Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé bydliště, jak to vlastně je?

Od: lola77 odpovědí: 3 změna:

Trvalé bydliště, chtěl bych se zeptat, zda lze mít trvalé bydliště na jiném městském úřadě, či v obci, než kde jsem byl současně hlášen-trvalý pobyt, to znamená odhlásit se z trvalého bydliště na městský úřad, ale třeba v jiném městě, aktuálně mám v obci - ale nové bude v jednom a tom samém okrese, ale ne v obci ale ve vzdáleném městě (navíc jak píši stejný okres) jde to? Nebo to musí být vždy to město, obec, kde jsem byl hlášen doposud? Děkuji.

----------

příklad z obce A (kde mám normálně pobyt na adrese v bytě) se nechci hlásit na úřadě v obci A, ale jinde, to jest v obci, městě B to jde? Nebo to musí být ta samá obec A , a abych se dostal do B, musím, mít nějakou dobu třeba měsíc hlášen pobyt u někoho v tom městě B? Potom mohu být hlášen na úřadě už v B? Jde mi o toto vysvětlení, jak to vlastně celé je a pouze ze zvědavosti. díky za info

---

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zabu
hodnocení

0x

Tak v první řadě: Nelze se odhlásit z trvalého pobytu v A. To může udělat jen Úřad ve správním řízení, které vyvolá svojí žádostí majitel nemovitosti do které jste hlášen. Jestli Vám v tomto případě úřad povolí změnu na B netuším, ale asi ne.
Změna trvalého pobytu se provádí na základě předložení nájemní smlouvy, nebo se souhlasem majitele nemovitosti v B, na úřadě v B. Úřad v B zajistí sám, odhlášení v A.
Cesta z toho je asi jediná. Nájemní smlouva v B na dobu určitou, na základě ní trvalý pobyt v B, a poté správní řízení vyvolané majitelem nemovitosti v B.

lola77
hodnocení

ok, díky, četl jsem v novinách článek úředně bezdomovcem a nemalý počet obyvatel tak žije, tak jsem chtěl vědět, jak to vlastně celé probíhá a funguje.

hodnocení

0x

Mrkněte sem, lze v podstatě cokoli...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]