Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám městečko

Od: magdon® odpovědí: 13 změna:

Hledám "krásné, malebné městečko s vyhlídkou na vodu - kde se zastavil čas". (doslovné přání cíle na jednodenní výlet). Doplním, že by mělo být tak maximálně v okruhu 90 km od Prahy. Znáte takové? Já tvrdím, že takové už neexistuje, ale nikdo mi nevěří.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Existuje, ale o dvacet km dal, nez pozadujes. Takze smula*nevi*

hodnocení

tak těch 20 km bych taky ještě přežil;) (jen bych nerad prožil většinu dne za volantem). Povídejte.

Loket nad Ohri.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Krásné a malebné by se jistě našlo. A s tím zastavením času? Já když jedu na Moravu, tak mi to spíš připadá jako mrtvé město. Po setmění všude tma, svítí jenom to nejnutnější osvětlení, na ulici nebo na náměstí nepotkáš živáčka. Okolo 22. hodiny už nesvítí v oknech domů nebo bytovek ani televize. Pusto, prázdno, mrtvo. Člověk by z toho pomalu dostal depresi.

hodnocení

Já tam hodlám jet ve dne;). Nenapsal jste jméno.

ladinpraha*

Ale je to 2x tak DALEKO.

hodnocení

No tak to ne, to už je na jednodenní výlet moc:(.

marw
hodnocení

0x

pak jedine do Města duchů Prypjat nebo jak se to píše... je to trochu z ruky ale chtěl bych se tam taky podívat...

hodnocení

Já chtěl do 90 km, ne do 900*sok*

hodnocení

0x

Znám - je to Zruč nad Sázavou. Rozdělená na 2 části - stará Zruč a nová Zruč. Ve staré se opravdu zastavil čas, jen nádražíčko s motoráčky řady 810 funguje. Nad městem se rozpíná krásný zámek, loni dokonale zrestaurovaný za 4 milióny. Kolem park s lavičkami, kvetoucími růžemi. Z parku výhled na kroutící se Sázavu a částečně i na tu železniční trať. Na nové Zruči nádherné rozlehlé dětské hřiště se vším, co jen děti chtějí. Je tam i pěkný altánek s lavicemi i stoly pro možnost najedení, je tam i WC. Dopravní hřiště PO, ST, PÁ. SO, NE /v létě, nevím jak teď/. Za 10 korun půjčí dětem šlapací motokáry a přílby na půl hodiny a rázem se stanou řidiči v plném provozu. Hned vedle Tesco, kde je možno koupit dětem limču, jídlo, vedle stánek se zmrzlinou. Zruč je krásné městečko, jen v létě byla rozkopána a rekonstruována hlavní silnice ze staré na novou. Snad už to je ale hotové.

Jinak, když je víc času, doporučuji výlet motoráčkem, třeba směrem na Čerčany. Pořád vidíte těsně pod vlakem Sázavu, chatky, rybáře, vodáky. Také několik tunelů. Po chvíli za Kácovem se vypíná hrad Český Šternberk. Z jeho hradeb je také krásný pohled na městečko i na řeku. Celá Sázava je nádherný kousek země. A pokud si ji my, lidé, nezničíme tunami odpadků, bude rozdávat radost i dalším generacím. Jen málokde je mi tak krásně. Hezký výlet. *slunce*Jaga.

hodnocení

Škoda, že tady nejdou dávat body*palec*. Tohle je odpověď, kterou čekám. Akorát ty atrakce pro děti se mě už (a ještě) netýkají (dcerám je 30, vnučce 3 týdny;)).

doplněno 04.10.11 08:19:

Takže Zruč určitě vyzkouším. Tu trať znám.

pecenkav*
hodnocení

0x

Chtel jsem navrhnout Tetin u Berouna, ale pak mi doslo, ze to je vesnice, takze nic.

hodnocení

Pokud to není vyloženě díra po granátu, tak vesnice nevadí *smich*. Dík za typ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]