Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kubánské pomeranče

Od: libin odpovědí: 5 změna:

Zdravím,nevíte někdo jestli se k nám dovážejí kubánské pomeranče? Špatně se sice loupaly ale byly dost šťavnaté.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Od roku 1989 jsem u nás na pultech NIKDE kubánské pomeranče neviděla. To víte, tehdy moc exotického ovoce nebylo /když, tak nepatrně jen o Vánocích/, navíc jsme s Kubou a Fidelem udržovali jako stát veliké přátelství, tak je sem z Kuby hodně exportovali. Byly to téměř jediné pomeranče, které se daly koupit, ty oranžové se objevovaly jen zřídka. Kubánské byly zelené, na pohled jakoby nezralé, nešly loupat a dřeň měly hrozně tvrdou, nešlo to rozkousat, buď polykat celé dílky, nebo jen vycucat a vyhodit. Ale byly úžasně sladké a štavnaté. Také se mi po nich občas zasteskne, ale určitě už zmizely v propadlišti dějin. Nikde jsem je neobjevila už řadu let. Byl to kousek našeho dětství a mládí. ;) Jaga.

hodnocení

0x

Od roku 89 jsme vyhlásili embargo, takže vlastně se nelišíme od toho co bylo před tím jen jsme se otočili o 180°

USA náš vzor, s USA na věčné časy a nikdy jinak *haha*

libin
hodnocení

Bohužel USA nejsou naším vzorem třeba v právním systemu,daňové politice atd. atd. A bohužel jsme stále za nimi asi o 50 let a ne-li více.

Protože od ostatních přebíráme jen částečně to co se hodí (nebudu psát komu a co *smich*) , nebo to co je špatné, nebo výmýšlíme to co ostatní už dávno zavrhli ;)

waffelshark
hodnocení

0x

Tak tohle vypadá spíše jako politická debata ale co ty pomeranče *plac* v jednom pořadu je taky už sháněli a našli je v nějakém kubánském baru jenže kde je muže získat obyčejný člověk *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]