Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost flash disku gambrinusteam.cz

Od: michalkoudela* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Neví někdo prosím kapacitu flash disku, který lze objednat na www.gambrinusteam.cz za body z vršků? Abych si za tolik bodů neobjednal třeba jen 512 MB flash disk. Přesný název tohohle flash disku je USB Otvírák (viz. obrázek).

Velikost flash disku gambrinusteam.cz

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blbablondyna*
hodnocení

0x

Vsechny tyhle "pivni" flash disky nabizene nyni na trhu maji 4 GB. Osobne bych koupila 8GB mini king... v datartu za 200 kc, ma redukce, a je maly tak, ze ho ani nedoporucim sundat z klicu. 200 stal pred rokem, temhle "darkum" bych data nesverila

michalkoudela*
hodnocení

Mě se nejedná o to, jak je flashka malá nebo velká, spíš o to, jak vypadá a jakou má kapacitu :) Když má 4GB, tak je to podle mě originální dárek.

martinaa*

Ano, 4 GB. V podstatě je jedno, kde a co koupíš, ony flashky z takových obchodů vydrží stejně, jako flashka posázená Swarovski krystalky:)

Dobře se ale podívejte, zda můžete produkt reklamovat a jaká je záruční lhůta. Měla by mít aspoň 12 měsíců, lépa 24, což je nejčastejší doba.

doplněno 04.06.13 20:37:

Tož osobně bych to na klíče asi nedala... to by se zničila jakákoli flashka. Ale taková záložní flashka položená někde u komplu se může hodit:)

Souhlasím, že je plno jiných dárků, u kterých nehrozí ztráta dat, přeformátování během noci a podobně. Ovšem sama se teď kamarádovi, co je velký fanda SW, chystám koupit 16 GB flashku v tvaru jakéhosi robota z toho filmu, tak nevím*nevi*.

blbablondyna*

Presne, navic tyhle darky jsou vetsinou made in CHina a to tak, ze uz se nevyrabelo pro PC trh, tak vyrobu prodlouzili, vzali nejlevnejsi soucastky, vyrobnim formatovadlem naformatovali na dvounasobnou kapacitu a udelali jako otvirak, micek atd. Pak clovek parkrat pouzije a najednou zjisti, ze to nejde, budou se ztracet data atd. Hodne se tyhle nadformatovane kapacity resili v diskuzich na aukru. Jako originalni darek bych to fakt nedavala, vubec bych nedavala za darek neco s distribuce ve stylu "sbirej body a dostanes xy" to uz je lepsi koupit flasku vina. A pokud to ma neco pivniho, pak leda pulitr - ale jen,pokud je nejak vyjimecny.

praivo*

Je možné naformátovat na menší kapacitu, ale ne na větší. Pokud se někde něco řešilo, tak maximálně to, že v popisu předmětu bylo třeba 8 GB a paměť měla ve skutečnosti jen 4 GB.

A co se týše ztráty dat a podobných problémů, kvůli tomu jsem už vyhodil snad 4 flash disky od různých výrobců, všechny zakoupené v českých kamenných obchodech...

doplněno 05.06.13 10:28:

Ale už asi rok a půl mám Kingston DataTraveler 101 (fialový - 32GB) a zatím drží. Dnes už bych koupil něco s USB 3.0, pokud má počítač toto rozhraní, přenos dat je výrazně rychlejší než s USB 2.0. Kdysi (ještě k notebooku s USB 2) jsem si koupil 2,5"500GB externí disk Verbatim s USB 3 a když jsem nedávno porovnal přenosovou rychlost s USB 2 a 3 (koupil jsem si nový počítač), byl jsem celkem příjemně překvapen.

Moje dnešní volba by byla "flashka"s kapacitou minimálně 8 GB (spíše více) a USB 3, třeba alfacomp.cz/...

Jestli chcete, můžu sem dát výsledku testů přenosová rychlosti obou rozhraní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]