Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu co je to za hmyz. Kočka nám to letos přinesla už 4x a já už začínám mít strach co nám to udělá. Je to dlouhé asi 6 cm.
děkuji Alena
Pribude nejaky obrazek toho hmyzu? Co treba vazka? Co treba krtek nebo mys?
Jee, to je mura, ale opravdu nadherna. Ta vam nic udelat nemuze. Je to valstne takovy motyl
děkuju a kde se najednou bere, celý život bydlíme na stejném místě, vždy jsme měli zvířata a žádné nám to nikdy nepřineslo. A ani jsem to nikdy neviděla. Je možné, že to ovlivňuje i počasí? Děkuji za pochvalu můry, mám ji už na pěti fotkách
No ja bydlim na Brnensku a parkrat jsem se s ni setkal, takze nepredpokladam, ze je to neco u nas noveho. Zase se v tom tak nevyznam. Treba nam to zodpovi nekdo znalej Tesim se a zajimave tema
Pravděpodobně se jedná o cikádu viničnou (Tibicina haematodes) - jste z jižní Moravy? Vyskytuje se u nás vzácně jen v nejteplejších oblastech.
děkuji moc...už jsem si to podle názvu vyhledala na netu a bude to ono...
doplněno 26.09.11 13:45:p.s. jsem z Brd...nechápu, jak se vzalo u nás takové vedro...
Cikáda to není. Je to mrtvý a někým (možná kočkou?) notně ožižlaný lišaj, takže má setřené nejen šupinky z křídel, ale dokonce i chloupky z těla. Přesný druh si tentokrát opravdu určit netroufám.
Je to tedy noční motýl (prostě "velká "můra", chcete-li) a pro člověka, jakož i pro domácí zvířata a dokonce i pro celosvětovou ekonomiku naprosto neškodný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.