Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protokol o prohlídce

Od: babulka® odpovědí: 10 změna:

ahoj prosim vysvetlite mi kdy je nutny a co obsahuje takovy protokol?dekuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

0x

Nepíšete, o jaké prohlídce - o domovní prohlídce, o lékařské prohlídce, ...

Např.:protokol o prohlídce nemovitosti:

Trik č. 8 : Jen protokol o prohlídce
Makléř vám předloží protokol o prohlídce nebo list s údaji o nemovitostech, řekne vám, že má od šéfa přikázáno, aby ho přinesl podepsaný. Součástí dokumentu jsou však i vzájemné ujednání a podepisujete tak zavazující smlouvu. Protokol možná ani nedostanete, takže nebudete znát jeho obsah.

...

Po prohlídce nemovitosti jsem podepsala realitní kanceláři "protokol o prohlídce", avšak po jeho detailním přečtení doma mám o tom mém jednání výrazné pochybnosti, zvláště u tohoto odstavce:
"Zájemce se zavazuje, že v souvislosti s poskytnutými informacemi nebude on/ona, ani jeho/její rodinní příslušníci či osoby blízké, usilovat o koupi předmětné nemovitosti přímo s prodávajícím. V případě porušení tohoto závazku vzniká realitní kanceláři nárok na smluvní pokutu ve výši xxx Kč, která odpovídá provizi za zrealizování prodeje předmětné nemovitosti"

doplněno 10.10.11 22:44:

Čili realitní kanceláře jej využívají k obelstění majitele nemovitosti.

dzordz*

Obelstění majitele? Tenhle odstavec tam je, aby kupující/zájemci neobešli kancelář a nejednali přímo s majitelem.

atreus*

Obelstění majitele - bylo míněno, že realitní kancelář někdy nechá podepsat "protokol o prohlídce", tvrdí, že jde jen o formalitu, a zastře, že se tím podepíše exkluzivita pro danou RK.

Zvláštní případ je pak realitní kancelář Prolux (můžete si vyhledat příběhy postižených).

ivik*
hodnocení

0x

O jakou RK se jedná?

buss
hodnocení

0x

Příliš obecná otázka. Má to více významů. Protokol je nutný, pokud to vyžaduje zákon, jde např. o zápis, popis zjištěného stavu něčeho, průběh situace a pod. Nazvat se to obecně i jinak, záleží na obsahu listiny. I při prodeji auta např. kupní smlouva obsahuje popis stavu vozidla, pak třeba protokol o předání vozidla...

hodnocení

0x

babulko, protokol o výpovědi svědka, či protokol o zranění při nehodě...

doplněno 11.10.11 12:27:

babulko, pronajímám firemní prostory, některé i přes realitky. Vždy se domluvíme na prohlídce a tu vede realitní makléřka a já odpovídám na tecnické dotazy a podobně. Mám připraveny i vzory smlouvy, na oknech objektu mám i další informace, včetně telefonu na mě.

Vůbec pak nechápu, že se někdo ozve přes realitku, zaplatí jim nějaké prachy a ty pak mě dají kontakt a pak se domluvím s nájemcem podrobnosti. Nechápu to, že se nepodívá na objekt lépe, aby viděl telefon na mě a domluvili jsme se bez realitky...Nechápu, ale je to tak. Vždyť i na internetu si klidně zjistím čí je to objekt a snažím se za každou cenu slevit cenu...

doplněno 11.10.11 15:17:

babulko, asi jsem nepochopil ale já právě v Pardubicích se starám o nemovitosti...

již jeden poradce je u nás v nájmu

hodnocení

nevím o jakou RK se jená ale mám si jít prohlédnut prostory k pronájmu.tak jsem chtěla vědet co takový protokol obnáší

hodnocení

Milane děkuju moc,já jsem v tomhle nováček úplný,a i když mě tohle napadlo,tak jsem byla málo průbojná,cením si vaší odpovědi,škoda,že lidí jako vy není víc:)a že nepronajímate něco v Pardubicích*smich*

hodnocení

aha tak to jsem asi nepochopila ja...no já prostory sháním ale vhodné k masážím...tak nic hezký den

hodnocení

myslela jsem komerčního objektu,takže pokud to chápu dobře mám si to pořádně přečíst a riziko je jen,že nesmím jednat přímo s majitelem,v tom případe nechápu proc se mam dohodnout s nim na mozne sleve...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]