Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Měla jsem s kamarádkou nehodu na malém mopedovi. Moped patří mi a samozřejmě platím zákonnou pojistku. Při nehodě došlo k mému závažnému úrazu, řídila kamarádka. Vzhledem k tomu, že doba léčení trvá již delší dobu a nedá se t.č. jak dlouho ještě potrvá odhadnout, tak kamarádka bude obviněna z trestného činu, ale k soudu nedojde, protože dle policie se můžeme dohodnout mimosoudně, což také učiníme. Nechci po ni žádné bolestné, nic. Kdybych ji nenechala řídit, tak by se nehoda nemusela stát (byla to řidičská chyba). Nyní mi přišel dopis od mé zdrav. pojišťovny s dotazníkem kdo nehodu způsobil, protože chce žádat náhradu nákladů za mé ošetřování, policie ji zřejmě informovala. Kdo bude tu náhradu nákladů platit? Přece ne fyzická osoba, vždyť to se vyšplhá na statisíce! Její zdrav. pojišťovna? Nebo pojišťovna u které je moped pojištěný i když jsem ho neřídila já? Děkuji za každou dobrou odpověď nebo aspoň za radu kde, kdo mi na mou otázku bude schopen odpovědět.
"Nebo pojišťovna u které je moped pojištěný i když jsem ho neřídila já"
jistěže pojištovna u které máte pojištění. Není důležité kdo řídil...
doplněno 10.10.11 16:50:oznámila jste pojistnou událost své pojištovně?
(tam co máte pojištení motocyklu...)
děkuji, to mi spadl kámen ze srdce...
Nevíte jak mám postupovat? Zatím jsem v rehabilitačním ústavu a dříve jak v listopadu mě nepropustí. Nerada bych něco propásla.
Zatím ne. Po nehodě jsem byla hospitalizovaná v nemocnici, kde mě operovali a poté následně předali do rehabilitačního ústavu. Z pojišťovny mi ale přišel dopis: Oznámení pojištěnému a registraci škodní události z pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.
Zaregistrování škody na zdraví bylo na základě protokolu Policie ČR a žádají mě o nahlášení této škody na zdraví, případně dohlášení dalších škod... Samozřejmě tak chci učinit, můj zdravotní stav mi to nedovoluje a t.č. se zatím ani nemám jak dostat ke smlouvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.