Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pivo Svijany

Od: olaf71* odpovědí: 9 změna:

nevíte někdo, z čeho se vyrábí pivo Svijany 11° máz? Včera jsem ho pil a připadalo mi, že se vyrábí z jablek.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kdepak z jablek
Tady je složení: pitná voda, plzeňský slad, cukr, upravený chmel, chmelové extrakty
Více zde: pivovarsvijany.cz/...
Pivo Svijany
olaf71*
hodnocení

mě ho včera doporučili v jedné pivnici. zvláštní chuť.

jabraka*
hodnocení

0x

No kupujeme ho často,pokud se dostane někdo z firmy do Liberce,je fakt,že je to klasické pivo,plzeńského typu.Tedy slad,ale z malých českých a moravských sladoven,vodu z místních studen,a chmel ze Žatce.

JABRAKA

cyril*
hodnocení

0x

Jste na omylu, nejsou to jablka, ale hrušky máslovky. ;)

olaf71*
hodnocení

každopádně bylo strašný*blee*

hodnocení

0x

No vidite, me tocene svijany, nefiltrovana 13 vylozene chutna treba stejne, jako dalesice. Ono je to hodne o zvyku a chutovych preferenci. Drive jsem pil Gamrinus, ale ted uz ho fakt nemusim, takze se to meni i z casem

hodnocení

0x

Hezky je to popsane zde :)

pivovarsvijany.cz/...

Dnes v zajmu snizovani nakladu, chutnaji skoro vsechna piva z velkych pivovaru stejne. Vetsina uz nema ceske vlastniky s nejakym vztahem ke značce a jdou ciste po zisku. Za ty roky jsme si na tu chut uz zvykli a pokud ochutname neco jineho, nekterym uz to nechutna.
Pokud si koupim nejaky special z mensiho pivovaru, stoji klidne 4x tolik co bezny lahvac z hypermarketu. Proc asi?

doplněno 03.10.11 17:52:

Jinak je pravda, ze Svijany maji proste takovou svoji specifickou od mainstreamu odlisnou chut, ne kazdemu chutna.

doplněno 03.10.11 17:53:

Me ale ano ;)

bena*
hodnocení

0x

Svijany jsou vynikající pivo, stejně jako Trutnovský Krakonoš, Vrchlabský Krkonošský medvěd nebo Černá Hora (z Černé hory u Blanska). Novopacké pivo či Holba. Piva z velkých pivovarů nestojí za nic, jestli to půjde takhle dál, tak skončí na úrovni Staročecha za 4,90. A cena kvalitě rozhodně neodpovídá v případě plzně nebo budvara.

Ano, Svijany jsou fakt dobrý, Krakonoš je taky fajn, jen se musím ohradit proti vrchlabskýmu Medvědovi, to je strašnej patok. Pravda, Gambrinus je ještě horší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]