Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přestože bývalý president Václav Klaus byl nepřítelem eura,nový ministr zahraničí, Lubomír Zaorálek, hovořil včera o přijetí eura v ČR v co nejkratší době.
Některé ze zemí EU se drží neustále své měny, jiné, které přešly na euro, by se rády znovu ke své původní měně vrátily.
Pro mě byla vždycky směrodatná KORUNA. Už jako dítě jsem škemrala: Tati, dej mi, prosím tě, korunu na nanuka! Dal pokaždé. **
Tak by mě zajímalo, jaký názor mají ostatní. Řada zemí euro přijala, jsou tady už určité zkušenosti. Co myslíte, bude pro nás přijetí eura přínosem, nebo jen dalším propadem? Díky - Jaga.
Jsem proti, stačí se podívat na Slovensko... Doufám, že to neprojde, nebo že bude aspon referendum a lidé budou proti.. A za dalsi, proc se zbavovat krasnych ceskych bankovek a prijmout oskliva eura? jsou vazne hnusny
...Ekonomicka krize se vyrazneji dotkne vzdy tech, co uz euro maji, budme radi za ceskou korunu...a posledni a nej...pro vetsi podnikatele a firmy je samozrejme euro z hlediska obchodu vyhodou, pro zbytek lidi ne, budeme zit z ruky do huby , uz ted mnoho lidi v pulce mesice pocita kazdou korunu
PO prijeti eura se vse bude prepocitavat a kam? Nahoru, vse se drazi..jsme zasadne proti a doufam, ze vyhraje selsky rozum..i kdyz vim, ze Zeman je pro prijeti... Ono je jine dat napr. 10 euro za neco v Nemecku a mit jejich vyplatu a 10euro pak tady u nas s nasi prepoctenou vyplatou...To, co jsme slozite nasetrili bude v haji . Mozna laicky napsano, ale snad srozumitelne.
Babo jago, kolegyně,
je skupina osob, která uvítá Euro, jiná je nechce. Obě mají své argumenty. pak jsou i tací, co jim to je jedno a nebo tomu nerozumí. Ale jen vzhed bankovek líbí-nelíbí asi není argument.
Chorvatsko nemá Euro a jak se tam platí za ubytování?
Ekonomové se perou, domnívám se, že malý člověk tomu nerozumí..
Sám autor €ura nedávno řekl, že nefunguje jak by mělo a mělo by se zrušit...
doplněno 31.01.14 10:15: doplněno 31.01.14 10:21:autor spoluzakladatel - novinky.cz/...
Není to zas tak nedávno, myslel jsem, že je ten článek mladší (dokud jsem ho nenašel), ale to je asi jedno, €uro jde do (_!_) pořád.
Jaguško, dost jste mně překvapila otázkou. Vlastně mně ani nepřekvapila otázka sama, ale odpovědi na ni. Zatím všichni pisatelé odpověděli, že jsou proti přijetí, nebo alespoň že by nebyli rádi, pokud by bylo přijato. Já mám stejný názor jako ostatní. Docela by mně zajímalo, jestli navštěvují poradnu jen lidé stejných názorů, nebo jestli je tu někdo názoru opačného. Skoro to vypadá, že pokud by bylo referendum, dopadlo by jednoznačně... Ať žije naše stará dobrá koruna a hlavně - ať je pevná a je jí víc!
FLUco? to je něco od flusu? Dráha plivance? Anebo máte na mysli něco jiného?
Nezlobte se, ale tohle jsem musel...
€ už jsme měli dávno přijmout. Podle mého nézoru by nám velice ekonomicky pomohlo a je jen naše chyba, že se neustále handrkujeme nepodstatných věcech zatímco nám utíká čas. Jednoznačně jsem pro přijetí € v co nejktratším termínu.
Můj názor - přjetí eura by byl další hodně velký průser pro naši ekonomiku (především pro ty nebohaté obyčejné lidičky) , jsem proti. Už když se hlasovalo pro vstup, chtěl jsem hlasovat proti, jen mne dobrý kamarád přesvědčoval, jak to bude SUPER, tak jsem nehlasoval. Pokud bude referendum o euru, určitě se zúčastním !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.