Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za kámen?

Od: adabo* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jestli by se tu nenašel někdo, kdo by poznal, co je tohle za kámen?

fbcdn-sphotos-c-a.akamaih/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bender*
hodnocení

0x

mohl by to byt modry jantar, ale ruku do ohne bych za to nedal, pomohlo by kdyby u toho byl jeste obrazek pricnyho rezu tohoto nerostu

sebod*
hodnocení

0x

Domnívám se, že se jedná o vyvřelou horninu. To světlé navrch vypadá na křemen s různými druhy příměsy - proto to zabarvení do rezata, šeda až černa. Ta spodnější část celá tmavá - těžko z obrázku odhadnout, co je to za horninu. Jak jsem již napsala, je to vzhledem k tomu, že se nachází spolu s křemenem, vyvřelá hornina.

doplněno 08.04.13 17:52:

A domnívám se, že se jedná o HORNINU, nikoliv NEROST.

doplněno 08.04.13 17:56:

ta fotka je opravdu dost nekvalitní. Ještě by to mohl být mramor (opět to světlejší navrch). Ale za tou vyvřelinou si stojím ;), páč jsem tak stará, že jsem byla u toho, když tyto horniny vznikaly :D

zabu
hodnocení

0x

Navrchu křemen, dole asi čedič? Něco z okolí Kozákova na turnovsku?

adabo*
hodnocení

jojo :-D jinak děkuju moc všem za odpovědi, stačí mi to :)

hodnyholkykluk*
Je to křemen se slídou a ten namodralý nerodt je disten - kianit z lokality Pancíř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]