před Vámi odplivli na ulici, nebo někde jinde. Můžete být potetovaná jak chcete, je to Vaše tělo. Ale to, co jsem popisovala je pravda. Víc se raději nebudu k tomu vyjadřovat, protože bychom se nakonec začaly přesvědčovat a to není účel. Je to moje zkušenost, Vy máte jinou. Neberu Vám to. Je to momentální fenomén v sebezdobení. Když si ženy poprvé ostříhaly vlasy nakrátko a začaly nosit mikáda a kalhoty, taky se proti nim vzbouřila většina konzervativců. jenomže zásadní rozdíl je v tom, že vlasy dosrostou a kalhoty se mohly druhý den vyměnit za sukni. Kdeždo tetování je na celý život. Kůže stárne a člověk také a móda se mění. představte si sedmdesátiletou babičku, celou ohnutou a s potetovanýma rukama, jak se před vámi na ulici belhá o holi. Budete se za ní otáčet i Vy a klást si otázky, jak k tomu chudák stará přišla...
Zdravím, asi jsem první, kdo vám odpoví z vlastní zkušenosti. Tento piercing už mám několik let a bez problémů. Vytrhnout se za běžných okolností určitě nemůže, trochu zavadit třeba o oblečení už ano. Může to být nepříjemné, ale pro mě osobně je mnohem horší kousnout se třeba do jazyka jinak po aplikaci je určitě potřeba zvýšená opatrnost a dbát na hygienu - tj. dezinfekční mýdlo. Co se týče bolesti při propichování, tak jak u koho (mě to bolelo minimálně), každopádně je to hned hotovo
No nevím, ale mně to přijde úplně ujeté. Ten piercing bude v bradavce takovým způsobem, že část bude venku a část ve vnitř, přičemž obě části jsou spolu spojené a tvoří jednotný celek a vstup bacilů do těla tak může docela pohodlný, nemyslíte? A kruhy do nosu nechce? To vypadá taky dobře, zvláště třebas na takovém statném býkovi...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.