Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jak se naučit kreslit? Nevíte o nějakých knihách pro úplného začátečníka?
Je to vůbec možné se naučit, nebo pokud na to člověk nemá tak není šance?
Děkuji.
Je to možné se naučit, jsou knihy Jsem extrémní antitalent a když jsem se zúčastnila jednoho dvou denního kurzíku
konecnekreslim.com/...
tak jsem byla schopná namalovat výtečný portrétík (po pravdě, nevím, jestli to otevíralo nějaké hemisféry, spíš nás prostě naučili techniku ). Ale ten dávám jen pro příklad. Je pár dobrých knížek, kde vás vedou opravdu krok za krokem co a jak dělat; když člověk poctivě prochází ta cvičení a maluje a maluje a maluje... tak se to naučí. Třeba ne nějak profi, když tam ten talent není, ale rozhodně nadprůměrně. Doma mám například Jak nakreslit lidské tělo od Josého M. Parramóna, mohu doporučit.
Sargo, to je úžasné... koukala jsem do fotogalerie a výsledek po kurzu je neskutečný! Můj nevlastní děda uměl nádherně kreslit a lituju toho, že nebyl můj vlastní. Snad bych nějaké geny podědila. Ale věřím, že se dá naučit kreslit. Už jsem koukala po nějakých knížkách i tady. Chtěla bych se do toho pustit, abych uměla zase o kousek víc.
Škoda, že je tento dotaz ve volné diskuzi, dostalas bys ode mě bodík.
Děkuji
Co jsem ti tu chtěla napsat o těch kurzech vlastně viz níže - shrnutě řečeno, nejsou pro lidi, co malují, ale jako drive do začátku super (nebo nárazově pro radost ).
Geny se přenášejí vzduchem, jak známo, tak do toho Velmi bych jednou ráda chodila do nějakého opravdového kurzu, ale myslím, že v tom vzácném volnu, co si člověk vyšetří, vždycky zvítězí spíše potřebnější sportovní aktivity
Knížky ale existují krásné, ve smyslu estetickém i praktickém, je to oddělení v knihkupectví, kterému je třeba se obloukem vyhýbat. Ale pokročila jsem alespoň k těm předškoláckým "jak namalovat houbu", to mi teď doma více ocení.
Dle mého, kdo si umí přišít knoflík a nakrájet cibulku k večeři, má dostatečnou manuální zručnost, aby se dovedl naučit "hezky kreslit" - byť to třeba s uměním nemá tolik společného, pro radost je to krásný
Kreslení pravou mozkovou hemisférou je LEŽ. Jde jim jen o to, aby vymámili z lidí peníze. V žádném případě se na takový kurz nehlaste, protože nikoho kreslit nenaučí. Kreslit se naučíte jen tak, že prostě každý den budete kreslit/malovat. Za dva dny je to nesmysl a uráží to lidi, kteří kreslit umějí.
Tady si přečtěte, jak takový "kurz"probíhá...
Tam, co jsem byla, to byla příjemná akce v příjemném prostředí mezi příjemnými lidmi (a s příjemnou hudbou ). O pravé hemisféře si myslím své
a souhlasím, že to nikoho nenaučí kreslit a docela určitě to není pro lidi, co se kreslit učí na nějaké škole nebo se tomu soustavněji věnují. Což ale zároveň neznamená, že mi to neumožnilo nakreslit si nejlepší věc, co jsem kdy nakreslila a že kdybych trénovala dál - a ty zásady, které tam do nás hustili, byly velmi rozumné - posune mě to hodně; na rozkreslení pro začátek by to bylo skvělé a na povzbuzení kreslícího sebevědomí přímo jedinečné. Jako každá věc to má svou cílovou skupinu a když do ní člověk nezapadá, bude nutně zklamaný
Osobně znám další dva lidi, kteří to absolvovali, oba velmi spokojení - jeden laik jako já, druhý kamarádka, která kreslila docela pěkně, ale dobře ji to posunulo. V té naší skupině byla nespokojená jen jedna paní - přišla tam za duchovním zážítkem, měla dost depky, a byla hrozně zklamaná, že si i po dvou dnech připadá stejně jako na začátku. (Což byla hrozná škoda - měla výtečný osobitý styl...) Možná bylo mou výhodou nulové očekávání, nebo zdravá skepce vůči hemisférám
Ale bylo to pěkné a ráda na to vzpomínám.
Jak myslíte, možná si to laici vychvalují, ale pro lidi, kteří kreslí/malují celý život, je tohle mučení. Techniky, které se tam učí jsou špatné a nikoho to kreslit nenaučí (jen obkreslovat a i to blbě). Je to, jako když někdo chce zpívat a koupí si autotune. Pak něco namluví, upraví to přes autotune a všichni se budou divit, jak krásně zpívá, ale profesionály a lidi, které se zpěvu věnují delší dobu, to bude neskutečně urážet,
doplněno 14.10.11 12:15: Můžete se podívat třeba na tento web, jsou tam nějaké rady a techniky pro začínající umělce
Vy jste nějakej přísnej Myslíte, že Schumachera uráží, že dám na svém PC okruh pro formuli rychleji než on?
Lidi, co kreslí, na takovém kurzu nemají co dělat - viz ta dívčina z vašeho odkazu, nechápu, proč tam vůbec šla, jako někdo, kdo se tomu věnuje, jí přeci muselo být jasné, že nemůže ničeho dosáhnout za dva dny mezi naprostými laiky. To je dokonalý ekvivalent toho, když půjdu na kurz focení a první, co se dozvím je, jak využívat představené scény. Já budu ječet, ale většině lidí to ohromně vylepší rodinné fotky
Buďte trochu shovívavý a dopřejde neumělcům jejich drobné radosti (včetně možnosti nazpívat si čistě písničku
). Kdo se chce skutečně naučit kreslit rychle zjistí co a jak a obrázek z takového kurzu je mu akorát velmi příjemnou vzpruhou, že i kdyby v něm nebyla špetka talentu (nevěřím na lidi bez špetky talentu
), něco nějak, aby to vypadalo dobře, namaluje vždycky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.