Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zit bez viry

Od: jaruneckaxxl* odpovědí: 24 změna:

Jak zit dal kdyz uz to nejde?mam 53let,2deti,jsem v ID.od cervna tohoto roku jsem ztratila chut zit a nevim co se stalo.jen chci zemrit a vim,ze by to bylo vysbozeni pro celou rodinu.Dceram se nemuzu sverit,maji toho samy dost.kdo poradi?dekuju

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Možná to bude znít blbě, ale vyhledejte odbornou pomoc. Psychologa, psychiatra. Život jste si sama nenadělila a taky nemáte právo se o něj sama připravit. Věřte, že byste dcerám určitě chyběla.

amadeus*

Tohle se mi nelíbí. Jak to, že NEMÁ právo se o něj připravit? Samozřejmě, že má, je to její život.

lidus*

amadeus, divím se, že zoufalé ženě neporadíte zajít si koupit 2m prádelní šňůry. Fakt vám nepřeji aby jste se někdy ocitl v podobné situaci, kdy už nemáte chuť dál žít.

amadeus*

Neporadím, protože vím, že ženy preferují jiné způsoby sebevražd (prášky, podřezané žíly). Důležité je, že právo sáhnout si na život je zcela zásadní. Pokud si myslí, že už není jiné východisko, tak musíme respektovat její rozhodnutí. Já sebevraždu neplánuji, ale pokud ano a zvolil bych takovou, při které bych nikoho neohrožoval, pak nevidím důvod, proč by mi v tom měl někdo bránit. Pokud by mi bránil, musel bych se svého práva domoci třeba i násilím.

martinaa*

Mluvil byste stejne, kdyby o sebevrazde premyslel Vas rodic, Vase zena, dite...?

amadeus*

Rozmlouval bych jim to jen verbálně. Samozřejmě bych škemral, argumentoval, vyhrožoval, citově vydíral, ale fyzicky bych bránit nedokázal. To se prostě nedělá. Takový člověk není hrdina, ale diktátor.

martinaa*

Vsak my tazatelce rozmlouvame verbalne:)

Nejsem si jista, jestli je takovy clovek diktator... kdyz nekdo bude chtit vyskocit z okna, ja mu v tom silou zabranim a on pak uzna, ze jednal ve zkratu a prihlasi se k psychologovi ci na nejakou terapii, je to chyba?

amadeus*

To ano. Nic proti tomu nemám, já jen musel oponovat názoru, že člověk nemá právo vzít si život.

V takovém případě je to chyba dvou lidí. Nemám pochopení pro jednání ve zkratu. Nelíbí se mi třeba to, že ten Švýcar vyjde skoro bez trestu, když jel po dálnici v protisměru a málem zabil několik lidí. Měl by sedět a na dlouho.

martinaa*

To s Vami plne souhlasim*placni*... kdyby se u nej rozvinula nejaka dusevni porucha, da se afekt brat. Ale ze si slehne a ma z toho paranoiu, to je jeho problem. Bohuzel ne v nasem state, jinde by dopadl podstatne tvrdeji.

Ono se vseobecne rika, ze clovek si zivot sam nedal, tak nema pravo si ho vzit. Nevim, castecne to ma logiku, ovsem zivot mame zcela ve svych rukou, tudiz na nas zalezi, jak s nim nalozime...

cocinkamichalka*

Amadeus, nebudu Vám brát Váš názor. Švýcara bych zavřela (alespoň do blázince), až by zčernal. Nic to nemění na tom, že člověk by si svého života měl vážit, a opravdu by si jej NEMĚL sám brát. Člověk se X-krát za život ocitne v situaci, kdy si připadá, že už nemá proč žít. Ale věřím, že každý máme na tomhle světě nějaký úkol. Až ho splníme, umřeme. A věřte mi, každý, opravdu KAŽDÝ má na světě člověka, kterému na něm záleží a kvůli kterému by si život určitě brát neměl.

martinaa*
hodnocení

0x

Vim, ze dcery toho maji urcite azaz, ale jste jejich mama. Vychovala jste je, ony se Vam sverovaly se svymi bolestmi i radostmi (aspon doufam). Ted je nacase, aby se karta malicko obratila a ku pomoci Vam byly prave ony. Kdo jiny ma pomoci, nez nejblizsi rodina?

lidus*
hodnocení

0x

Mám 50 let, jsem s RS na vozíku a v ID a také mě někdy napadá, že bezemě by třeba manželovi bylo líp. Vyvede mě z toho rychle on sám, řekne, že bezemě by jeho život neměl smysl a začínat znova se mu už vůbec nechce, že je přece krásné i po 30ti letech se vzít za ruku a usínat přituleni k sobě, zajít si na večeři, masáž a nebo jet na nějaký výlet. Pak příjde dcera s vnučkou a já zjistím, že pro to malé škvrně jsem schopná z vozíku sednout na zem a blbnout i když vím, že vstávat mi bude muset někdo pomoci a že mě bude celé tělo bolet. V neděli když manžel nebyl doma jsem si umyla okno na zaskleném balkoně, no umyla, pošudlala tou stěrkou na dlouhé tyči, manžel brblal proč to dělám ale já z toho měla fakt radost. Moc práce už nezvládám, sex co to je? ale život jde dál a i když tuším, že bude hůř a že příjde den kdy už vůbec nevstanu stále je důvod k životu a k malým radostem. Víte, že by jste mnoha lidem moc chyběla? Sebevrah je podle mě na jednu stranu silný, že je schopen to udělat ale na druhou stranu strašný sobec, on to má za sebou ale jeho blízcí s tím musí žít dál. Nezoufejte, pokud depka trvá, nestyďte se požádat o pomoc lékaře, on i Lexaurin to srovná. Začněte třeba tím, že si zajdete ke kadeřnici, na kafe s kamarádkou, není nad to mít se komu vypovídat a hned víte, že problémy nemáte jen vy, že jiné a mnohdy horší mají i ostatní lidé.

cocinkamichalka*
18.10.11 12:40

*palec*

jaruneckaxxl*
hodnocení

Dekuju.snazim se byt v klidu,je to tezke,jsem na vse sama.vcera jsem to rekla dceram,jeste mi nadali.je to moc tezke.ano jmenuji se Jarmila.dekuji vam.Jarka

hankauk*
hodnocení

0x

Jak to bylo do června? Co se stalo, že zrovna od června je to všechno špatně?! Víte, říká se, že nikdy nemůže být tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Člověk toho snese opravdu hodně, ani o tom sám neví nebo není přesvědčený. Předpokládám, že kvůli ID nechodíte do práce?! Ale kvůli tomu přece život nekončí. Musí vás něco bavit... Máte určitě přátele, tak je pozvěte, udělejte si hezkou chvilku. Můžete chodit na procházky. Pořiďte si třeba malého pejska nebo kočičku. Zvířata dokážou neskutečně zvednout náladu. :)

Proč se nechcete svěři dcerám? Protože si myslíte, že by se vám třeba vysmály? Netěšíte se na vnoučata? Kdo jiný, než vaše vlastní krev by měla mít pochopení pro váš současný stav?! Život ve 53 letech opravdu nekončí! Když se budete utápět v depresích, ničemu nepomůžete. *mala*Musíte myslet optimisticky a těšit se na to, co vám budoucnost přinese. A divila byste se, jak jede den či setkání s někým novým, dokáže obrátit váš život totálně na ruby. Hlavu vzhůru... sluníčko svítí, i když je zataženo. Jen se přes ty mraky nedokáže dostat až dolů na zem. *slunce*

peterix*
hodnocení

0x

Dobrý den, posílám jeden vhodný odkaz. Lze si tam popovídat po telefonu i napsat email. Snad to pomůže. Ale určitě by bylo dobré dodatečně navštívit odborníka.
linkaduveryuo.cz/...
Hodně sil.

pt®
hodnocení

0x

"jarunecka", jsou v životě věci, s kterými se nechodí na trh, ani není vhodné zatěžovat své dospělé děti a člověk si je vezme s sebou do hrobu. Já si myslím, že když už jste sem napsala o radu, že je vám asi dost těžko, ale je to všechno v psychice. Zřejmě na Vás doléhají přechodové potíže a ty dokážou s psychikou ženy pěkně zacvičit. Možná máte psychosomatické obtíže, nevím. Dobře si přečtěte, co Vám napsala "lidus", je obdivuhodná. Pak jste sem dostala odkaz na linku důvěry, když budete mít potřebu, určitě tam napište a dostanete povzbuzení. přeji hodně síly a radosti ze života. - stařenka

ahasver4*
hodnocení

0x

Napíši Vám sem,co mi napsala jedna moje spolužačka.Před deseti lety ji smetlo auto.Prodělala x operací.Je na vozíku.Bolestí nespí.Před měsícem ji auto zabilo sestru.A když jsem jí psal,jak mě život ubíjí a uvažuji,že to skončím sám,odpověděla mi toto.Život je někdy strašná svině.Ale vždycky má člověk pro co žít.Děti,vnoučata,to je to,pro co tu jsme.A dokud jim máme co dát,nesmíme odejít...A to je velká pravda.Přeji Vám aby jste znovu dostala chuť do života.

hodnocení

0x

Každý máme něco, věřte mi. Vy máte rodinu, děti. Co by za to mnozí dali. Tak proč hned takové černé myšlenky? A proč právě od června? Většinu lidí spíš rozesmutní podzim, zima, ale červen? Ten přímo vlévá do člověka život. Uvědomte si, co lidí je samotných, jako kůl v plotě, co lidí trpí hroznými nemocemi, co dětí žije bez rodičů. Vždyť Vy jste vlastně bohatý člověk, který má kolem sebe své blízké. Jak byste jim mohla způsobit bolest? Možná je to dáno i změnami v klimakteriu, až to odezní, bude Vám jistě líp.

Je mi 56 let, mám 2 dospělé děti a raduji se z pěkných zdravých vnoučátek. Ale není také všechno jen růžové. Trápí mě různé neduhy, manžela čeká náročná operace, navíc pečuji o téměř 87 letou silně dementní tchyni se vším všudy. To člověka hodně ubíjí, když ji převléká znečištěné oblečení, koupe ji,,, apod. Přesto jsem na světě ráda a myslím si, že mě ještě v životě potkají příjemné chvíle.

Možná by Vám pomohlo chodit do práce, neseděla byste doma a nepitvala pořád svůj život. Já vím, práce dnes není ani pro mladé a zdravé, natož pro ID. Ale kdyby se něco našlo, třeba jen na pár hodin denně, dostala byste se mezi lidi a přišla na jiné myšlenky. Podle mě by to bylo vhodné řešení.

Tak hlavu vzhůru, i když Vám jistě není lehko, uvědomte si, že jsou na tom někteří lidé daleko hůř, než Vy. A v 53 letech je ještě dost a dost času na poslední věci člověka. Hodně štěstí.*slunce*Jaga.

marenka*
hodnocení

0x

Jarunečko, zajděte k lékaři. Opravdu. Nevěřte tomu, nebo jak jste vůbec došla k tomu vysvobození pro celou rodinu? Víte, není to pravda. Sama píšete, že dcery mají samy toho dost. Přesně tak. Nechcete tu být alespoň pro ně? Prosím? Víte, zemřel mi táta. Jenže mě nezemřel jenom táta, ale i rádce, kámoš, vrba, parťák, všechno. Jedna z místních rádkyň mi zde v té zoufalé chvíli napsala to, že s odchodem rodičů definitivně odejde naše dětství a jsme dospělí. Měla obrovskou pravdu. Ačkoli mi je už 40 a jsem hodně samostatná, nevěřila bych, jak moc mi ten táta pořád pomáhal. Nemyslím vůbec finančně, ale tím, že tu byl. Tím, že jsem mohla zavolat, napsat, sednout si s ním k televizi a mlčky si povídat.

Nemáte vnoučata? Nebudete mít? Taková babička je pro děti poklad. Opravdu. Mojí babi je 80, vím, že to je věk, kdy se prostě odchází a není na tom nic divného. Ale až to přijde, zas to bude rána. Protože s babičkou jsem pořád ta malá Manka. Žijte pro druhé, alespoň prozatím. Než se srovnáte sama. *modla*

doplněno 19.10.11 08:12:

Ještě doplním. To vaše od června a v nadpisu jak žít bez víry. Zklamal vás Bůh? Víte, nejsem věřící a žít bez víry dokážu bez problémů. Viz. výše. Žijte pro lidi, své nejbližší. Ty vidíte a ti vás potřebují.

jaruneckaxxl*
hodnocení

Dekuji za pochopeni.dceram jsem to vcera rekla,jeste mi nadali.v boha neverim,verila jsem ze jsou deti pri me,ted je ta vira pryc.vnuky mam 2. 5let a 2 mesice.dekuji vam za pochopeni.Jarka

martinaa*

To mely byt dcera bez sebe stestim? Ja bych taky mame nejdriv nadala, co povida za nesmysly... a snazila bych se ji vytahnout z depresi.

lidus*

Jarko jak je tu psáno, děti je líp vynechat a promluvit s dobrou kamarádkou nebo a to mám vyzkoušené osobně svěřit problémy neznámé virtuální osobě. Mám a myslím, že dobrou známou z nettu, našla jsem ji náhodně na Babinetu kde plakala nad manželovou nevěrou,no spíš úletem, všichni jí radili aby se okamžitě rozvedla, já měla názor jiný a od té doby uběhlo 8 let a myslím, že o sobě víme kde co i když jsme se nikdy neviděli a asi ani neuvidíme. Mimochodem s manželem je stále. Nezoufejte, bude líp.

marpefi
hodnocení

0x

Zdravím Vás,

nejprve bych silně nesouhlasil s názorem uživatele "amadeus" s tím, že člověk má právo sáhnout si na život. Jsem si vědom toho, že se zde střetávají 2 základní protichůdné "víry"...

První z nich je ta, kterou pravděpodobně amadeus zastává - že není žádného Boha, který by nám život dal...

Já jsem však přesvědčený o druhé variantě - že je tu Někdo, kdo nám život dal a má s ním nějaký plán. A my nemáme právo si Jej vzít!

Asi se nemá smysl bavit o tom, který názor má pravdu...chci Vás však povzbudit k upřímnému hledání Boha. Pokud totiž existuje a Vy Jej budete toužit najít, věřím, že se Vám dá poznat...

S pozdravem

Marpefi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]