Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaceni stromu bez povolení?

Od: sismakomarov* odpovědí: 9 změna:

mohu pokacet na soukromem pozemku strom (smrk) celkova vyska 19m obvod kmene ve vysce 130cm je120cm pokud by to neslo jake jsou sankce za pokaceni na cerno

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Bratr měl před domem podobný strom, jen možná o něco vyšší. Povolení dostal... Smrk stínil a navíc držel hodně vody, takže měli vlhký sklep.

avena*
hodnocení

0x

Záleží na tom odkiaľ ste. Ak ste z veľkého mesta bude problém a pokuta býva veľká.

Neviem či je strom blízko domu aby sa dalo na niečo vyhovoriť. Ak nepochodíte nijako skúste na mestskom úrade strom darovať ako vianočný strom a určite pochodíte.

buss
hodnocení

0x

Žádat na obci povolení, nebo je-li dostatek odvahy, tak sťat. Ale už to tady bylo řešeno včetně uvedených sankcí.

sismakomarov*
hodnocení

dekuji za odpoved pod cim mam hledat

a*
hodnocení

0x

to se řekne darebo

hodnocení

0x

sismakomarove,

určitě musíte požádat Vaší obec o povolení. Na svých stránkách mají (měli by mít) formulář na stažení a vyplnění. Osobně jsem vše zařídil přes internet.

hodnocení

0x

Třeba tady něco ze starších diskuzí:

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Taky se ti může stát jako mě, že mě z obce poslali na KRNAP neb o tom si na území národního parku rozhodují parkaři.

hodnocení

0x
Když nedostanete povolenilí tak je ještě jedna ale nelegální možnost - strom navrtat a do děr nalít neředěný Roundap (nebo jiný totální herbicid). Do roka strom spolehlivě uschne a povolení dostanete. Vím prasečina ale účinná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]