Nejste přihlášen/a.
ahoj prosim vysvetlite mi kdy je nutny a co obsahuje takovy protokol?dekuji
Nepíšete, o jaké prohlídce - o domovní prohlídce, o lékařské prohlídce, ...
Např.:protokol o prohlídce nemovitosti:
Trik č. 8 : Jen protokol o prohlídce
Makléř vám předloží protokol o prohlídce nebo list s údaji o nemovitostech, řekne vám, že má od šéfa přikázáno, aby ho přinesl podepsaný. Součástí dokumentu jsou však i vzájemné ujednání a podepisujete tak zavazující smlouvu. Protokol možná ani nedostanete, takže nebudete znát jeho obsah.
...
Po prohlídce nemovitosti jsem podepsala realitní kanceláři "protokol o prohlídce", avšak po jeho detailním přečtení doma mám o tom mém jednání výrazné pochybnosti, zvláště u tohoto odstavce:
"Zájemce se zavazuje, že v souvislosti s poskytnutými informacemi nebude on/ona, ani jeho/její rodinní příslušníci či osoby blízké, usilovat o koupi předmětné nemovitosti přímo s prodávajícím. V případě porušení tohoto závazku vzniká realitní kanceláři nárok na smluvní pokutu ve výši xxx Kč, která odpovídá provizi za zrealizování prodeje předmětné nemovitosti"
Čili realitní kanceláře jej využívají k obelstění majitele nemovitosti.
Obelstění majitele? Tenhle odstavec tam je, aby kupující/zájemci neobešli kancelář a nejednali přímo s majitelem.
Příliš obecná otázka. Má to více významů. Protokol je nutný, pokud to vyžaduje zákon, jde např. o zápis, popis zjištěného stavu něčeho, průběh situace a pod. Nazvat se to obecně i jinak, záleží na obsahu listiny. I při prodeji auta např. kupní smlouva obsahuje popis stavu vozidla, pak třeba protokol o předání vozidla...
babulko, protokol o výpovědi svědka, či protokol o zranění při nehodě...
doplněno 11.10.11 12:27:babulko, pronajímám firemní prostory, některé i přes realitky. Vždy se domluvíme na prohlídce a tu vede realitní makléřka a já odpovídám na tecnické dotazy a podobně. Mám připraveny i vzory smlouvy, na oknech objektu mám i další informace, včetně telefonu na mě.
Vůbec pak nechápu, že se někdo ozve přes realitku, zaplatí jim nějaké prachy a ty pak mě dají kontakt a pak se domluvím s nájemcem podrobnosti. Nechápu to, že se nepodívá na objekt lépe, aby viděl telefon na mě a domluvili jsme se bez realitky...Nechápu, ale je to tak. Vždyť i na internetu si klidně zjistím čí je to objekt a snažím se za každou cenu slevit cenu...
doplněno 11.10.11 15:17:babulko, asi jsem nepochopil ale já právě v Pardubicích se starám o nemovitosti...
již jeden poradce je u nás v nájmu
nevím o jakou RK se jená ale mám si jít prohlédnut prostory k pronájmu.tak jsem chtěla vědet co takový protokol obnáší
Milane děkuju moc,já jsem v tomhle nováček úplný,a i když mě tohle napadlo,tak jsem byla málo průbojná,cením si vaší odpovědi,škoda,že lidí jako vy není víca že nepronajímate něco v Pardubicích
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.