Nejste přihlášen/a.
Nastoupila jsem do nové práce snadšením.byla jsem celá bez sebe ,že s e mi konečně podařilo najít lépe placenou práci.Ale----při podpisusmlouvy ,mi zamrzl úsměv.Plat byl všude psaný a na pohovoru i řečený 15000,- na smlouvě 10000,- + prémie 0 až 5000,-.Co si mám o tom myslet?
Že pokud zaměstnavatel takto lže, smlouvu nepodepíšu - protože v budoucnu bych dopadl jako ´hubkař´...
Tak ono je tezko resit, kdyz lidi podepisi a teprve pak resi - a jeste s nekym jinym, nez podepsali. Ja mela podobnou smlouvu, vzdy sem ty odmeny dostala. Zas na druhou stranu, prece vime, kolik lidi jde pracovat a po zkusebce nejak zahadne "tezce" onemocni. Nas sef se tak kryl, netajil se s tim, proc a kvuli komu tak cini. Musim na jeho podporu rici, ze je to nehodnejsi a nejpoctivejsi clovek, co znam. Plat byl, odmeny byly, pak dopsal osobni ohodnoceni... Za 6 let, sebral vse jen fakt truhlikovi, ktereho jsme odnaseli vsichni a to aby se kluk dal do kupy.
Dobrý den,
důležité je, co máte ve smlouvě, mzdovém, nebo platovém výměru. Prémie jsou nenárokovou složkou, tudíž je dostat můžete a nemusíte, podle rozhodnutí zaměstnavatele. Pokud jste podepsala deset tisíc, také s tímto platem musíte počítat...Podepsat jste nemusela, bohužel, tak to je.
Kamarád měl takhle u zaměstnavatele plat 9 000 + odměny 0-40 000...samozřejmě po 2měsících skončil,protože dostaval jenom 9000,ale prodej se prý zvýšil o desítky procent... PS:czech republic
No, ja fakt nevim, proc lidi berou praci - udajne zvedaji firme obrat a nepohybuji se ani v terminech jako je fixni plat, provize atd. Nebylo to tak, ze kamarad proste prodavat neumel? Jako sorry, ale o cloveka, ktery dokaze zvednout prodej o jak rikate "desitky" procent by se na trhu prace celkem porvali! Uz jenom pro holy fakt, ze dalsi clovek by nemusel umet ani udrzet zakazniky! Pohadky mam vubec rada
Já si osobně myslím, že zde jde o daně... už jsem se s tím setkala - do 10tis je to pro ně zřejmě výhodnější a raději vám dají prémie... Moc těm daním nerozumím, ale neslyším to poprvé. Držím palce a nebojte - když nedostanete první výplatu těch 15 tis., tak přeci můžete kdykoli odejít nejde přeci o život
Mám to tak podobně deset let a ještě mi zaměsrtnavatel na prémie nesáhl. Proč si myslíš, že tobě na ně sáhne? Nevěříš sobě nebo jemu?
Pokud si nevěříš, proč by měl zaměstnavatel věřit tobě?
Pokud nevěříš jemu, proč chceš pro něho pracovat?
Není to ani jedno,ale špatná zkušenost zminula,kdy velká společnost ,která mne zaměstnala, měla v nzerátu docela slušný výdělek,také to bylo na tyto dvě složky,ale chodila jsem jenom se základem/mimochodem nejenom já/,tak jsem to vzdala,ale až po roce.Já už si nemohu moc vyskakovat,za 7 let jdu do důchodu...když se ho dožiju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.