Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostou vůbec teď někde houby?

Od: limetka* odpovědí: 16 změna:

My jsme našli úplně náhodou na vycházce u Ivančic pár borových klouzků. Jinak je u nás na jižní Moravě na ně teď moc sucho. Už asi vůbec letos nebudou. Jak je to s houbami u vás?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Rostou! V pondělí donesli rodiče plný koš - Orlické hory.

dzordz*
hodnocení

0x

Rostou, severozápad, Krušné hory, u hranic i za hranicema .. jako každej rok, je jich tolik, že nevíme, co s nima, už se mi z nich i dělá špatně :D

ahasver4*

Jůůůůůůůů,to není pravda!*hej*

doplněno 16.10.11 20:36:

Chomutov,Jirkov,Kadaň a přilehlá království,tak sotva na smaženici...letos bída jakou už dlouho nepamatuju...*zed*

dzordz*

Ale ano, je :) Kálek, Reitzenhein a přilehlá německá království SZ směrem (na Pobershau/Mariensberg), všude jich je spousta.

doplněno 16.10.11 20:48:

Tak Kalek je prý správně bez čárky :)

ahasver4*

Nemám rád houby co mluvěj německy,,ležej dlouho v žaludku...:)Ale vážně,doleji nic,pamatuju výrazně lepší roky.

doplněno 16.10.11 21:02:

A Kalek je správně,napovídající má pravdu!:)Zahrál si i ve filmu...:)

hodnocení

0x

V Kérkonoších nám rostou, nosej se domů pelný košky.

zafir
hodnocení

0x

rostou,rostou...už 3 dny po sobě plný koš,všechny možné druhy,hřiby,podhříbky,klouzci,babky,ryzce,lyšky,růžovky.Teď jsem je zrovna dočistila*ee*,je jich fakt mraky

Na Vysočině taky nic moc, ale snad ještě začnou. Některý rok je jich nejvíc až v říjnu a listopadu. Uvidíme jaké bude počasí.

krkovicka*
hodnocení

0x
Lindava,Českolipsko málo! ;)

hodnocení

0x

No jeje, ze rostou. Na Sumave, hned za humny. Je jich tolik, ze je prehazujeme vidlema. Hlavne kozaky a suchohriby, bedly, obcas nejaky klouzek a tu a tam pravak. Maly mrzacky pod 10cm uz ani nesbirame. Smazenice, houbovy omacky a polivky, houbovy nadivky, houbove rizky...vseho uz sme prejezeny. Uz to ani po ususeni nemame skoro kam davat a sbirame uz jen ze setrvacnosti (aby to nahodou misto nas nesebral nekdo jinej :) )

doplněno 30.09.11 18:07:

Tohle jsme nasbirali predevcirem kousek za domem na plose cca 40x40m. Cele sbirani trvalo mozna ani ne pul hodiny a cistili sme to pak cele odpoledne...

Rostou vůbec teď někde houby?

Na střední Moravě sucho jako na Sahaře a ani prašivka.

dzordz*

Ano ano, ani u nás se houby nehledají, lepší výraz opravdu je sbírají *smich*

hodnocení

0x

Rostooooou! a HODNĚ. Ozvala se bývalá kolegyně z práce, je z Pardubic a že by přijela k nám na houby. Mám ji ráda, souhlasila jsem s návštěvou, přesto jsem namítla, že nerostou. Ona, že prý ano. tak dneska přijela, vyrazily jsme spolu po obědě a našly jsme jich každá pěkný veliký košík. Klouzky, babky, podoubníky, bedly, kozáky, pravé hřiby a jednu kotrč. Já i 2 druhy holubinek a muchomůrky růžovky, to ale ona nesbírá. Bylo to fajn, sotva jsme to unesly. Jen mě mrzelo, že ani jednoho křemenáka, i když jsme zašly do míst, kde jsem našla pokaždé.

Věřte, že si ještě zahoubaříme. *placni* Jaga.

hodnocení

0x

Proklatě sucho, Bečva (Vsácka) je nyní jen potůček... když jdu ráno s psindou kouknout do lesa, houby najdu... a jdu domů s prázdnou. *nevi*

limetka*
hodnocení

Bledá závist všem horalům - ale přesto jsme dnes vyrazili kousek za Velkou Bíteš a bylo aspoň půl košíku "všehochuti" - pár hříbků, suchohříbky, boroví klouzci, babky, kozáci -tak pár sáčků zamražených hub na polívku už mám a třeba ještě porostou. Fakt je, že vše jsme našli v údolíčku kolem potoka, kdekoliv jinde v lese bylo brutální sucho a ani prašivka!

sebod*

Provokatéři *cert*. Vaše přebytky zasílat na moji adresu (dodám) ;). Jenže holt není nad to, si toho svýho hříbečka najít v lese sama. Jak si tam pěkně hoví v mechu *ua*. Tak se asi dnes vykašlu na práci a vyrazím do lesa. *bezim*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]