Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deprese diskuze - jak na ni?

Od: depra odpovědí: 10 změna:

Máte někdo osvědčený recept jak překonat deprese? Určitě na každého funguje něco jiného, ale třeba se najdou 2 podobní a využijí receptu druhého.

Léky až jakou nejzazší možnost... :(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Otázka je, co se míní pod pojmem "deprese". Pokud se jedná o poruchu metabolizmu serotoninu, tak léky jsou relativně jednoduchá a účinná pomoc. Pokud depresi chápeme jako "blbou náladu" z jiných příčin, doporučil bych jako první krok zajímat se o vhodnou psychoterapii (čímž nemyslím "popovídání" si s psychologem, ale využití některých opravdových terapeutických technik).

nacatekiwi*
hodnocení

0x

Čaje & meditace & být co nejvíce venku a na čerstvém vzduchu.

dobrman*
hodnocení

0x

Mně tedy rozhodně zabírá pořád něco dělat, abych neměla čas se zabývat přemýšlením nad věcmi, které mě do deprese dostávají, ať už je to práce, čtení, třeba se jít projít, ale ne sama, to na mě působí spíš opačně, zkrátka se něčím zaměstnat

hodnocení

0x

Deprese má člověk někdy proto, že prožívá nějaký problém - starosti se kterými si v tom momentě, nebo čase neví rady a neustále si tím zatěžuje mozek. Jsou lidé, mezi které třeba zrovna já patřím, kteří nesnáší žádné psychoterapie z prostého důvodu. Jednoduše se mi o tom nechce s nikým mluvit, protože si lehce dovedu představit, co mi dotyčný terapeut poví a k tomu ho nepotřebuji. Stejně nemá zázračný proutek se kterým by mávnul a vyřešil to, co mne trápí. Není to v jeho silách. A navíc vím, že ho můj problém vlastně ani nezajímá, i když se tak tváří. Je to jenom jeho výdělečná činnost a sotva za sebou zavřu dveře, vstoupí jiný pacient a milý terapeut už zase "rozebírá" jeho a mne si ani nevzpomene. Maximálně mi doporučí nějaká sedativa, nebo návštěvu u psychiatra, který mi léky bez problémů napíše. Jenomže tyto léky jsou velice nebezpečné a navíc ani ty můj problém nevyřeší. Pouze utlumí mou ostražitost a oblbnou mé smysly natolik, že problém nikdy nedokážu vyřešit, protože mi nepřijde kvůli těm lékům až tak důležitý. Nakonec se za nějakou dobu člověk opravdu ocitne v téměř neřešitelné situaci a ještě k tomu závislý na "drogách". Takže pak bude mít ještě jeden problém k řešení navíc. Nebudu zde vyprávět s čím jsem se ve svém životě musela potýkat a co jsem musela řešit a překonat, to důležité není, ale depresemi, tedy tak zvanou beznadějí jsem v jisté době trpěla velice.

Mám na tyhle stavy jediný lék. Budete se divit, ale je to práce. Musíte zaměstnat svůj mozek. Odvést své myšlenky jinam. Přestat se bezvýsledně zaobírat něčím, co v té chvíli třeba ani změnit nejde. Z vlastní zkušenosti vím, že když jsem se od problému dokázala odtrhnout a věnovala se plnou vervou práci, zanedlouho jsem si uvědomila, že se můj problém ztrácí. Prostě jsem našla jiné cesty životem, které byly zase plné nové naděje. A deprese odvál čas...

Lidé jsou zvyklí jakoukoliv nedobrou náladu nazývat depresí, ale to má k opravdové depresi hodně daleko, od té vám zaměstnávání mozku, odvedení pozornosti od problému a podobné záležitosti nepomohou. Opravdová deprese je na léčbu léky a elektrošoky.

Ano bmbx, máte pravdu. Divila bych se, kdyby byla Vaše reakce jiná.

hodnocení

0x

mně na depresi pomáhá jít mezi lidi - i když toužím zalézt a být sama a nikoho nevidět, pak je to ale tím horší... je to těžké a málokdy to zvládnu, ale opravdu pomůže společnost druhých, nějaká aktivita...

repot
hodnocení

0x

Překonání deprese záleží na příčinách. Pokud jsou deprese z "mladické neuskutečněné lásky", pak jistě není na místě léčba léky. Pokud jde o deprese "skutečné" a objektivní, léky pomohou výrazně. Nikoliv ale léky typu Neurol nebo léky na spaní. Vhodné je navštívit psychiatra a probrat s ním možnost léčby. Dobrou volbou je např. Seropram a jeho modifikace. Způsobí, že cca za 2-3 měsíce (ne dříve) mozek přestane řešit stávající "problém", deprese tak ustoupí. Tedy léčba je dlohodobá. Není jasné, zda jste muž nebo žena. Pokud muž, možný a častým nežádoucím účinkem u těchto léků je snížená schopnost dosáhnout orgasmu.

veronica
hodnocení

0x

Zdravím, myslím, že hledá něco, co nalézt příliš nejde. Nějaký universální a zaručený recept asi nenajdete. Deprese je něco tak velmi individuálního...A především nezapomínejte, nikdo Vás nezná lépe, než vy sama. Hledejte tedy pomoc zejména sama v sobě.

O depresi jsme napsali sérii článků - podívejte se, třeba Vám pomohou, nebo Vám ukáží něco, co by Vám mohlo pomoci. Články naleznete zde: otevrisrdce.cz/...

Pokud byste měla zájem o více informací, klidně pište na: info@otevrisrdce.cz.

Přeji Vám mnoho sil ke změnám!

Veronica

Deprese diskuze - jak na ni?

citronek*
hodnocení

0x

koupit si něco malého pro radost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]