Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neplatí moji resp jeho půjčku

Od: berrusska* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám probléma potřebovala bych vědět zda by mi někdo dokázal poradit. Můj bývalý partner potřeboval půjčku, a jelikož na něho půjčku neschválili, vzala jsem ji na sebe já s tím že peníze se budou strhávat z jeho úču a že to bude 100% platit. Skoro rok to bylo v pořádku,ale ted mi začli chodit pomínky atd. bohužel jsem momentálně bez práce a nemohu si dovolit platit za něj. Bývalý mi neodpovídá na vzkazi ani nebere telefon. Dá se s tím něco dělat? třeba že by se půjčka nějak převedla na něho? prosím poradte,jsem zoufalá.

Předem děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

0x

Je možné uzavřít smlouvu o převzetí dluhu podle §531občanského zákoníku, potřebujete k tomu ale souhlas věřitele. Pokud bývalý přítel nekomunikuje, bude to asi pro Vás dost problém, Vy rozhodně plaťte, komunikujte s věřitelem a vymáhejte to po býv. partnerovi.

lidka*
hodnocení

0x

Ano, z lásky se dělá i hodně věcí, které by člověk normálně neudělal. Ale přesně jak zní první rada, bez jeho vůle s tím nic nenaděláte. Chce to vypravit se za ním, vzít někoho sebou, protože by se to mohlo hodit při případném soudním vymáhání. Není náhodou právě on ručitelem této půjčky? Potom bych zkusila dojít na banku, která úvěr poskytla a snažila se s nimi nějak rozumně domluvit. Neměli jste dohodu o splátkách z jeho účtu písemně? Na co byla půjčka použita? Může to někdo dosvědčit, že byla použita výlučně pro bývalého partnera? Připravte se na to, že to bude náročné a podle toho se snažte s ním domluvit.

martini*
hodnocení

0x

Ano, bohužel jste dlužníkem vy a po vás mají právo to chtít, původní úmysl budete těžko dokazovat, také doporučuji s věřitelem komunikovat, splácet a rychle vyhledat bývalého přítele, zkusit na něj zatlačit, bojím se ale že bez jeho vůle vy s tím nic nenaděláte.

berrusska*
hodnocení

Bohužel on nechce komunikovat. Auto mu zabavila leasingová společnost, momentálně dělá načerno někde u nějakého cirkusáka. takže prý nemá ani korunu.

Mám asi hold smůlu.

allymc*
hodnocení

0x

Tak přesně ve stejné situaci jsem se ocitla i já a do dneška splácím za bývalého peníze abych s tím neměla problémy, i když ta půjčka byla pro něho...naštěstí už mi zbývá jen pár měsíců...moje rada, pokud možno tak platit, platit a platit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]