Nejste přihlášen/a.
Zdravím,nevíte někdo jestli se k nám dovážejí kubánské pomeranče? Špatně se sice loupaly ale byly dost šťavnaté.
Od roku 1989 jsem u nás na pultech NIKDE kubánské pomeranče neviděla. To víte, tehdy moc exotického ovoce nebylo /když, tak nepatrně jen o Vánocích/, navíc jsme s Kubou a Fidelem udržovali jako stát veliké přátelství, tak je sem z Kuby hodně exportovali. Byly to téměř jediné pomeranče, které se daly koupit, ty oranžové se objevovaly jen zřídka. Kubánské byly zelené, na pohled jakoby nezralé, nešly loupat a dřeň měly hrozně tvrdou, nešlo to rozkousat, buď polykat celé dílky, nebo jen vycucat a vyhodit. Ale byly úžasně sladké a štavnaté. Také se mi po nich občas zasteskne, ale určitě už zmizely v propadlišti dějin. Nikde jsem je neobjevila už řadu let. Byl to kousek našeho dětství a mládí. Jaga.
Od roku 89 jsme vyhlásili embargo, takže vlastně se nelišíme od toho co bylo před tím jen jsme se otočili o 180°
USA náš vzor, s USA na věčné časy a nikdy jinak
Bohužel USA nejsou naším vzorem třeba v právním systemu,daňové politice atd. atd. A bohužel jsme stále za nimi asi o 50 let a ne-li více.
Protože od ostatních přebíráme jen částečně to co se hodí (nebudu psát komu a co ) , nebo to co je špatné, nebo výmýšlíme to co ostatní už dávno zavrhli
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.