Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dorfdamer, šmakuláda v Bille - to není sýr

Od: coklit® odpovědí: 15 změna:

Z Pekla na talíři:Šmejdi! Ach jo.. v Bille v pražských Stodůlkách mezi sýry prodávají tuhle prasárnu!
Leerdamer=sýr. Dorfdamer=nepoživatelná šmakuláda prodávaná v Bille mezi sýry! Šmejdi! Prosím pošlete dál. Ach jo! Klamání zákazníka, prodávají to uprostřed sýrů a pochopitelně to stejně balej. Nasranost stupeň 1000.

Pro mě je to vrchol drzosti :(

Dorfdamer, šmakuláda v Bille - to není sýr

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jaký klamání zákazníka? na etiketě je jasně napsáno, že se jedná o výrobek z rostlinného tuku *nevi* můj ex si kupoval podobnou (z mého pohledu) zhovadilost, ale když mu to chutná, je to jeho věc. no, já zas kupovala na chleba rostlinný tuk a z toho pro změnu šílel on, protože on jedině máslo :D

mám pocit, že to nesmí být mezi sýry, aby to nemohlo být zaměněno, ale určitě to nevím. Snad někdo jiný.

lb*

Dobrý den,

v rodině jej koupili, tak jsem okusila. Je to snad po druhé v životě, kdy jsem nemohla jíst dál. Pokud byste si dali do pusy kostku z umělé hmoty, bude to mít chuť. Toto je opravdu hnus. Škoda, že jsem web neobjevila dříve. Letělo to do koše.

mirca*
hodnocení

0x

Neuvěřitelný, jak to chutná? Za tu cenu po tom asi chmátne docela dost lidí, v domění, že mají sýr. :( Kdyby to bylo alespoň pro vegany, ale ani to se nedá říct..

xixi*
hodnocení

0x

je to i na fb na stránce Peklo na talíři. Vyjádřil se tam k tomu i zaměstnanec Billy: facebook.com/...

Cituji z odkazu: Ke včerejší aféře s Potravinářským výrobkem s rostlinným tukem jménem Dorfdamer... Je to alternativa mléčného výrobku, tudíž to neni sýr... je oddělený přepážkou od sýrů. Tohle je autentická fotka z nejmenované Billy v Praze, kde pracuju. Takže o klamání zákazníka nemůže být řeč... My jako zaměstnanci si to nevymysleli, co nám centrála nařídí, my to uděláme. Já osobně bych to taky neprodávala, ale my sme malý páni. A pokud někdo neumí číst anebo nekouká na etiketu, pak je jeho problém, že si koupí nějakej hnus jako je tohle...

Je tam i fotka.

Tím se nechci zastávat nikoho, a už vůbec ne nějakého řetězce, ale jen chci ukázat, že se dá udělt bublina i z ničeho.

Abych ukázal, že se nezastávám řetězce, dám vám sem fotku, která nadzvedla ze židle mě. Je to z rakouské Billy.

Dorfdamer, šmakuláda v Bille - to není sýr #2

to jejich zpětné označení mi přijde zavádějící "mléčná alternativa". Čekal bych, že když nemůžu mléko tak to koupím. Ovšem obsahuje mléko a sýr. *zed*

Dorfdamer, šmakuláda v Bille - to není sýr #3
lb*

Je otázka proč hnusy vyrábět. Je to podvod v tom, že ve spěchu (a lidé např. staří, ale i děti na svačinu) to opravdu koupí dost lidí a většinou to vyhodí. Takže snadno vydělané peníze pro Billu! Velká část populace bývala prostě zvyklá chodit do obchodů bez brýlí a věděla, že když si koupí sýr, tak je to sýr! Můžeme nutit zákazníka, aby strávil v obchodě o hodinu déle čtením etiket, nebo můžete začít brát kvalitní zboží. Návrat doby, kdy byl "zákazník náš pán" asi už opravdu nikdy nenastane, tak jak to všichni očekávali po revoluci.

hodnocení

0x

Billa oprávněně předpokládá, že její zákazníci jsou svéprávní a gramotní. Já v tom problém nevidím.

doplněno 25.01.14 18:38:

mmch pamatuju se, že před několika lety něco podobného prodával Penny, a nebyl to hnus, dalo se to jíst. Samozřejmě nemá smysl to porovnávat s opravdovým sýrem - prostě je to jiný produkt a tak je potřeba na to hledět.

hodnocení

0x

Mě to nepřijde jako problém. Stačí se podívat na cenu.

hodnocení

Abych to uvedla na pravou míru - mezi sýry to bylo umístěno ve Stodůlkách. Ta diskuse pod fotkou z Billy na FB jasně ukazuje, že to takto rozhodně není ve všech Billách, ale že to některé mají opravdu dané mezi sýry. Některé to napravily až po reportáži. Pokud ta reportáž pomůže alespoň takto, myslím, že to splnilo účel.

Já osobně etikety čtu, protože vím, že není maso jako maso a čokoláda jako čokoláda, ale taková má stará naivní důvěřivá babička, by si to v domnění, že jde o sýr koupila :(

bambula*
hodnocení

0x

V supermarketu kupuji pouze to co nemohou šmejdi upravit, část zeleniny, mouku, cukr, sůl, některé mléko, máslo, rýži, hrách, fazole a.p. jakmile je to upraveno, rozemleto, smícháno už se zvedá žaludek a nechávám to šmajkrestům.

ssam74
hodnocení

0x

Ve středu 04.02.15 jsem ve vaší prodejně na Počernické 96 koupil balení Dorfdamer, země původu Francie. Nemluvě o tom, že tento produkt má absolutně hnusnou (jako nějaká umělá hmota) chuť, podívejte se co se s výrobkem stalo po par hodinách leženi bez obalu při pokojové teplotě. Foto přikládám. Myslím si, že by se něco takového vůbec nemělo dovážet a nabízet zákazníkům.

Dorfdamer, šmakuláda v Bille - to není sýr #4
pohanka*

Země původu Francie. To je proslulá země dobrých sýrů. Asi bývávalo. Proč kupovat základní potraviny přivezené z dalekých zemí. Snažím se kupovat české potraviny, českých výrobců, i když to někdy nepoznáme, nebo není jednoznačné. Souhlas s Bambulou, kupovat základní potraviny a z nich vařit. Také se mě nechce trávit v obchodě čas přebíráním a luštěním odkud je zboží, co obsahuje, jestli je to alternativa apod.. Ale občas člověk pospíchá.

asd1

Žádné bývávalo. spíš platí "náš zákazník náš pán" a co si Billa objednala to jí dodali. Nás berou jako Rusko tak klidně pošlou humus. Ve Francii by s tím asi moc neuspěli. Když to tu lidi kupujou tak se nemůžeme divit že se to prodává. A dokud to lidi kupovat budou tak to bude na trhu - za tohle nemůže obchodník ale lidi sami. Když to zůstane ležet na pultě a každý řekne "nechci náhražku sýra ale sýr" tak to prodávat přestane. O cenách suorvin to není, stačí se podívat např. do Německa - ceny prakticky stejné, ale kvalita o třídu lepší. Že by německý obchod měl menší náklady na platy prodavačů a provoz obchodu a mohl mít za stejnou cenu lepší kvalitu? To asi ne ;)

Dobrá věc na tom je ta, že je napsané skutečné složení a člověk ví co kupuje, resp. ví že tohle koupí jen osel nebo ten co se splete. Horší by bylo jiné složení než je na etiketě.

Už z letmého pohledu na složení je jasné, že se nejedná o sýr (i když ho ten produkt může vzhledem připomínat).

btw. za tyto výrobky děkujte veganům. Kde je poptávka, tam je nabídka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]