Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem v prváku na střední a chci změnit školu. Vím že jsem si tu na kterou chodím vybrala a měla bych to dokončit ale přecejenom myslím že v patnácti letech všem dělal výběr problém takže nebudu sama kdo zjistil že vybral špatně. Rodičům se můj odchod nelíbí přesně z důvodů že jsem si to sama zvolila a tak řekli že musím dojít alespoň do konce školního roku a až pak, pokud nezměním názor, přejít jinam. Nevím ale jestli je to možné a jak to bude vypadat , půjdu od prváku nebo jsem slyšela že můžu udělat nějaké testy abych šla hned od druhého ročníku? a jde to vůbec až po roce studia jinde přejít?
Na skole, na kterou mas zajem prejit, se zeptej, jestli pujde udelat vyrovnavaci zkousky nebo jestli musis zacit od prvaku. Jen oi ti budou schopni rict, jak presne prestoupit.
Zacni se o to zajimat uz ted. S nejvetsi pravdepodobnosti ale budes moci pristoupit az na konci roku. Ted uz je pozde. Uz je pololeti a prestup trva par tydnu vyridit.
Obojí lze, můžeš přestoupit v pololetí nebo až do 2. ročníku. Když přestoupíš teď, budeš dělat rozdílové zkoušky z předmětů, které jsi neměla (bude méně učiva než za celý školní rok). Záleží na tom, zda na obor, kam bys chtěla jít, budou mít volno (odpadlíci, nenaplněná třída). Musíš si to zjisit. Spíš asi studenti mění školu po prváku, je to různé...Opakování 1. ročníku je zbytečné.
doplněno 02.02.14 09:28:ano, už teď si zjisti situaci. Můžou ti ale říct, že momentálně není volno, ale studenti jim odejdou až ukončí 1. ročník (ještě nemusí na škole zatím vědět). Nahlas se třeba jako vážný zájemce
Urychleně se zajdi zeptat na škola, kam chceš, zda je možné tam přestoupit a za jakých podmínek (rozdílové zkoušky) nebo zda vůbec. Nepíšeš nic o oboru, takže těžko radit.
O všem rozhoduje ředitel!
Pokud nedovolí přestup hned do 2. ročníku, tak budeš muset podat přihlášku opět do prváku. (Pozor termín podání se blíží!)
Mi se zdá trochu leší variant optat se, zda by slečnu vzali rovnou do 2. ročníku. Pokud půjde do prváku, musí kromě přihlášky složit přijímací zkoušky (nikdy není jistota, že se podaří). Spíš najít školu na druhák. Co třeba stejná škola, na které je a změnit obor? Školy neradi přichází o studenty, možná by to současný ředitel povolil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.