Nejste přihlášen/a.
proč na velkých lodích námořníci pořád drhnou podlahu na palubě? našlapanou špínu tam snad nemají, pak jedině jako výchovný prostředek pro udržení disciplíny.
ono je to složitější... třeba jim na palubu (jak to napsat slušně?) ... ptáci, kteří si cestou přes moře sedli na plachty, ráhna, lanoví, komíny, zábradlí, a odpočívají a tráví a vyměšují ... nebo pršel písek ze Sahary, popel ze sopky...
nebo nedisciplinovaní mariňáci plivou, chrchlají, hází šavli, típají cigarety, vyklepávají popel z fajfky, mají podrážky s černou gumou, rozlévají kávu... co dodat? představivosti se meze nekladou...
třeba mají kapitánku.. a známe naše ženy. Taky by furt jen uklízely...
Víte, nad tímhle jsem se také zamýšlela. Myslím si, že bez činnosti se každý člověk změní na podivného, agresívního, ufrflaného, nespokojeného tvora s depkou jako stodola. A co na lodi? Žádná jiná fyzická činnost tam není. A také, si myslím, že pořadová cvičení, dril, buzerace na souši jsou také nesmyslné. To všechno je proto, aby se člověk stal poslušným, číslem nebo titulem, označeným tvorem, který bez přemýšlení splní to, k čemu dostal rozkaz, byť vede sebedestruktívnímu jednání. Nutnost stát se buňkou v organizmu, jehož mozkem je velitel, kapitán. Ostatní mozek nepotřebují, nesmí ho mít.
To jsem vymyslela o drhnutí paluby.
Protoze kluzka paluba je nejlepsi zpusob jak spadnout do vody.
doplněno 02.02.14 10:52:Nebo si uplne jednoduse narazit zadek.
dávám Axusovi 100% za pravdu. Sám bych nevěděl proč, ale na chalupě, když prčí, tak desky co máme kolem chalupy ( snad dubové nevím ) se změní na hnusný slizky kluskavý ... humus, po kterém chodit je na zabití. Podle mě je to ten důvod. A to ty desky jsou v suchu čisté ( relativně). Možský vzduch, trus ptáku, plivance a zbytky jídla na palubě po vyschnutí na slunci nejsou vidět. Jakmile prší nebo to zvlhčí možská voda, změní se to v super kluzavku.
... tedy to si myslím ..
Nejen že drhnou, ale pořád všude něco natírají i to co je bílé, natírají znovu. Asi mají takový rozvrh, bude se každý den natírat a drhnout, a až skončíme tak zítra jedeme nanovo, i když je to čisté. Asi aby se nenudili, oni když se námořníci a stevardi nudí, čumí po ženskejch, rádi chlastaj, pak se rádi rvou mezi sebou a to jsou pak jatka.
Tato otázka mě napadla před stráášně moc lety a dostala se mi odpověď, že paluby námořních lodí se drhnou proto, aby se odstranila mořská sůl, voda, která šplouchá na palubu se odpaří a zůstávají krystaly soli, které rozežírají palubu a větší kusy soli na vlhké palubě jsou kluzké. A když jsem tuto odpověď konzultoval s chlapíkem z říčního remorkéru, tak mi řekl, že oni nesmývají sůl, ale olej, který teče ve strojovně. Nemohu přesně napsat, co o strojovně tento bodrý muž prohlásil, ale náš rozhovor ukončil slovy, no a co, hlavně že se to udrží na vodě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.