Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě co se může vzít z lesa za dřevo aniž by kdo mohl vznést námitku. Mysleno jako třebas spadllý strom / do určitého průměru /, větve atd..
doplněno 23.10.11 10:29:Ze svého lesa ne, les co je volně přístupný. Nemyslím jako plenit co ruka odnese a auto odveze. Jak to bylo psáno jesti to ještě platí o tom prumeru 7cm. Díky.
V dnešní době je názor lesní správy takový,že veškerá organická hmota má zůstat v lese.Dříve se při hospodaření v lese vyvezla kulatina na pilu a horší dříví na topení.V horských lesích je dokonce trend,že se porazí stromy a vleže odkorní a nechají v lese hnít.Dokonce se používá až tak absurdní postup,aby lidé ty kmeny nekradli,že se stromy odkorní ve stoje.My máme za chalupou na Šumavě desítky kmenů i 20 cm v průměru.Dříve se také často větve pálily na hromadách a dnes se buď nechávají ležet,nebo se štěpkují a štěpka se rozsypává po pasece.
Kdyby mi to někdo nevěřil,tak mám i fotky.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.