Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám zájem o práci v oblasti zdravotního pojištění. Proto se o toto téma zajímám a narazil jsem na zajímavý případ. Po registraci na úřadu práce je povinnost oznámit tuto skutečnost na příslušné zdravotní pojišťovně. Zde se musí doložit potvrzení o zařazení do pracovního uřadu a potvrzení o ukončení studia. A mě zajímá, jestli si každá pojišťovna ověřuje právě to potvrzení o ukončení studia? Jestli ano, jak? Jen mě napadlo, že pokud ano, tak by tam nedělali skoro nic jiného . Děkuji za odpovědi, popřípadnou diskuzi.
S přáním hezkého dne, Peeter
Vcelku mě nenapadá, proč by si pojišťovna měla ověřovat potvrzení o UKONČENÍ studia. To přeci neznamená nic jiného, než že už pojistné za člověka nebude platit stát, ale že si ho dotyčný bude platit sám a to si pojišťovna ověřovat nemusí
Já to myslím v tom případě, že dotyčný je na pracovním úřadě, tudíž za něj bude zdravotní pojištění hradit pojišťovna. Tedy jestli to takhle chodí.
Tak já na pracáku nikdy nebyla, ale předpokládám, že se na pojišťovně dokládá potvrzení o evidenci na pracovním úřadu. Pojišťovna si každý papír asi neověřuje, ale nejspíš nějaký mechanismus kontroly mít bude. Alespoň tedy třeba zaměstnavatele kontroluje - seznam nahlášených zaměstnanců kontroluje s evidencí u zaměstnavatele (mimo jiné tedy), u nás ve firmě v pravidelných dvouletých periodách. Co se týká VZP. Menší pojišťovny nám zatím místo kontrol posílají jenom seznamy k odsouhlasení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.